maritbet girişmaritbet
Etimesgut'ta Türkiye'ye parmak ısırtan hamle

Etimesgut'ta Türkiye'ye parmak ısırtan hamle

Yeri kamulaştırılan konsey binasının ihalesi tamamlandı, yer teslimi yapıldı.

Etimesgut Belediyesi, Atakent Sosyal Tesisleri, Kongre Merkezi ve Tuğra Parkı'nın ardından 4. büyük yatırımına başladı. Türkiye'ye örnek olacak modernlikteki Kent Konseyi Binası'nın yapımına başlandı. Kent konseyi binası Ahimesut Bulvarı üzerindeki; 5500 m² alana inşa ediliyor.

7 katlı olacak konsey binası, 7'den 70'e toplumun her kesimine hitap edecek donatıları bünyesinde barındıracak. Kent konseyi binasında, 225 kişilik toplantı ve konferans salonu, 7 adet kurs odası, hanımeli üretim merkezi mutfağı, engelli, çocuk, gençlik ve kadın meclisleri için ayrı ayrı çalışma ofisleri, kafeterya, sivil toplum kuruluşlarının çalışabilmesi için ofisler, özellikle öğrencilerin yararlanabileceği zengin kitap içeriğine sahip kütüphane ve çok amaçlı bir salon yer alacak. Kent konseyi binasının tamamlanmasıyla birlikte; mevcut konsey binası buraya taşınacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediyenin mülkiyetinde olacak yeni kent konseyi binasının çalışmalarına başlandığını belirterek, binanın mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını kaydetti. Demirel; sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin, amacına en uygun çalışan kent konseyini oluşturduk. Gençlik ve Kadın Meclisimiz 5 bine ulaşan üyesiyle, yıl boyu süren onlarca faaliyete imza atıyor. Çocuk ve Engelli meclislerimizi de bu yıl içinde kurduk ve her iki meclisimiz de yoğun faaliyet gerçekleştiriyor. Yerel yönetimlerde en önemli şeyin “katılım” olduğuna inanıyoruz ve belediye hizmetlerimizi gerçekleştirirken vatandaşlarımızın her türlü görüş, öneri, talep ve beklentilerine uygun hareket edebilmek için meclislerimizde yer alarak, etkin faaliyette bulunarak yönetime katılmalarını arzuluyoruz. Kent Konseyimizin, rahat ve huzurlu bir ortama kavuşması için 2 yıldır uğraş vermekteydik. Uzun çalışmalar ve uğraşlar neticesinde güzel bir proje hazırladık. İnanıyorum ki Türkiye'deki bütün yerel yönetimlere örnek ve model oluşturacak organizasyona kavuşan Kent Konseyimiz, binasıyla da örnek ve öncü olmaya adaydır. Yeni Kent Konseyi binamızın inşasına başladık. Bu inşaatımız, ilçemize kazandırmakta olduğumuz 4. büyük inşaatımız olacak. Atakent Sosyal Tesislerimiz tamamlanmak üzere, Tuğra Parkımız önümüzdeki aylarda tamamlanacak, Kongre Merkezi'mizin inşaatı ise hızla ilerliyor. 4. Büyük yatırımımız olan Kent Konseyimizi de en kısa zamanda tamamlayıp önümüzdeki yılın birinci yarısında hizmete açmayı hedefliyoruz. 5. Büyük yatırımımız olacak olan Eryaman Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Tesislerimizin ise ihale süreci tamamlanmak üzere”.

  • Etiketler:

Yorum Yaz