maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce, Ege Denizi'ndeki deprem için ne dedi?

İdris Güllüce, Ege Denizi'ndeki deprem için ne dedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı bir törende Ege Denizi'nde meydana gelen depremden bahsetti.

Temel atma töreni esnasında yaşanan deprem ise; kısa süreli bir paniğe neden olurken, Bakan Güllüce  “Tarihe geçti bu. Depremle ilgili konuşuyorduk, takriben 1-2 dakika sonra deprem oldu” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı bir törenle atıldı. 

Proje alanı yanındaki Yunus Emre İlkokulu bahçesinde gerçekleşecek törene;  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, projeyi üstlenen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı kısa bir filmin gösterilmesinin ardından başlayan törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, temeli atılacak olan kentsel dönüşüm konutlarının hem İstanbul, hem Esenler açısından önemli bir miladın adı olduğunu ifade etmeme gerekir” dedi. Havaalanı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Göksu, “ Havaalanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde yerle bir olma ihtimali yüksek bu alanları gezdiğimde gerçekten uyku tutmayan geceleri yaşadık. Korkumuz binaların yıkılması değil, korkumuz o gerçekten yıpranmış, binaların altında kalacak olan bizim aziz canlarımız, çocuklarımız” dedi. 

Bugün güzel günü görme vakti

“Bugün güzel günü görme vakti” diyen Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının özellikle 30 Mart 2014 yerel seçim döneminde manipüle edildiğini belirtti ve,  “(Havaalanı Mahallesi'nde konutlarınızı yapmayacaklar) diyenler, (sizi Arnavutköy'e sürecekler) diyenler şimdi neredeler”  dedi. Göksu, Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, projenin Emlak Konut GYO tarafından yapılacağına dikkat çekerek, “Hem biz rahat bir nefes aldık. Hem de buradaki hak sahipleri rahat bir nefes aldılar. Şu anda devlet burada çok büyük bir fedakârlıkla duruyor. Buranın yaklaşık yatırım maliyet 350-400 trilyon civarında. Emlak Yatırım GYO bu kadar büyük bir yatırımı üstlendi. Sadece ve sadece insanı çok sevdiği için” diye konuştu. 

Esenler'de yürütülen diğer kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Göksu, kamu eliyle yapılacak konut adedinin 7 bin 540, özel sektörle beraber yapılacak konut sayısının 688 konut olduğunu söyledi. Esenler'de toplam 100 bin konutun dönüşmesi gerektiğini ifade eden Göksu, şu anda 9 bin 40'ta olduklarını yani yaklaşık yüzde 10'da olduklarını kaydetti ve bu oranın Esenler gibi yıkıp yapmak zorunda olunan bir yer için büyük bir başarı olduğunu söyledi. 

İstanbul'a örnek teşkil edecek

Göksu'dan sonra konuşan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ise; Emlak Konut hakkında bilgi verdikten sonra “İstanbul'da şu ana kadar yapılan en büyük kentsel dönüyüm projelerinden birinin içinde olmak bize ayrı büyük bir memnuniyet veriyor. İnşallah bu proje dönüşüm anlamında İstanbul'a örnek teşkil edecek” dedi. 

Depremin insanı öldürmediğini, tedbirsizliğin insanları öldürdüğünü söyleyen Kurum'dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, depremle ilgili gereken tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Konutların yenilenmesinin temel bir ihtiyaç olduğunu belirten Ünal, herkesin bireysel olarak dönüşümü sağlaması gerektiğini belirtti. 

Deprem korkuttu 

Tören, yapılan protokol konuşmalarının ardından temel atma töreniyle devam etti. Bakan Güllüce, beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıkarak, video konferans sistemi aracılığıyla önce Nenehatun Mahallesi'nde özel sektör tarafından yürütülen ilk ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmasına canlı bağlantı kurup Azizeye Konutları'nın temelini attılar. Tam 72 bin metrekarelik alan üzerinde 2.358 konut ve 42 işyerini kapsayan Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temelini atmak üzereyken saat 12.33'de Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem hissedilmeye başlandı.  Okula yakın duran vatandaşlar,  kenarlara kaçışırken tam butona basmak için mikrofon elinde bekleyen Bakan Güllüce ise, "Tam depremi konuşmuştuk, deprem de fena vurdu. Ne kadar isabetli bir çalışma yapıyoruz işte şahidi" dedi. Paniğin atlatılmasının ardından hayırlı olması temennileriyle konutların temeli atıldı. 

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, “Ben de depremle ilgili çok kötü izler var. O yüzden bu kentsel dönüşümü çok önemsiyorum. Başkanımızı da bu açıdan kutluyorum. Bunları konuştuk. Sonra Allah dedi ki,  (Tevfik Göksu, İdris Güllüce siz haklısınız bir hatırlatayım). Böyle bir hatırlatma oldu. Evleri kötü olanlar hızla kentsel dönüşüm olmalı ki kurtulun. Sanki böyle bir şey oldu. Tarihe geçti bu. Depremle ilgili konuştuk takriben 1-2 dakika sonra deprem oldu. Biz yukarıda iyi sallandık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale Ayvacık'ta 4,6 büyüklüğünde deprem!
  • 19.01.2023 09:13

Çanakkale Ayvacık'ta 4,6 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bil ...

Ege bölgesi 4,2 büyüklüğünde depremle sallandı
  • 23.04.2021 11:33

Ege bölgesi 4,2 büyüklüğünde depremle sallandı

Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydan ...

Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem!
  • 22.04.2021 10:22

Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nde meydana gelen 4,1 büyükl ...

Datça açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem!
  • 20.04.2021 09:46

Datça açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre saat 08.09'da merkez üssü Ege Denizi'nde Mu ...

Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem!
  • 08.04.2021 10:29

Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem meyda ...

Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem
  • 24.02.2021 16:27

Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meyda ...