maritbet girişmaritbet
Esinder Yapı ‘Esenler’in vizyonuna katkı sunuyoruz’

Esinder Yapı ‘Esenler’in vizyonuna katkı sunuyoruz’

TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili olan Meral Akşener ESİNDER YAPI A.Ş.'yi ziyarette bulundu

Esinder Yapı Merkez Binasında gerçekleşen ziyarette Esinder Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Esinder YAPI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Aksoy, MHP Esenler Belediye Başkan Adayı Ahmet Fidan, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci hazır bulundular.

Esenler'in vizyonuna katkı sunuyoruz

Gayet samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ESİNDER'in Esenlere sunmuş olduğu katkıları anlatan ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Esenlerde kimseyi mağdur etmeden hak sahiplerin evlerini yenilediklerini belirterek, Esenlerin dönüşümüne, Esenlerin vizyonuna önemli ölçüde katkı sunduklarını belirtti.Türkiye'de çok önemli bir finansman modeli geliştirdik

Kentsel Dönüşümde Türkiye'ye çok önemli bir finansman modeli oluşturduklarını belirten Başkan Ercan” Bizler ESİNDER olarak 6306 yasa kapsamında riskli binalarını yenilemek isteyen vatandaşların eğer bunu finanse edecek gücü yoksa bunlara birde kredi imkanı tanıdık. İş Bankası, Denizbank, Kuveyt Türk, Bank Asya, Garanti Mortgage gibi önemli bankaların garantör firması olarak bizler binalarını yenilemek isteyen hak sahiplerine yüzde 50 indirimli konut kredisi kullandırarak, vatandaşlara kentsel dönüşüm kredisi kullanma imkanı sağlıyoruz. ESİNDER'in sağlamış olduğu bu imkanlar ile vatandaşlar kendi binasını kendi yeniliyor” dedi.

Kentsel Dönüşümde özel sektörün devlet eli olmadan bu işi başarabileceğini belirten Başkan Ercan” Bizim Esenlerde yerinde dönüşümden farklı olarak ada bazında 10500 m2 alanda 2 önemli projemiz var. Şuanda Cevizlibahçe projesine ağırlık vermiş durumdayız. Vatandaşın dairesine daire, metrekaresine metrekare, kira yardımı, taşınma parası gibi tüm imkanları sağlıyoruz. Kentsel dönüşümün özel teşebbüsle yapılabileceğini göstererek, bu şehrin müteahhitlerinin bu şehri dönüştürebileceğini gösterdik” dedi.

Kentsel dönüşümle herkes kazanıyor

Esenlerde Kentsel dönüşümle herkesin kazandığını belirten Başkan Ercan” Esenlerde  Kentsel Dönüşüm ile birlikte vatandaşların daireleri 100 bin TL ise dönüşümden sonra  300 bin TL olarak önemli bir değer kazanıyor. Burada şirket ortaklarımızda kazanıyor. Bizler dönüşümü Esenlerdeki müteahhitler ile yaparak Esenlerdeki müteahhitlere de katkı sağlıyoruz. Esenlerde çok önemli istihdam Aslında bizler bu oluşumla birlikte Esenlerde kentsel dönüşümle birlikte  Esenlerde çoğu kişiye katkı sağlıyoruz. Şuanda 30'a yakın şantiyeyi bir arada götürebiliyorsak bunun en önemli sebebi şirketimize ortak olan müteahhitlerin vermiş olduğu destek ve ESİNDER'in almış olduğu sorumluluktur.” dedi.

ESİNDER İstanbul'un TOKİ'si olmuş 

TBMM Başkanvekili ,MHP İstanbul Milletvekili olan Meral Akşener ESİNDER'in çok önemli işler başardığını belirterek, Esenlerde müteahhitlerin önce dernek kurup sonra şirketleşerek Esenlerin dönüşümüne katkı sunmalarını takdire şayan bir başarı olarak nitelendirerek, İstanbul'un TOKİ'sinin ESİNDER olduğunu belirtti.

Bu oluşum Türkiye'ye model olabilir

ESİNDER'in bu oluşumunun Türkiye'ye örnek olabileceğini belirten Akşener” Sizlerin ESİNDER olarak bu oluşumu Türkiye'ye model olabilir. Bu oluşumu tüm Türkiye'de anlatarak örnek olabilecek bir model olduğunu dile getireceğim. Bu oluşuma sahip olduğu için Esenleri çok şanslı görüyorum” dedi.

ESİNDER'in tüm siyasi partilere eşit mesafede yaklaştığını belirten Başkan Özkan Ercan, Kentsel dönüşümün iktidarıyla, muhalefetiyle, STK'larıyla herkesin desteğini alarak başarabileceklerini dile getirdi ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in yapmış olduğu bu ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"
  • 20.08.2022 09:54

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek ger ...

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!
  • 17.08.2022 09:43

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...