maritbet girişmaritbet
Fikirtepe depreme karşı yeniden inşa ediliyor

Fikirtepe depreme karşı yeniden inşa ediliyor

Olası depreme karşı yapı dönüşümünü hedefleyen Fikirtepe Kentsel Yenileme Projesi'nin imar planı kabul edildi. Parsellerini birleştiren gönüllülere imar artışı verilecek ve riskli binalar yeniden inşa edilecek

Kaynak: Zeynel Yaman / Sabah

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi depreme karşı dayanıklı yapılar üretilmesinin önünü açacak 'Fikirtepe Kentsel Yenileme Projesi'nin imar planını oybirliğiyle kabul etti. Proje gereğince, arsa parsellerini birleştiren vatandaşlara imar artışı verilecek ve riskli binalar yıkılarak yeniden inşa edilecek. Pilot bölge olarak seçilen Fikirtepe'deki uygulamanın, tüm İstanbul'a yayılması hedefleniyor. Uygulama, Kadıköy'ün riskli binalarının yaygın olduğu Merdivenköy, Eğitim, Dumlupınar ve Fikirtepe mahallelerini kapsıyor. Kadıköy Merkez ile E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesi ise uygulama dışında tutuldu.

KÜÇÜK SANAYİ ALANLARI

Proje uyarınca, mevcut yerleşimde düzensiz ve sağlıksız konut alanları sıhhileştirilecek ve donatı alanları artırılarak kentsel yaşam standartları yükseltilecek. Proje kapsamında küçük sanayi alanları da dönüşüme tabi tutulacak. Bu kapsamda bölge imar planlarındaki fonksiyon değişikliğiyle "Ticaret+ Konut+Hizmet Alanı"na dönüştürülecek. Binaların yeniden inşa edilmesini teşvik etmek amacıyla yapılan yeni imar düzenlemesiyle de inşaat hakkı artışı sağlanıyor.

Buna göre 600 metrekareye kadar olan parsellere yüzde 10; 601-1200 metrekare arası parsellere yüzde 20; 1201-2500 metrekare arası parsellere yüzde 25; 2500-4000 metrekare arası parsellere yüzde 35; 4001 metrekareden büyük parsellere ise yüzde 50 ilave imar artışı verilecek. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen imar planı, tüm partilerin desteğiyle ve oybirliğiyle onaylandı. Projeye destek veren CHP Grup Başkan Vekili Atalay Oğul, yerinde ve güvenli bir dönüşümün İstanbul için çok önemli olduğunu belirterek, "Böyle bir raporu oylamaktan gurur duyuyoruz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz