maritbet girişmaritbet
FerYapı Şişli ve Beşiktaş’ta dönüşüm yapacak

FerYapı Şişli ve Beşiktaş’ta dönüşüm yapacak

Merkezde yer almanın ön şartı olarak kentsel dönüşümü gören FerYapı, konseptini korumak için bu yolda hareket edecek.

Merkezde proje geliştirmenin şartı olarak kentsel dönüşümü gören ve yolunun açılması gerektiğini ileri süren FerYapı Yönetim Kurulu ÜyesiRamadan Kumova, Şişli ve Beşiktaş'ta bu yöntemle proje geliştirdiklerini kaydetti.

Konut sektörünün dinamiklerinin dönemsel olarak değiştiğine dikkat çeken Kumova, “Sektörün büyümesi bundan sonra kentsel dönüşüm alanlarında olacak. Arsa bulmak zor olduğu için herkes bununla ilgilenecek. Bizde Beşiktaş ve Şişli'de kentsel dönüşüm projeleri geliştiriyoruz” diye konuştu.

Kurum kültürü bu yönde oluştu

Şehrin merkezinde ve yakın projeler geliştiren bir kurum kültürüne büründüklerinin altını çizen Kumova, “Bundan devam etmek gerekiyor. Bu duruş ve konsept ile hareket edeceğiz. Bir anda sosyal konut yapmak istersek bile başka bir şirket kurup oradan devam etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sektörün hafızası oluşmadı

Konut verileri hakkında dataların az ve sağlıksız olduğuna dikkat çeken Kumova, “Kentsel dönüşüm konut sayısı ve sosyal anlamda bir takım değişikliklere yol açıyor. Bunların önlemlerinin alınması ve bilgilerinin sağlıklı olarak tutulması gerekiyor. TÜİK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çalışılarak kentsel dönüşümde yıkılan, yapılan konut sayısı, kurulan kat irtifakları ve verilen ruhsatların sağlık bir şekilde toplanabilmesi için görüşmeler sürüyor. Belediyeleri de datalarını tek bir merkezi aktarmalı” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FerYapı Şişli ve Beşiktaş’ta dönüşüm yapacak
  • 01.05.2015 17:30

FerYapı Şişli ve Beşiktaş’ta dönüşüm yapacak

Merkezde yer almanın ön şartı olarak kentsel dönüşümü gören FerYapı, konseptini ...