maritbet girişmaritbet
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için Bayraklı'da iletişim merkezi kurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için Bayraklı'da iletişim merkezi kurdu!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale, Gürçeşme ve Yeşildere'de sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlara doğru ve güvenilir bilgi vermek için Bayraklı'da da iletişim merkezi kurdu. Merkez, halkın beklenti ve taleplerini de belirleyecek

Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla İzmir'in çehresini değiştirmeyi ve sağlıksız konutlardaki vatandaşları sağlıklı konutlara yerleştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki 'dönüşüm' çalışmaları için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 'Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi İletişim ve Tanıtım Merkezi' açtı. Merkez, projeden etkilenecek vatandaşlara doğrudan ulaşarak yerinde ve doğru bilgilendirme yapacak. Ayrıca merkez aracılığıyla, bölgenin sosyal altyapısının güçlendirilerek halkın beklenti ve taleplerinin belirlenmesi ve bu sayede planlama ile projelendirmeye katkı sağlanması, alana özgü projeler üretilmesi hedefleniyor. Kent dönüşümünün sadece 'mekânsal ve fiziki' değişim olmadığından hareketle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, 'katılımcı demokrasi' anlayışıyla Alpaslan Mahallesi'ndeki 300 metrekarelik ofiste, vatandaşların proje alanı, gelişimi ve uygulamasına ilişkin sorularına yerinde ve anında yanıt verme şansı bulacak.

JEOLOJİK ETÜD ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
 
Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen, Çanakkale-İzmir Otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin yer aldığı 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin Meclis kararı sonrasında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alan ve çevresini kapsayan toplam 310 hektarlık bölgede de ulaşım ve jeolojik etüd çalışmalarını tamamladı. Ardından 16 Mart 2012 tarihinde ihale gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale, kentsel dönüşüm uygulanacak alana ilişkin değerleme, planlama, kentsel tasarım ve mimari projelerin üretilmesi ile uzlaşma modellerinin belirlenmesine yönelik hizmet alımını kapsıyor. Kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla, bölgede yerinde dönüşümü hedefleyen uygulama sürecine başlanacak.
 
GAZİEMİR'E KENTLİ MERKEZİ
 
Gaziemir'in Aktepe ve Emrez bölgelerinde de 122 hektarlık alanda 'kentsel dönüşüm' projesi uygulamak için çalışmalarını tamamlayan ve 2011 yılından bu yana Bakanlar Kurulu'ndan 'onay' bekleyen Büyükşehir Belediyesi, tıpkı Kadifekale ve Bayraklı'da olduğu gibi burada da bölge halkı için 'Kentli merkezi' açıyor. Gaziemir Belediyesi'nden tahsisi yapılan 130 metrekarelik alana kurulan 2 katlı merkezde tadilat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Kentli Merkezi, hem Cennetçeşme Kentli Merkezi'nde olduğu gibi vatandaşlara yönelik çeşitli kurslar ve bilgilendirmeler düzenleyecek hem de kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilen sorulara yanıt verecek.
 
KADİFEKALE '1914' OLDU
 
Heyelan bölgesinde bulunan Kadifekale'de 1914, Gürçeşme'de ise 90 binayı kamulaştırarak yıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere'de yer alan 153 yapının yıkılması çalışmalarına devam ediyor.1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 adet proje alanı belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'de 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konut üretilmesini planlıyor.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor
  • 11.09.2020 15:52

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor

YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kat ...