maritbet girişmaritbet
İstanbul'un göğe dokunmak üzere

İstanbul'un göğe dokunmak üzere

İmparatorluklara başkentlik yapmış olan İstanbul, bir yandan tarihi dokusunu korurken bir yandan da modern çağa ayak uyduruyor. Maslak bölgesinde yükselen gökdelenler İstanbul’un modern siluetini oluşturuyor

İstanbul'da bir gökdelen projesi tamamlanmadan diğeri başlıyor. Gökdelenler Şişli Bomanti'de gecekondulara komşu olurken, 4 Levent Emniyet Evleri'nde 4-5 katlı apartmanların yerini alıyor.

İstanbul'da 1990'lı yıllarda başlayan gökdelenli yaşam Levent ve Maslak hattında hız kazanırken, son yıllarda kentin diğer bölgelerine de sıçradı. Artık Fulya, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, Ataşehir, Kozyatağı ve Esenler gibi kentin diğer bölgelerinde de gökdelenlere rastlanıyor.

261 metrelik Sapphire, 210 metrelik Anthill, 181 metrelik İş Kuleleri İstanbul'un tamamlanmış en yüksek gökdelenleri olurken, Varyap Meridian, Şişli Plaza, Tekstilkent Plaza, Koza Plaza, Akmerkez, Metrocity, Mashattan, Kempinski Residences Astoria, Tekfen Tower, Kanyon, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Süzer Plaza, Polat Tower, Selenium Residence, Sun Plaza, Palladium, Marriott Otel, Uphill Court, Myworld, İncity gibi 100 metrenin üzerinde birçok gökdelen yükseliyor.  

  • Etiketler:

Yorum Yaz