maritbet girişmaritbet
Hasarlı 2 bin 145 bina yeniden incelenecek

Hasarlı 2 bin 145 bina yeniden incelenecek

19 Mayıs tarihinden beri sarsıntıların devam ettiği Simav ve çevresindeki 3 ilçedeki 2 bin 145 binanın yeniden inceleneceği, ağır hasarlı olanların ise yıkılacağı açıklandı

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs'ta yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Simav ve çevresindeki 3 ilçede hazırlanan kesin hasar tespit raporlarına itiraz süresinin sona ermesinin ardından 2 bin 145 binanın yeniden incelenmesine başlandı.
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Simav'ın yanı sıra Hisarcık, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde hasarlı binalara verilen raporlara yasal sürede itiraz eden bina sahiplerinin itirazlarının değerlendirilmeye başlandığım bildirdi.

YIKIM ÜCRETİ SAHİBİNE AİT

"Genel hayata etkililik" kapsamına dahil edilen 4 ilçeden, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına 2 bin 145 bina için itirazda bulunulduğunu ifade eden Ünal, şöyle konuştu: "Simav'ın 16 mahallesindeki hasarlı bina raporlarına itirazlar, 23'er kişilik teknik ekiplerce tekrar incelenmeye başlandı. Mahalle muhtarlarımızın da eşlik ettiği denetimlerde depremden hasar gören binaların yasal sahipleri veya yasal temsilcilerinin, binalarının önünde hazır bulunması gerekiyor. Böyle olursa, binalarındaki hasarı en iyi onlar bildiği için süreç çok daha hızlı tamamlanacaktır. Yıkık ve ağır hasarlı olduğu tespit edilip yıkılması için yazılı tebligat yapılan, 9 Temmuz'a kadar da bununla ilgili itirazda bulunulmayan konutların yıkılması için yeniden tebliğde bulunulacak. Söz konusu binalar sahiplerince yıktırılmazsa, can ve mal güvenliği için Kaymakamlığımızca yıktırılacak. Yıkım bedelini de bina sahibinden tahsil edeceğiz."

Ünal, can ve mal kaybı yaşanmaması için orta ve ağır hasarlı binalara girişin önlenmesi, konutların elektrik ve su bağlantılarının kesilmesi gerektiğini hatırlatarak, bu konuda belediye ve Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ. Simav Müdürlüğüne yazılı talimat gönderdiklerini kaydetti.

Kız Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi ile Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu binalarının yıkılmasına karar verildiğini anlatan Ünal, bunların yerine yeni binalar yapılacağını dile getirdi.

Ünal, Toplu Konut İdaresinin yapımını sürdürdüğü konutlardan ve orta hasarlı binalara verilecek kredilerden yararlanmak isteyenlerin, Simav Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezindeki Hak Sahipliği ve Borçlandırma birimine talep taahhütnamesi için bizzat başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz