maritbet girişmaritbet
Erzurum'da gecekonduların yerine 1200 konut

Erzurum'da gecekonduların yerine 1200 konut

Erzurum’da eski hayvan pazarının bulunduğu bölgede bulunan ahırların yıkımına başlandı. Yıkımın ardından buraya TOKİ tarafından bin 200 konut yapılacak

 

Erzurum'da eski hayvan pazarının bulunduğu bölgede bulunan ahırların yıkımına başlandı. Yıkımın ardından buraya TOKİ tarafından bin 200 konut yapılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yunusemre'de, eski canlı hayvan pazarının bulunduğu 168 bin metre karelik alandaki gecekondu ve ahırların yıkım çalışmalarını denetledi.

Küçükler, şehir merkezinde bulunan ahırların, herkes için büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, köylerde bile görülmeyen çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Ahırlardan çevreye yayılan hayvan gübresi kokusu ve kanalizasyonlardaki tıkanmanın vatandaşların tepkisine yol açtığını belirten Küçükler, şunları söyledi:
 
"Hepimizin kanayan yarası niteliğinde olan ve şehre yakışmayan, köylerde dahi görülmeyen görüntüler var. Yıllardan beri bu proje üzerinde duruyorduk. Hak sahibi vatandaşlarımızın parası ödenerek bu çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırıyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında bugün bu işin en güzel örneğini gerçekleştiriyoruz. Bu bölge modern yapılarla güzel bir görüntüye kavuşacak. Yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından bin 200 konut yapılacak. Bu yaz döneminde yıkım tamamlanmış olacak ve önümüzdeki yıldan itibaren de modern yerleşim merkezinin yapımına başlanacak."
Küçükler, gecekondu ve ahırların yıkılarak temizlenmesinin maliyetinin yaklaşık 20 milyon TL, TOKİ tarafından yeni kurulacak modern yerleşim merkezinin maliyetinin de 100 milyon TL civarında olduğunu bildirdi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz