maritbet girişmaritbet
İMSAD Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm raporunu hazırladı!

İMSAD Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm raporunu hazırladı!

Türkiye İMSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve Ar-Ge’ isimli raporunu 28 Mart’ta The Marmara’da gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı

Türkiye İMSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve Ar-Ge' isimli raporunu 28 Mart'ta The Marmara'da gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener bu raporun sektör için önemli bir kaynak olacağını vurguladı. Raporla birlikte sektörel rakamsal veriler, kentsel dönüşümle ilgili görüşler, saptamalar yanında inşaat malzemesi sanayinin 2012 yılında 21.1 milyar dolar ihracata ulaşarak en yüksek ihracatı gerçekleştiren sektör olduğu da açıklandı. 

Türkiye İMSAD'ın 2013 yılında gerçekleştirdiği ilk basın toplantısı 28 Mart'ta The Marmara Oteli'nde düzenlendi. Toplantıda Türkiye İMSAD'ın İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı  ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve

Ar-Ge konulu raporu basın mensuplarıyla paylaşıldı. İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, konuşmasının başında ilk kez Türkiye İMSAD isminin bu toplantıda açıklandığını belirterek  “Uzun yıllardır Derneğimizin adına eklemek istediğimiz ‘Türkiye' ön adını kullanma hakkını İçişleri Bakanlığımızın oluruyla yeni aldık ve bundan dolayı da mutluyuz.” dedi.

Raporla birlikte inşaat sektörüne ait bazı rakamlar da ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Yetişener, inşaat sektörünün 2012 yılı iç pazar büyüklüğünün 71 milyar dolara ulaştığını belirterek “Böylece en yüksek seviye olan 2008 seviyesi geçildi. Yurtdışı müteahhitlik sektörü 2012 yılında 44 ülkede-26.1  milyar dolar tutarında proje üstlendi. Böylece yurtiçi/yurtiçi 2012 yılı toplam pazar büyüklüğü de 97.1 milyar dolara ulaştı.  İnşaat malzemesi sektörü yurtiçi Pazar büyüklüğü ise 2012 yılında 52.5 milyar dolar oldu. Bu büyüklükte yenileme pazarı %12 olarak yer aldı” dedi. Yetişener İnşaat malzemesi sanayisinin 2012 yılında 21.1 milyar dolarla en yüksek ihracatı gerçekleştirdiğini ve toplam ihracattaki payının %15.3 olduğunu da sözlerine ekledi. Yetişener,  İnşaat malzemesi sektörünün 2012 yılında cari açığa pozitif katkısının %250 olduğunu da ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Konuşmasını rapor hakkında bilgiler vererek sürdüren Yetişener, bu araştırmanın inşaat sektörü için önemli bir kaynak olacağını belirtti. Yetişener sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm çalışmalarının güvenli binalar yanında enerjiyi verimli kullanan, akıllı binalara ve sonunda bu binalardan oluşan yeşil yerleşkelere geçiş için önemli bir itici güç olacağı ortaya çıkıyor. Tüm bu sürecin yenilikçi ürünlere olan talebi artıracağını ve şirketlerin teknoloji ve inovasyon harcamalarının hızlı geri dönüşümünü sağlayacağını söyleyebiliriz.

ANKET SONUÇLARI

Yaptığımız anket çalışmaları sonucunda kentsel dönüşümün zamana yayılacağı ve uygulamaların nasıl olacağının sanayici açısından yeterince açık olmadığı da söylenebilir .  Ayrıca kentsel dönüşümün sektörün büyümesine katkı vereceği de bir saptama olarak ortaya çıkıyor.” Bu bulgulardan yola çıkarak bazı önerilerin raporda yer aldığını belirten Yetişener kentsel dönüşüme ilişkin belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini ve bu süreçte kullanılacak yenilikçi ürünlerin artırılmasını ve standartların yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Hakkında

Kurulduğu 1984 yılından bu yana faaliyetini sürdüren İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 2006 yılında sektör derneklerini ve paydaş kurumları da üyeliğe kabul ederek yeniden yapılandı. Bu yapılanma sonucunda, sektörü hem yurtiçinde hem de yurtdışında daha güçlü temsil eden İMSAD, Türkiye'de örneği olmayan şekilde çatı kuruluş olarak örgütlendi.

Sektör lideri sanayici kuruluşlar ve derneklerle birlikte İMSAD'ın 20.000 üreticiye ulaşan bir iletişim ağı oluştu.

İMSAD'ın amaç ve hedefleri

İnşaat Sektörüne Büyüyen, Karlı ve Sürdürülebilir Bir Gelecek Sağlamak

Toplum Bilincini Geliştirmek

Etik Kurallara Uygun İş Yapmayı Özendirmek

Bütünün Çıkarlarını Gözetmek

Sektörü Yurtiçi ve Yurtdışında Temsil Etmek

İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği:

CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Yönetim Kurulu üyesidir.

E2B, Avrupa Enerji Verimli Binalar Derneği üyesidir.

SEDEFED, Sektörel Dernekler Federasyonu üyesidir.

DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu kurucu üyesidir.

YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi üyesidir.

YAD, Yapı Araştırma Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

TOBB İnşaat Sektör Meclisi üyesidir.

ÇEDBİK, Çevre Dostu Binalar Derneği Kurucu üyesidir.

TSE, Türk Standartları Enstitüsü Yüksek İstişare Komisyonu Başkan Yardımcısı'dır.

Aralık 2007'de Avrupa Komisyonu'ndan ortakları Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve Belçika örgütlerine liderlik ederek bir hibe fon projesi alan İMSAD, uluslararası EUbuild Projesinde AB'ye uyum konusunda lider örgüt olarak çalışmalar yaptı ve  Projeyi 2009 yılında tamamladı. İMSAD'ın, ikinci projesi “EUbuild Enerji Verimliliği” ile ikinci kez hibe fonu almaya hak kazandı. Bu proje de yine İMSAD'ın liderliğinde 6 Avrupa ülkesi Arnavutluk, Belçika, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan kuruluşlarıyla Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı konusunda uluslararası çalışmalar yapılarak 2012 yılı sonunda tamamlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haluk Sur 'Sağlıklı kentsel dönüşüm için yatırımcı şart'
  • 13.06.2014 15:50

Haluk Sur 'Sağlıklı kentsel dönüşüm için yatırımcı şart'

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, Ke ...

Dündar Yetişener: Ulusal bina yönetmeliğine ihtiyaç var
  • 25.11.2013 15:58

Dündar Yetişener: Ulusal bina yönetmeliğine ihtiyaç var

Türkiye İMSAD, 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi için hazırlanan “Güvenli ...

İMSAD, Uluslar arası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde sektörü ele alacak
  • 19.11.2013 16:04

İMSAD, Uluslar arası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde sektörü ele alacak

Türkiye İMSAD, Kentsel Dönüşüm-Yapı Güvenliği Komitesi Koordinatörü ve Yönetim ...

İMSAD: kentsel dönüşümde belirsizlikler ortadan kaldırılsın!
  • 29.03.2013 10:56

İMSAD: kentsel dönüşümde belirsizlikler ortadan kaldırılsın!

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sektörün kentsel dönüşüme ilişkin belirsizlikler ...

İMSAD Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm raporunu hazırladı!
  • 28.03.2013 13:43

İMSAD Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm raporunu hazırladı!

Türkiye İMSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı ‘İnşaat Malzemesi ...

İMSAD, inşaat malzemesi sektöründe ilk kentsel dönüşüm raporunu açıklıyor!
  • 25.03.2013 13:43

İMSAD, inşaat malzemesi sektöründe ilk kentsel dönüşüm raporunu açıklıyor!

İMSAD, inşaat malzemesi sektöründe Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm raporunun açı ...