maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi İlkyardım Kursu’na katılanlara sertifikalarını verdi

Esenler Belediyesi İlkyardım Kursu’na katılanlara sertifikalarını verdi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde (ESKAT) görevli 74 belediye personelinin katıldığı “İlkyardım Kursu”nda başarılı olanlar, ilkyardım sertifikalarına ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı İlkyardımcı Kimlik Kartları’na kavuştu

Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi Amirliği (AKOM) ile Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'ne (ESKAT) yönelik düzenlediği kursta sertifikalar verildi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat'ın da katıldığı programla sertifikalarına kavuşan ekip üyeleri, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı İlkyardımcı Kimlik Kartı'na sahip oldu. Başkan Yardımcısı Polat'ın yanı sıra Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nurettin Aksu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hikmet Rabbani Işık, AKOM Amiri Nihat Duman ve ESKAT ekibinin katıldığı programda afet öncesinde, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler hatırlatıldı. AKOM Amiri Nihat Duman'ın ESKAT'ın 2011 yılından itibaren yaptığı faaliyetleri anlatmasıyla başlayan programda, ekibin Van Depremi'nde yaptığı çalışmaların yer aldığı görüntülere de yer verildi. Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat söze, “İnsanoğlunun olağanüstü hallerde bundan en az seviyede, hatta hiç etkilenmemesi için nasıl tedbirler alınabilir? Afet sırasında ve sonrasında ne gibi tedbirlerde bulunulabilir bunu doğru şekilde yürütmesi gerekiyor” diyerek başladı. 

2011 yılında yaşanan Van Depremi'nin, deprem tehdidini yeniden aklımıza getirdiğini aktaran Polat, “Kentsel dönüşümle vatandaşın can güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Arzumuz, Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde bir afet yaşanmadan kentsel dönüşümü tamamlamak. Şehirlerimizi afete hazır hale getirmeyi umut ediyorum” dedi. ESKAT'ta yer alan gönüllü vatandaşların sayısını arttırmak istediklerini söyleyen Polat, “ESKAT'la genç ve enerjisi yüksek bir ekip kurmak istedik ve bunu yerine getirdik. Bu ekibi diri tutmak istediğimiz gibi gönüllü vatandaşlarımızı da projemizin içine dâhil etmek istiyoruz” diye konuştu.

Çalışmalar aralıksız sürecek
Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nurettin Aksu ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hikmet Rabbani Işık da ESKAT'ın olası bir doğal afet durumunda hazır halde olması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını ve vatandaşları da bu konuda bilinçlendireceklerini söyledi. Programda ESKAT ekibinde yer alan belediye personeli de, ESKAT'ın gelişimi ve tanıtımı için görüş ve önerilerini sundu.

İlkyardımcı oldular
Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, uygulamalı “İlkyardım Kursu”na katılarak kursun ardından yapılan sınavda başarılı olan 74 personele, sertifikalarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı İlkyardımcı Kimlik Kartı'nı takdim etti.

Hayat kurtaran bilgiler verildi
ESKAT ekibi, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda 4 gün boyunca alanında uzman isimler tarafından verilen ilkyardım kursuyla kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi, trafik kazalarında ve enkazda kurtarma, kırık, yanık ve boğulma durumunda uygulanacak ilkyardım teknikleri konularında kapsamlı bir eğitim aldı. Seminerde teorik bilgilerin yanında, belediye personeline maketler üzerinde kalp masajı, suni solunum, yaralı veya hastayı taşıma teknikleri gibi konularda uygulamalar da yaptırıldı.
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler, ESKAT'la depreme hazır!
  • 19.08.2015 11:39

Esenler, ESKAT'la depreme hazır!

Esenler Belediyesi'nin desteğini arkasına alan ESKAT (Esenler Belediyesi Arama K ...

Kentsel Dönüşümde Daire Paylaşımı Nasıl Yapılır?
  • 11.12.2020 10:55

Kentsel Dönüşümde Daire Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Kentsel dönüşümde daire paylaşımı nasıl yapılır sorusunu cevaplarken, kentsel dö ...

İşte İstanbul'daki kurban satış ve kesim alanları!
  • 17.08.2018 08:46

İşte İstanbul'daki kurban satış ve kesim alanları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu ...

Esenler depreme karşı dönüşüyor
  • 18.08.2017 15:21

Esenler depreme karşı dönüşüyor

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), 17 Ağustos depreminin 18. yılın ...

Esenler'de öğrencilere Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi verildi
  • 15.08.2017 09:32

Esenler'de öğrencilere Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi verildi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Nine Hatun Camii'nde Yaz Dönemi ...

Avrasya Tüneli trafiğe açıldı
  • 18.07.2017 14:28

Avrasya Tüneli trafiğe açıldı

Aşırı yağışın ardından Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçi ...