maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce Bağcılar’da 57 tesisin açılışını yaptı

İdris Güllüce Bağcılar’da 57 tesisin açılışını yaptı

Bağcılar’da 57 yeni tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı törenle hizmete sunuldu

Bakan Güllüce yaptığı konuşmada Türkiye'nin artık kendi silahını, uçağını yapacak seviyeye ulaştığını ve ekonomisini üçe katladığını belirterek, “Türkiye, şimdi dünyanın değişik coğrafyasındaki yoksul ve yetimlere 2 milyar dolar yardım yapabilen bir ülke haline geldi.” dedi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bağcılar'da otoparklı, asansörlü ve bahçeli yeni yerleşim alanları inşa ediliyor. Bağcılar Kestane Bahçesi ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen “Bağcılar'a 57 Tesis Daha” adlı Toplu Açılış Töreni'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 57 yeni tesisi daha hizmete sundu. Bakan Güllüce burada yaptığı konuşmada Bağcılar'ın ve İstanbul'un geçmişte yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak belediyecilik anlamında nereden nereye gelindiğine vurgu yaptı. Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın Bağcılar, kendisinin de Tuzla Belediye Başkanlığı görevine 1992 yılında geldiklerini anlatan Güllüce, şunları söyledi: Eski Bağcılar'da merkezi yerlere yanınızda poşetle gidilebiliyordu. Çünkü, poşette iki tane ayakkabı bulundurmanız gerekiyordu. Çamurlu yollarda ayakkabınızı değiştiriyordunuz. Tavukçu Deresi'nin eski halini biliyorsunuz. Eski İstanbul ve Bağcılar'da gazoz şişesindeki su ile traş olunuyordu.” Güllüce İstanbul'da Ümraniye'de ve Tuzla'da iki büyük çöplük olduğunu anlattı. 

Güllüce, “Ümraniye'de çöplük patlayınca 38 vatandaşımız çöpün altında kaldı. Dünyada çöplükte insanın öldüğü tek belediye CHP'li belediyedir.” dedi. Tuzla'da da çöplük yüzünden kadınların düşük yaptığını ve çocukların cilt hastalığına yakalandığını kaydeden Güllüce, gençlere seslenerek: “Sizler o zamanlar çocuktunuz bilemezsiniz. Anne ve babalarınızdan ne sıkıntılar yaşadıklarını dinleyin. Size masal gibi gelecek.  Siz, bol suyu ve konforlu hayatı yaşadınız. 2001 krizinde fabrikalar batmıştı. Türkiye, 1 milyar dolar kredi alabilmek için Dünya Bankası önünde takla atıyordu. IMF heyeti başkanı İtalyan Carlo Cotarelli haftada bir Türkiye'ye gelirdi. Kaşları çatık ise kredi verilmiyor, çatık değil ise de kredi verilecek diye yorumlanıyordu.” CHP'ye hitaben konuşan Bakan Güllüce, “Onlar, İstanbul'u ve Bağcılar'ı eskiye götürmek istiyorlar. Sen Bağcılar'dan, İstanbul'dan, Türkiye'den havanı alırsın.”  dedi.

“Başbakan Erdoğan milletin içinden çıktı”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İBB Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Güllüce, “O, milletin içinden çıktı. ‘Ağzı çorba kokan aileden geliyor İstanbul'u nasıl düzeltecek' dediler. Hepimiz bununla şeref duyarız.  Ve o lider geldikten sonra  İstanbul bugünkü durumuna kavuştu. İçme suyu dahi bulamayan İstanbullu, bedava yüzme havuzlarına kavuştu.” dedi. Türkiye'nin artık kendi silahını, uçağını yapacak seviyeye ulaştığını ve ekonomisini üçe katladığını da ifade eden Güllüce, “Türkiye, şimdi dünyanın değişik coğrafyasındaki yoksul ve yetimlere 2 milyar dolar yardım yapabilen bir ülke haline geldi.” diye konuştu. 
Bağcılar açılış

Törenin yapıldığı Kestane Bahçesi'nin bulunduğu yerin eski halinin fotoğrafını gösteren Güllüce, “CHP İstanbul'u işte bu eski haline döndürmek istiyor.” diye seslendi. Bağcılar'dan 30 Mart'taki seçimde başka partiye oy çıkmayacağını da ifade eden Güllüce sandıklardan AK Parti'nin çıkmasını istedi. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise konuşmasında Bağcılar'dan 22 kilometre karede 752 bin250 insanın yaşadığı İstanbul'un en büyük ve kalabalık ilçesi olduğunu anlattı. Çakır, “İstanbul hem ruhen hem de fiziken güzel bir şehir haline geldi. İstanbul'un genel anlayışı da Bağcılar'a taşınıyor.”  dedi. 

“Söz değil iş üretiyoruz”
1992'nin Bağcılar için bir milat olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da geçmişte öğretmen ve memurların ilçede yaşamak istemediğini anlattı. Çağırıcı, şöyle konuştu: “O vakitler Kurucu Belediye Başkanımız Sayın Feyzullah Kıyıklık halk toplantılarını bir çimenlikte düzenliyordu. Yemek yiyecek lokantası olmayan bir Bağcılar vardı.” Çağırıcı, ilçeyi istişare geleneğiyle yönettiklerini de belirterek, “Her yaştan her kesime ücretsiz hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Bağcılar Engelliler Sarayımızda 6500 engelli kardeşime hizmet veriyoruz. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde kadınlarımız kurs görüyor meslek sahibi oluyor.” diye konuştu. Bağcılarlılar'ın duasını alarak hizmet verdiklerini kaydeden Çağırıcı, ilçenin artık 6 metro hattı ve 1 tramvay istasyonu ile konuşulduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a katkılarından dolayı minnettar olduğunu söyledi. Altı yılda 7 uluslararası sempozum düzenlediklerini de söyleyen anlatan Çağırıcı, Bağcılar'ın yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti. Çağırıcı, “Bağcılar'dan gazetelerin ekonomi sayfalarında övgüyle bahsediliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından 100.Yıl, Mahmutbey ve Fatih mahallelerindeki noktalara canlı bağlantı yapıldı. Başkan Çağırıcı, Bakan Güllüce'ye  bir vazo hediye etti.  Daha sonra Bakan Güllüce, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak birlikte kurdeleyi keserek tesisleri hizmete sundu. Program öncesinde Bakan Güllüce, Kestane Bahçesi Sosyal Tesisleri'ni gezerek bilgi aldı.

Hizmete sunulan projeler şunlar:
Programdaki konuşmaların ardından yapımı tamamlanan Çevre, Prestij Cadde-Yürüyüş Yolları, Cami ve Hizmet Birimleri hizmete açıldı. Projeler arasında şu yatırımlar yer alıyor: Kestane Bahçesi ve Kastamonu Evi Sosyal Tesisi, Kayısı Bahçesi ve Malatya Konağı Sosyal Tesisi, Fındık Bahçesi ve Sosyal Tesisi, Hicret Parkı ve Sosyal Tesisi, 100.Yıl Mahallesi Yürüyüş-Bisiklet Yolu ve Piknik Alanları, Ahmet Kabaklı Caddesi Prestij Yolu, Pazar Caddesi Prestij Yolu, Çiftlik Meydan Parkı, Kirazlı Mahallesi Şelale Park, Hürriyet Mahallesi Kapalı Pazar, Demirkapı Mahallesi Spor Salonu, Fevzi Çakmak Mahallesi Bilgi Evi, Kemalpaşa Mahallesi Bilgi Evi Spor Salonu, Koca Yusuf Spor Tesisleri Bilgi Evi ve Sera, Mahmutbey Mahallesi Bilgi Evi, Alaattin Nilüfer Kadayıfçı oğlu Kız Meslek Lisesi Spor Salonu, Kazım Karabekir Yüzme Havuzu, Hicret Camii, Ertuğrul Gazi Camii Kütüphane- Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Hacı Mehmet Camii Kütüphane Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Hoca Ahmet Yesevi Camii Kütüphane-Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Veysel Karani Camii Kütüphane-Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Yenimahalle Osman Gazi Camii-Kütüphane-Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Zeliha Hatun Camii-Kütüphane-Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Çınar Camii-Kütüphane ve Çevre düzenlemesi, Güneşli Meydan Camii-Kütüphane ve Çevre Düzenlemesi, İmam-ı Azam Camii Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Sinan Camii-Kütüphane ve Çevre Düzenlemesi, Fetih Camii-Şadırvan ve Çevre Düzenlemesi, Kirazlı Meydan Camii-Kütüphane ve Çevre Düzenlemesi, İmam Ali Camii Çevre Düzenlemesi, Enes Bin Malik Camii Çevre Düzenlemesi, Yunus Emre Camii Çevre Düzenlemesi, Zeynel Abidin Camii Çevre Düzenlemesi, Ebubekir Camii Güçlendirme ve Çevre Düzenlemesi, Yedi Beyza Camii Aşevi ve Çevre Düzenlemesi, 21 adet muhtarlık hizmet binası.
kentsel dönüşüm

 

Yorum Yaz