maritbet girişmaritbet
İzmir Karabağlar’a Avrupa modeli kentsel dönüşüm projesi!

İzmir Karabağlar’a Avrupa modeli kentsel dönüşüm projesi!

İzmir’de kentsel dönüşümle ilgili çığır açacak projeyi AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı.

İzmir'de kentsel dönüşümle ilgili çığır açacak projeyi AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. Erten, Karabağlarda 1 milyon 32 bin 470 metrekarelik alana, Avrupa modeli kentsel dönüşüm gerçekleşeceğini belirtti. Erten, kentsel dönüşüm alanında, rekreasyon, konut, ticari alanları ile eğitim, sosyal, sağlık tesislerin yer alacağını belirtti.

Başkan  Erten, ‘Halkın parasıyla boş, imarsız alanları kamulaştırıyorsunuz' diyenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan projeyi görmemezlikten geldiklerini söyledi.

İzmir'in her ay yeni bir proje ve yeni bir atılımla gelişmeye en açık ilçesi olduğunu gösteren Karabağlar'da, kentsel dönüşüm projesi ortaya çıktı. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar'da projelendirilen kentsel dönüşüm alanıyla ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

‘Halkın parasıyla boş, imarsız alanı kamulaştırıyorsunuz, bakanlık bu alanı imara açıyor, yetmiyor, parselasyon yapıyorsunuz, o da yetmiyor; kat karşılığı ihaleye çıkartıyorsunuz, sonra da kalkıp buna Kentsel Dönüşüm diyorsunuz.' Diyenlere cevap olan proje hakkında bilgi veren Başka Erten, “Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan, bir milyon otuz iki bin dört yüz seksen iki metrekare alan için yapılıyor!

Burada yapılan düzenlemelerin detayları ile iyi okunması gerekir;

İmara açılan söz konusu alanda, Karabağlar sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan Spor Tesisleri ile ilgili sorunlar çözülüyor. Yaklaşık altmış bin metrekarelik bir alanda futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları olarak Karabağlar'ın büyük ölçüde sorunlarını giderecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu alanda tesisler ile ilgili çalışmalarını başlattı.

Yine, Karabağlar'ın eğitim tesisleri ile ilgili sorunlarının büyük bir kısmı bu alanda çözülüyor. Elli bin metrekare alanda anaokul, ilkoköğretim ve lise için planlamada ayrılan alanlar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca çalışmalar sürdürülüyor. Sağlık tesisleri ile ilgili büyük oranda alan ayrılmış durumda. Aynı şekilde sosyal tesisler için...
Dört binİn üzerinde konut, iki binin üzerinde işyeri, iki yüz otuz beş bin metrekare Kent Parkı ve tüm donatıları ile, on beş bin nüfusun üstünde bir yaşam alanı inşa ediliyor.

On beş yıldır Türkiye'yi yöneten, güçlü halk desteği, güçlü siyasi irade ile büyük projeleri gerçkeleştiren Ak Parti, Karabağlar ve İzmir'i de aynı güç, irade ve vizyon ile ileri düzeylere taşıyacaktır.

Merak eden, İzmir'de Ak Parti'nin yerelde iktidar olduğu İlçelerdeki değişimleri, gelişmeleri izleyebilir.
Aynı şekilde, Türkiye'nin diğer şehirlerinde, İstanbul başta olmak üzere, 1992' li Yıllardan başlayan ve Türkiye'yi dönüştüren Yerel Yönetimler Vizyonunu da inceleyebelir!

Karabağlar'da Avrupa Kentsel Şartı ve Kent Hakları Kriterleri'nin üstüne çıkmayı hedefleyen bir Vizyon Projesi İnşa ediliyor! 540 Hektarlık alanda da adaletli, hakkaniyetli, uzlaşmalı, çıkar paralelliği esasına dayalı bir sosyokültürel gelişmeyi hep birlikte göreceğiz, izleyeceğiz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor
  • 04.06.2014 16:52

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kentsel Dönüşü ve Ye ...