maritbet girişmaritbet
İstanbul’da büyük kentsel dönüşüm başlıyor

İstanbul’da büyük kentsel dönüşüm başlıyor

İstanbul Büyükşehir belediye Meclisi, deprem taramasında zayıf not alan binaları yıkım kararı aldı. Hangi ilçelerdeki binalar yıkılacak, işte ayrıntılar


İstanbul olası büyük depreme hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Meclisi, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin ilk adımını attı. Meclisdepremtaramasında zayıf not alan binalar için yıkım kararını onadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, önceki günkü toplantısında kentsel dönüşüm projesini ele aldı. Meclis, daha önce gerçekleştirilen deprem taramasında zayıf not alan binalar için yıkım kararını oy birliği ile onadı. İBB Meclisi'nin almış olduğu kararla Zeytunburnu'ndan Fatih'e, Kadıköy'den Avcılar'a kadar kentsel dönüşümü başlatmış oldu.

PARSELLER BİRLEŞTİRİLECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Meclis'te alınan kararın 1/100000'lik İstanbul Çevre Düzeni Planı ile ilgili olduğunu söyledi. Kararın deprem ve tabii afet riski önleme planı olduğunu ifade eden Demir, "Bir ada içerisinde birden fazla evin tehlike arz etmesi durumunda yıkılacak binalarda yaşayan vatandaşlar bir araya getirilecek. Rızaya dayalı olacak şekilde yıkım yapılacak Parseller birleştirilerek biraz daha fazla imar hakkı tanınacak' diye konuştu.

Kaynak: AKŞAM

  • Etiketler:

Yorum Yaz