maritbet girişmaritbet
Gayrımenkulümüzün ünü yurtdışına da taştı

Gayrımenkulümüzün ünü yurtdışına da taştı

Haziran 2011’deki 826 milyon dolarlık yabancı yatırımın 273 milyon doları gayrımenkule geldi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Haziran ayında uluslararası doğrudan yatırım girişleribi 826 milyon dolar olarak açıkladı. Bakan Çağlayan, “Bu miktarın 427 milyon doları sermaye girişi, 273 milyon doları ise yabancıların gayrimenkul alımından oluşmaktadır.Aynı dönemde uluslararası sermayeli firmaların yabancı ortaklarından aldıkları krediyi ifade eden diğer sermaye bileşeni 126 milyon dolar olmuştur” dedi.  

2011 yılının ilk altı ayında uluslararası doğrudan yatırım girişinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 92 oranında artarak 6.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydeden Çağlayan, şunları kaydetti: “Geçen yılın aynı dönemine göre 3.2 milyar dolar daha fazla uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı dönemine göre gerçekleşen yüzde 92'lik artış, Türkiye'nin yatırımlar için en güvenli limanlardan biri olduğunun kanıtıdır.

011 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen sermaye girişlerinin yüzde 88'inin AB ülkeleri kaynaklı olması Türkiye'nin Avrupa'nın ve Avrasya'nın mal ve hizmet üretim üssü olma hedefimize doğru ilerlediğimizin kanıtıdır. Sektörel bazda bankacılık ve sigortacılık, enerji sektörü ve imalat sanayinin sermaye girişlerinin ilk sıralarında yer almış olması, Türkiye'nin hizmet ve üretim potansiyelini göstermesi açısından önemlidir.

İmalat sanayi sektöründe kimya ve gıda sektörünün öne çıkması Türkiye'nin bu alanlarda hem üretim, hem de ihracat potansiyeline yansıyacaktır. 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde, 1.705 adet uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruluşu ve 290 adet yerli sermayeli şirkete uluslararası sermaye iştiraki ile toplam 1.995 adet şirket faaliyete geçmiştir.

2011 yılında 10 milyar doların üzerinde bir doğrudan yabancı sermaye girişi gerçekleşecektir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz