maritbet girişmaritbet
Hollandalı belediye başkanları, mimarlar ve tasarımcılar kentsel dönüşüm için geliyor!

Hollandalı belediye başkanları, mimarlar ve tasarımcılar kentsel dönüşüm için geliyor!

Hollanda’nın Amsterdam, Rotterdam ve Lahey belediye başkanları ile özellikle kentsel dönüşüm konusunda uzman Hollandalı mimar ve tasarımcılar, 14-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da olacaklar

 

Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen aktivitelerin bir parçası olan ziyarette, ana gündem kentsel dönüşüm olacak. Sürdürülebilir, yenilikçi ve çevre odaklı binalar konusunda uzman olan; kentsel dönüşümün, sosyal çevre ile birlikte bir yaşam tarzı dönüşümü olduğunu söyleyen Hollandalı uzman ve belediye başkanlarının katılacakları etkinlikler arasında, paneller, ziyaretler ve sergi açılışları da var.
 
 
İstanbul başta olmak üzere 35 şehrimizde birden başlayan kentsel dönüşümün, ülke gündeminin merkezine oturduğu bir dönemde gerçekleşen ziyarete, Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ve Lahey Belediye Başkanı Jozef van Aartsen ile birlikte çok sayıda Hollandalı şirket yetkilisi, tasarımcı, mimar, sanatçı ve modacı da katılacak.
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında Hollanda Başbakan Vekili Maxime Verhagen Başkanlığı'nda ülkemizi ziyaret eden ticari heyetin başarılı çalışmaları sonrasında bu kez de Hollanda'nın 10 lokomotif endüstrisi arasında gösterilen “yaratıcı endüstriler''in ağırlıklı olarak yer aldığı ticari heyetin ziyareti, 14-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Hollanda Tasarım Moda Mimarlık Programı DutchDFA ve Hollanda-Türk İş Adamları Derneği NETUBA tarafından düzenlenen ziyarette, hafta boyunca Amsterdam şehrinin yelkenlisi Clipper Stad Amsterdam da Karaköy Limanı'nda demir atmış olacak. Hafta süresince Belediye Başkanları ve heyet üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri'nin yanı sıra sektör kuruluşları, üniversiteler ve firmalarla bir araya gelecekler.
 
Ana gündem kentsel dönüşüm
 
Heyetin ziyaretinin ana gündem maddesini ‘kentsel dönüşüm' oluşturuyor. Kentsel dönüşümün ulusal bir hedef olarak Türkiye'nin gündemine geldiği bu günlerde ziyaret programında yer alan konferans, seminer, atölye çalışmaları ve ikili görüşmelerde konu çeşitli boyutları ile ele alınacak. Bu çalışmalar sonrasında Hollanda ve Türk menşeli firmalar arasında oluşacak işbirlikleri ile, kentsel dönüşüm alanında yenilikçi ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.
 
Gündelik hayatın problemlerini çözmeyi ve hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan Hollanda tasarımı, aynı zamanda dünyaca kabul edilmiş bir marka. Ziyaret, bu önemli markanın temsilcilerinin Türkiye'deki meslektaşlarıyla buluşup işbirliği gerçekleştirebilmesi için de çok önemli bir fırsat sunacak. DutchDFA program koordinatörü Christine De Baan; ziyaretten önce yaptığı açıklamada, bu fırsatlara dikkat çekerek, “Türkiye'nin güçlü ve esnek üretim altyapısı ile tasarımın yenilikçi katkısı bir araya geldiğinde, dünya pazarlarında rekabet avantajı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirilebilir” dedi.
 
Sürdürülebilir ve ekolojik yapılaşma
 
Hollanda'nın yüzyıllardır süregelen kent kurma ve koruma geleneği Hollandalı mimar ve tasarımcıların özellikle toplu konut, kentsel tasarım, altyapı, restorasyon ve rejenerasyon gibi konularda uluslararası alanda kabul görmesini sağladı. Ülkenin özel koşulları gereği sürdürülebilir ve ekolojik yapılaşma, su ve atık yönetimi gibi alanlarda geliştirdikleri yenilikçi yöntemlerle de Hollandalı mimar ve tasarımcılar, Türkiye'deki kentsel dönüşüme farklı bakış açıları ve öneriler getirebilecek.
 
Sürdürülebilir, yenilikçi, çevre odaklı, insani, az enerji tüketen, fonksiyonel ve iyi tasarlanmış ve geri kazanılmış binalar yapma konusunda ileri bir birikime sahip olan Hollandalı mimar ve tasarımcılar, bu konularda yenilikçi çözümler geliştiriyorlar.
 
Özellikle büyük ölçekli kentsel tasarım, dönüşüm ve altyapı projelerinde deneyim sahibi olan Hollandalı tasarım firmaları, iyi tasarım ile beslenmeden ulaşıma kadar kent yaşamına dair birçok sorunun çözülebileceğinin altını çiziyorlar.
 
Ziyarette ayrıca kentsel dönüşüm dışındaki “yaratıcı endüstri” alanlarında da tasarım konusuna odaklanan temaslar gerçekleştirilecek. Heyet temsilcileri, Türk Tekstili'nin üretici olmaktan marka olmaya doğru ilerlemesine dikkat çekerken, sektörde hem tasarım hem de diğer moda disiplinlerinde Hollanda'dan know-how transferi sağlanabileceğini belirtiyorlar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...