maritbet girişmaritbet
Esenler'de 40 bin konut kentsel dönüşüme dahil edildi

Esenler'de 40 bin konut kentsel dönüşüme dahil edildi

Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, Esenlerde yer alan toplamda 40 bin konut için, 4 sene içerisinden dönüşüm müjdesi verildi.

Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, Esenlerde yer alan toplamda 40 bin konut için, 4 sene içerisinden dönüşüm müjdesi verildi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu konuya ilişkin açıklamalarında, 6 – 7 sene içerisinde kentsel dönüşüm ile yenilenmeyen konutun kalmayacağını söyledi.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. İlçede 5 sene boyunca toplamda 41 bin konut dönüşüme dahil edilirken, gelecek 4 sene boyunca da 40 bin konutun dönüşümle yenileneceği ifade ediliyor. Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu bazı açıklamalarda bulunarak, önümüzdeki 6 – 7 sene içerisinde Esenler'de yenilenmeyen konutun kalmayacağını duyurdu.

İmar Barışının Gelirleri Dönüşümde Kullanılacak

Söz konusu açıklamalarında, imar barışı sayesinde elde edilen gelirlerin kentlerdeki kentsel dönüşüm için kullanılacağını dile getiren Tevfik Göksu, faizsiz para desteği meselesinde Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların mevcut olduğunu, dönüşüme hız kazandırılması adına en büyük katkısının bu faizsiz finans desteği olacağını belirtti. Bahsi geçen bu çalışmaların tamamlanarak desteğin hayata geçirilmesi durumunda Esenler'de oldukça hızlı bir kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini dile getiren Belediye Başkanı, bu bölgenin değişik bir perspektife sahip olduğunu, imar barışı sayesinde kentsel dönüşüm sürecinin hız kazanacağını aktardı.

100 Bin Civarında Mülk Sahibi İmar Barışından Faydalanacak

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksü ayrıca açıklamalarında, imar barışının Esenler gibi bir ilçede yüzde 70 civarında muhatap kitlesi olduğunu, imar barışı adına başvuruların kısa zaman içerisinde tamamlanarak totalde 100 bin civarında mülk sahibinin devlet ile barışmasının sağlanacağını ifade etti.

Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre Esenler'de 2012 yılından beri gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde konut fiyatları 10 kat değerlenirken,  5 sene içerisinde 12 bin devlet, 6 bin belediye ve 22 bin bağımsız konut olmak üzere toplamda 41 bin konutun dönüşümü sağlandı. Gelecek 4 sene içerisinde de 40 bin konut dönüştürülecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"
  • 20.08.2022 09:54

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek ger ...

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!
  • 17.08.2022 09:43

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük ...

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'
  • 23.02.2018 16:06

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göks ...