maritbet girişmaritbet
'Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi'

'Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi'

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'a yapıldığını, birinci bölümünün bu sene sonunda açılacağını belirten AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'a hizmetlerinin ilçede hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunu, yedi tepeli kente yedi büyük eser kazandırdıkları dile getiren Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek'in "Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar/Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar." dizelerini seslendirdi.

Kente olan eserlerinin dün olduğu gibi devam edeceğini, büyük dev eserleri birer birer İstanbul'da hayata geçirdiklerini ifade eden Yıldırım, 15 yıldır AK Parti iktidarında kente yaklaşık 400 milyar liralık yatırım yapıldığını, 2003'e kadar kentte yapılan 350 kilometre olan bölünmüş yolun üzerine 15 yılda 445 kilometre daha eklendiğini, kentin doğu ve batıyla bağlantılarının tamamlandığını söyledi.

Yıldırım, Türkiye'yi ve İstanbul'u yüksek hızlı tren ağlarıyla tanıştırdıklarını dile getirerek, 25 Temmuz 2014'te hizmete alınan İstanbul-Ankara hızlı trenini bugüne kadar 15 milyon vatandaşın kullandığını anlattı. 29 Ekim 2013'te açılan asrın projesi Marmaray'ı hizmete aldıklarını ifade eden Yıldırım, Asya Kıtası'nı Avrupa Kıtası'na denizin altından bağladıklarını, iki kıta arasını Sirkeci'den Üsküdar'a 4 dakikaya indirdiklerini kaydetti.

Günde ortalama 175 bin İstanbullunun bu hattan geçtiğini, bugüne kadar Marmaray'ı 249 milyon kişinin kullandığını vurgulayan Yıldırdım, şöyle devam etti:

"Yetmedi hemen yanına Avrasya Tüneli'ni yaptık. Denizin 106 metre altından yine iki kıtayı birleştirdik. Böylece Kazlıçeşme Göztepe arasını 1,5 saatten 15 dakikaya indirdik. Sevgili gençler, dedemiz Fatih gemileri karadan denize indirdi, Fatih'in torunları da trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. Bize yakışan da budur. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul'a yaptık. İnşallah birinci bölümünü bu sene sonunda açıyoruz. Otoyollar, Akyazı'dan üçüncü havalimanına, üçüncü havalimanından Kınalı'ya kadar otoyol yapıyoruz. Ayrıca havaalanına hem Halkalı'dan hem de Mecidiyeköy'den iki tane ayrı raylı sistem yapıyoruz. Osmangazi Köprüsü, İstanbul Bursa, Balıkesir ve İzmir yolunu adım adım yapıyoruz. Bursa'ya kadar tamamladık, inşallah önümüzdeki 1 yıl içerisinde İstanbul İzmir arası 3 saate inecek. Hayırlı uğurlu olsun."

"Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi"

Başbakan Binali Yıldırım, metro hatlarının İstanbul içerisinde Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını, Yenikapı, Başakşehir, Beşiktaş ve Mahmutbey hatlarının yapımının devam ettiğini söyledi.

Devlet hastanesi ve 11 ayrı aile sağlığı merkezini Esenler'e kazandırdıklarını anlatan Yıldırım, çalışkan kentin en güzel şehir meydanının da Esenler'e yapıldığını dile getirdi.

Yıldırım, bunlarının yanında 8 ilçeye hitap eden vergi dairesi müştemilatının da Esenler'de hizmete girdiğini belirterek, "Açık-kapalı 12 bin araç kapasiteli otopark tamamlandı, hizmete alındı. 24 saat hizmet veren dev şehir stadyumunu da hizmete aldık. Türkiye'nin en kapsamlı teknoparklarından birini de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yine burada hizmete aldık. İlçe düzeyinde İstanbul'un en kapsamlı dönüşüm projesini tamamladık. Günde 40 ton çöpün dönüşümünü sağlıyoruz, ekonomiye kazandırıyoruz. 2'si kız biri erkek olmak üzere 3 yüksek öğretim yurdunu da Esenler'de tamamladık, hizmete verdik. 3 ayrı yüksek öğretim yurdu yapımı devam ediyor." diye konuştu.

Kentsel dönüşüm adına Esenler'in tamamını kapsayan dönüşüm master planının Esenler Belediyesi'nce hazırlandığını belirten Yıldırım, kamu, özel sektör ve bireysel olarak son 5 yılda Esenler'de 41 bin konutun dönüşümünün başarıldığını, bunun büyük bir rekor olduğunu söyledi.

Yıldırım, diğer bütün kamu binalarının yenilendiğini, kentin en büyük şehir parklarından birisinin Esenler'de olduğunu, 4 kültür ve sanat kongre merkezinin de ilçede hizmete alındığını kaydetti.

Yapacaklarının bununla sınırlı olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"En kapsamlı kentsel dönüşümün ikinci etabını da 45 bin 300 konutluk dönüşümü de burada yine başlatacağız. Esenlere özgün mimariyle 500 yataklı yeni bir eğitim araştırma hastanesi de açıyoruz. Avrupa'nın en büyük kongre merkezi de Esenler'de olacak. Engelsiz yaşam külliyesi yaparak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri aşacağız. Her şey Esenler için her şey Türkiye için. Gençler, 2019 yeni bir demokrasi, yeni bir değişim için sizleri bekliyor. Hazır mısınız? Bu dönemin anahtarı sizlerin elinde, AK kadınların elinde, ana kademenin elinde, değerli yol arkadaşlarımızın elindedir. O halde hem yerel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekili seçimlerinde Esenler yine İstanbul'da rekora koşmaya hazır mı? Yeni bir destan yazacak mıyız?"

"Bayrağı veren de alan da koşmaya devam ediyor"

Başbakan Yıldırım, Esenler'in her zaman AK Parti'ye destek verdiğini belirtti. Bu kongreyle Esenler'de bir bayrak değişimi yaşandığını AK Parti'de ilçe Başkanı Gökhan Taran'ın görevi Umut Özkan'a devrettiğini belirten Yıldırım, Taran ve Özkan'a teşekkür etti. 

AK Parti'de bayrak değişimlerinin spor müsabakalarındaki gibi olmadığını kaydeden Yıldırım, "Bizde öyle değil. AK Parti'de bayrak değişimi, bayrağı veren de bayrağı alan da koşmaya devam ediyor. İşte bizim farkımız bu." dedi.

Yıldırım, Esenler'de ilk ilçe başkanlığı yapan Yavuz Selim Tuncer ve diğer görev almış ilçe başkanlarına ve emeği geçenlere, katkı sağlayanlara da teşekkür etti.

Yıldırım, konuşmasını bugüne kadar ülkenin bağımsızlığı, terörle mücadele ve 15 Temmuz'da şehit düşenlere rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömürler dileyerek tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...