maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş Avcılar’da toplu temel atma törenine katıldı

Kadir Topbaş Avcılar’da toplu temel atma törenine katıldı

Avcılar sahilinde düzenlenen, yatırım ve hizmetlerin tanıtılması ve toplu temel atma törenine katılan Topbaş bazı açıklamalarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un tesadüflere terk edilmeyeceğini ve maceralara sürüklenemeyeceğini belirterek, "Sevdası olmayanın, aşkı olmayanın bu kente katacağı hiçbir şey olmaz" dedi. Topbaş, Avcılar sahilinde düzenlenen, ilçede yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtılması ve toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi, şehirleri ve İstanbul'u vatandaşlarla inşa ettiklerini ifade etti. Adeta yeniden tarih yazdıklarını anlatan Topbaş, dünyadaki hızlı değişim ve dönüşüme ayak uyduran, hatta model teşkil eden bir yönetim anlayışını ortaya koyduklarını dile getirdi. Şehirlerin medeniyetlerin yeşerdiği yerler olduğuna dikkati çeken Topbaş, son dönemlerdeki yanlış planların, yanlış yerleşimlerin sonucunda birçok problemlerin yaşanır hale geldiğini ancak bunların bir kader olmadığını, çözümün bulunabileceğini her daim söylediklerini ve vatandaşların kendilerine güvenerek yetki verdiğini söyledi. Topbaş, "Hem hükümetimizin dünyayı şaşırtan başarısı hem de bizim İstanbul'da yaptığımız değişim ve dönüşüm noktasındaki başarımız, Türkiye değil, dünyaya örnek olmaya başladı" diyerek, ulaşımdan altyapıya, çevreden sağlığa kadar her alanda "Daha neler yapabiliriz?" dediklerini ifade etti. İnsana hizmetin ne demek olduğunun bilinciyle çalıştıklarını aktardı. 

Topbaş, şöyle devam etti: "İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. Sevdası olmayanın, aşkı olmayanın bu kente katacağı hiçbir şey olmaz. Bu kentin hafızası, geçmişi, tarihini, medeniyetini bilmeyenlerin, okumayanların bu şehre katkısı olamaz. Şimdi halkımızla bütünleşerek, nereye ne lazımsa, ihtiyaç neyse dünyaya model teşkil edecek yatırımları ardı ardına sıralıyoruz."

"Büyükşehir Belediyesi'nin devlete bir kuruş borcu yok"
Kadir Topbaş, İstanbul'da 1873'te, dünyanın ikinci tünelinin yapıldığını ve bundan sonra en yoğun metro çalışmalarını kendilerinin yaptığını belirterek, "Belediye bütçesinden bu kadar yoğun bir metro yapan dünyada başka bir belediye yok. Belediye olarak önümüze koyduğumuz büyük hedeflerde, metroda, raylı sistemlerde inşallah hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Bugüne kadar yapamayacakları hiçbir şeyi söylemediklerini ve söyledikleri her şeyin arkasında durduklarını kaydeden Topbaş, ne aldatan, ne de aldanan olmamak üzere hassasiyet gösterdiklerini söyledi.
 
Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devlete hiçbir borcu olmadığını, dışarıya olan borcun da 2028'e kadar bütçenin yüzde 2,5'i ile kapatıldığını belirtti.

Belediye olarak kasalarında paralarının olduğunu ve kaynakları bulunduğunu vurgulayan Topbaş, AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Bayram Şenocak'a  "Başkan göreve gel, ne istiyorsan yaparız" diye seslendi.

Muhalefet belediyelerine "Ne istiyorsunuz, projelerinizi nedir?" diye sorduklarını bildiren Topbaş, "Genel sekreterim şunu söylüyor, 'ne kadar kolay bir belediyecilik yapıyorlar, hiçbir şeyden haberleri yok'. Sadece sanatsal aktivite adı altında 3-5 etkinlik. İhtiyaç varmış, dert, sorun varmış hak getire... Bütün belediyelere gönderdim. Silivri Belediyesi şu an muhalefette. Oraya yaptığımız yatırım 1 katrilyon 140 trilyon. 644 trilyon da Avcılara yaptığımız yatırım. Biz kimseden kısmıyoruz çünkü insanın olduğu yerde biz hizmet üretmek zorundayız. Siyasi kimliklerine, inançlarına, renklerine bakmaksızın insana hizmet etmek görevimiz var, bu anlayıştayız" ifadelerini kullandı. 

"İlk defa metro gar istasyonu yapacağız" 
Topbaş, Avcılar sahilini, Florya sahili gibi yapacaklarını aktararak, Avcılar'a temeli atılacak projeler hakkında bilgi verdi. Bahçelievler-Beylikdüzü metro hattını, Büyükçekmece merkeze indirmek üzere planları hazırladıklarını ve ihalenin yapılacağının dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: "Türkiye'de ilk defa orası tepelik olduğu için metro yüze çıkıyor. Çıktığı yerde de Türkiye'de ilk defa metro gar istasyonu yapacağız. İçinde birtakım farklı güzellikleri olan bir proje yapıyoruz. Büyükçekmece'den metroya binen insan, Marmaray'a ulaşabilecek, Taksim'e geçecek, Kartal'a gidebilecek. Marmaray bittiği zaman Ankara mı, daha ötesi mi, Uzak Doğu mu gidebilecek, bu tarafta da Londra'ya gidebilecek. Bunları ancak sevdası olanlar, derdi olanlar inşa ederler. Azmi olanlar gayretlerini ortaya koyabilirler. Yoksa bu kaynaklar vardı niye yapılmadı bugüne kadar? Bunlar olması gereken şeyler. İhmal edilmiş diye biz yapıyoruz. Eksiklikler bunlar."

Dünyaya örnek teşkil ettiklerinin altını çizen Topbaş, "Cep telefonundan trafiği soruyorsunuz. Şimdi dünyada örnek alıp, yapmaya başladılar. Bütün ilklere biz imza atıyoruz" dedi.

Avcılar'da İstanbul Üniversitesi'yle yaptıkları anlaşma kapsamında bir spor kompleksi inşa ettiklerini dile getiren Topbaş, "Farklı bir Avcılar istiyorsanız, Bayram (Şenocak) kardeşimize destek olun. Benim üçüncü dönemim, yani ustalık dönemi dediğimiz son dönem. Seçmen olarak bana başkanlık olarak son oy vereceğiniz dönem. Eğer yaptığımız hizmetlerin sizlerce bir değeri varsa sandıkta göreceğiz. Sizler demokratik hakkınızı kullanırken, lütfen tüm siyasilere şöyle bir bakın ne söylediler ne yaptılar, sözlerinin arkasında dururlar mı bunlara mutlaka bakınız" şeklinde konuştu. 

Topbaş, konuşmasının ardından, amatör futbolcularla birlikte, yapılacak yeni tesislerin temelini attı. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...