maritbet girişmaritbet
İstanbul'un çehresi tamamen değişecek

İstanbul'un çehresi tamamen değişecek

İstanbul’un pek çok yerinde birden başlayacak inşaat faaliyetiyle şimdilik 15 bin konut planlandı.

AĞAOĞLU İNŞAAT
MASLAK'A 6 BİN KONUT
Kısa süre önce Maslak'ta My Home projesini satışa çıkaran Ağaoğlu, şimdi yine yakın bir lokasyonda yeni ve iddialı bir projeyi daha açıklamaya hazırlanıyor. Bunun için ekim ayını bekleyen şirketin bu yeni projesi de yine Maslak'taki projesinin yakınlarında Ayazağa'da yer alacak.  242 dönümlük dev arsada 6 bin konut olarak planlanan projeyi,  şirket, yeni projesini öylesine iddialı buluyor ki, “Rüya” sözüyle nitelendiriyor. Maslak?My Home'a komşu olacak projenin ayrıntıları şu anda dile getirilmese de oldukça farklı bir mimari konsepte sahip olacağı kesinleştirilmiş durumda.

EMAAR TÜRKİYE
ÇAMLICA'YA KARMA PROJE
Toskana Vadisi projesiyle adından söz ettiren Emaar Türkiye, uzun süredir merakla beklenen ve ‘Yeni İstanbul' ismiyle bilinen Çamlıca projesini eylülde satışa sunacak isimlerden. Projenin tanıtımının yapılacağı 6 bin metrekarelik satış ofisinin inşaatı tamamlandı. Örnek evler de bitirilmiş durumda.
66 bin metrekare arazide inşa edilecek olan projede normal dairelerin yanı sıra rezidans, alışveriş merkezi, otel ve ofisler de yer verilecek. Çok amaçlı projede tasarlanan konut sayısı 1.100 olarak belirlenirken, kiralanabilir ofis alanı 36 bin metrekare olarak tasarlandı. Alışveriş merkezi 130 bin metrekare kiralanabilir alanıyla İstanbul'un en büyüklerinden biri olarak planlandı. Otel ise 190 odalı ve 5 yıldızlı olarak belirlendi.
Proje,  pek çok özelliklerle donatılmış durumda. Konutların Üsküdar, Beyoğlu ve Nişantaşı'nın orijinal modellerine sadık kalarak tasarlanması ve projenin etrafında tramvaylar dönmesi bunlardan birkaçı.

DUMANKAYA
MALTEPE'YE GENİŞ KONUTLAR
Yeni projeleri sonbaharı beklemeden piyasaya sunmaya başlayan Dumankaya, en son ‘Konsept Halkalı' projesinden sonra şimdi Maltepe'ye odaklanmış durumda. İsmi, ‘Dragos Drive' olarak belirlenen proje, Sahil Yolu'nda inşa edilecek. 14 bin metrekarelik arazide 15 bin 500 metrekare inşaat olarak planlanan proje, 9'ar katlı, dört blokta 77 konut olarak tasarlandı.  Projede konut büyüklükleri, 138 metrekare ile 288 metrekare gibi iddialı ölçüler arasında olacak. 
 

TEKNİK YAPI
TUZLA'YA 5.500 KONUT
Dört yılda Kartal'a yaklaşık 2 bin 400 konutluk beş projeyle neredeyse küçük bir şehir kuran Teknik Yapı, şimdi de 5 bin 500 konut için Tuzla'ya geçiyor. Emlak GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle harekete geçirilecek olan projenin gerçekleştirileceği arsanın büyüklüğü ise 300 bin metrekare. Normal daireler kadar rezidanslara da ağırlık verilecek proje, Teknik Yapı'nın Tuzla'yı markalı projelerin çekim merkezi yapma kararlılığındaki ilk adım olarak nitelendiriliyor. Uygun fiyat politikasının izleneceği projede eylül ayında görücüye çıkacak. Bu arada projenin büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar lira olması bekleniyor.
 

OFTON İNŞAAT
KANDİLLİ VE BOMONTİ'YE 1'ER PROJE

Bomonti'deki lüks projeleriyle dikkat çeken Ofton İnşaat, yeni sahalarını Ortaköy, Merter ve Kandilli olarak belirledi. Buradaki kupon araziler üzerine yatırımcısına kazandıran projeler yapmak için harekete geçen şirket, kat karşılığı inşaat yapmayı planlıyor.
Bunlardan biri olarak Kandilli Rasathanesi'nin yakınında 30 dönüm arazide 180 dairelik sitenin inşaatına başlayacak olan firma burada 45 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek. Bu arada firma, 2012'de Bomonti'de 500 konutluk bir projeye daha başlamayı düşünüyor. Şirketin Bomonti'deki projesinin Elysium Fantastic'e benzemesi bekleniyor.
 

VARYAP GAYRİMENKUL - GAP
ATAŞEHİR'E AVRUPA'NIN EN YÜKSEK KULESİ

Varlıbaş Holding'in gayrimenkul şirketi Varyap ve GAP Ortak Girişimi'nin çalışması, merakla beklenen bir diğer proje. Avrupa'nın en yükseği olması beklenen ve sona yaklaştığı bilinen projede şu sıralarda ruhsatın alınma noktasına gelindi. Ataşehir'deki 100 bin metrekarelik arsada 650 bin metrekarelik inşaat olarak planlanan proje, üç büyük kule olarak tasarlandı. Otel, ofis ve rezidansın bir arada olacağı projenin ortaya çıkan özelliklerinden biri, alışveriş sokağının Bağdat Caddesi gibi tasarlanmış olması. Bu arada bu sokağın altına 150 bin metrekarelik bir de AVM'nin yapılacağı projenin yatırım değeri 1.5 milyar dolar olarak belirlenirken, tamamlanma süresi dört yıl olarak açıklanmış durumda.

ÖZYAZICI İNŞAAT
ATAKÖY'E YALI GELİYOR

Nish İstanbul ve Nish Adalar gibi projeleri hayata geçiren Özyazıcı İnşaat, Ataköy'e Yalı Marine isimli projeyle adım attı.  Özyazıcı İnşaat'ın Karadeniz Örme ortaklığıyla yola çıktığı proje, 600 konut olarak tasarlandı.  Denize sıfır konumdaki proje, 75 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek. En önemli özelliklerinden biri doğa kadar teknolojik özelliklerle de donatılmış olması.
 

ÖZYURTLAR
ESENYURT'A 3 BİN DAİRE EKLENİYOR

Özyurtlar İnşaat, konut alanındaki iddiasını Esenyurt'taki 3 bin konutla sürdürüyor. Bunlardan ikisinin adı NCity ve NŞehir olarak belirlendi. 120 milyon liralık NCity 1.150 konut olarak tasarlanırken, Nşehir 1.500 konut olarak planlandı.

SİNPAŞ YAPI
SULTANBEYLİ'YE 650 KONUTLUK GİRİŞ

Sinpaş Yapı, konut atağını Sultanbeyli ile sürdüreceğini ortaya koydu. Burada 650 konut olarak yeni bir proje planlayan şirket, ön satış aşamasındaki dairelerin resmi satışlarına kısa süre sonra başlayacağını açıkladı.
 

ARTAŞ
ISPARTAKULE VE AYAZAĞA'YA ADIM
Gayrimenkul alanındaki girişimlerini iki ayrı lokasyonda sürdürme kararı alan Artaş, 650 konuttan oluşan Ispartakule 3 projesini satışa çıkarmayı planlıyor. Şirketin bir diğer lokasyonu olan Ayazağa'daki hedefi ise 500 konut.
 

KİM NE KADAR KONUT YAPACAK?
 




DOĞA GAYRİMENKUL
Dragos'a 228 konutluk proje tasarladı.

DAP YAPI
Maltepe ve Çağlayan'da 1.000 konutluk yeni projelere başlayacak.

SUR YAPI
Güneşli 'de, 300 konut ve ticari ünitelerden oluşacak projesini ekimde satışa çıkacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...