maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar, Van’da kentsel dönüşüm startını verdi!

Erdoğan Bayraktar, Van’da kentsel dönüşüm startını verdi!

Kentsel dönüşüm sürecinde son hamlesini İstanbul, İzmir ve Bursa illerine Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurarak yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakan Erdoğan Bayraktar öncülüğünde kentsel dönüşümü Van’da masaya yatırdı

 

Kentsel dönüşüm sürecinde son hamlesini İstanbul, İzmir ve Bursa illerine Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurarak yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakan Erdoğan Bayraktar öncülüğünde kentsel dönüşümü Van'da masaya yatırdı. Kentsel dönüşüm sektör temsilcileri ile Van'da bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van depreminden sonra bölgede yapılan çalışmalarla ilgili de yerinde incelemeler yaparak detaylı bilgi aldı. Toplantıya, Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver ile belediye, müteahhit, mühendis odaları ve şehir plancıları temsilcileri katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi oluşturması amacıyla yeni kurulan ve merkez teşkilata bağlı olarak çalışacak Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri ile kentsel dönüşüm sürecini daha hızlı ve verimli sonuçlandırmayı amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Van'da kentsel dönüşüm sektör temsilcileri ile bir araya geldi.  İstanbul, İzmir ve Bursa'ya özellikle Marmara bölgesi genelinde hizmet vermesi amacıyla Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakan Erdoğan Bayraktar öncülüğünde kentsel dönüşümü Van'da masaya yatırdı. Kentsel dönüşüm sektör temsilcileri ile bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van depreminden sonra bölgede yapılan çalışmalarla ilgili de detaylı bilgi aldı. Toplantıya, Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver ile belediye, müteahhit, mühendis odaları ve şehir plancıları temsilcileri katıldı.

Deprem bölgesinde kalan ve nüfus olarak da büyük yoğunluk taşıyan illerde riskli alan ve yapıların bir an önce belirlenerek olası bir afette yaşanacak can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesini amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin deprem gerçeğini unutmadan, afetlere hazırlıksız yakalanmaması için kolları sıvadı. Bu kapsamda Van'da kentsel dönüşümün tüm merkezi ve yerel aktörleriyle bir araya gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, Van'daki depremin ardından bölgeye yapılan yardım ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Bayraktar, Türkiye'de kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek; “ Pratik ve senkronize bir hareket kabiliyetiyle Japonya gibi deprem ülkesini örnek olarak yeni yol haritaları hazırladık ve bunları hızla uygulamaya geçtik. Bu kapsamda son olarak hepimizin canını yakan Van depremi sonrasında hem devlet hem özel sektör olarak el ele vererek yeniden şehri baştan kuruyoruz. İlim irfan şehri Van'ın ayağa kalkması için içtenlikle ve hiçbir desteğimizi esirgemeden herşeyi yapıyoruz. Van'da bundan sonraki olası depremlerde hasarın minimuma indirilmesi, hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamaması için gerekli kentsel dönüşüm projelerinin halkımızın da desteğini alarak bir an önce uygulanması ve şehrin yeniden yapılanması için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Van'da barınma problemi hızla çözülüyor
  • 15.12.2011 13:02

Van'da barınma problemi hızla çözülüyor

Deprem bölgesi Van Erciş'te barınma sorunu hızla çözülüyor. ...

Van depreminden sonra 26 bin yeni konut inşa edildi!
  • 23.10.2020 17:49

Van depreminden sonra 26 bin yeni konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van depreminin yıldönümünde bölgede gerç ...

Van, 2011 depreminden sonra yeniden inşa edildi!
  • 22.10.2020 11:58

Van, 2011 depreminden sonra yeniden inşa edildi!

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depreminin üzerinden geçen 9 yılda şehi ...

Turizmde talep arttı, rezervasyon aralığı uzadı!
  • 28.09.2020 09:33

Turizmde talep arttı, rezervasyon aralığı uzadı!

Covid19 pandemi sürecinde turizm sektöründe talebin arttığı ancak rezervasyon ar ...

Van’ın İpekyolu ilçesinde kentsel dönüşüm yapılacak!
  • 15.03.2018 10:37

Van’ın İpekyolu ilçesinde kentsel dönüşüm yapılacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince, Van'ın İpekyolu ilç ...

Van 'Merkez Dükkanlar Projesi'nde sona gelindi
  • 18.12.2017 17:23

Van 'Merkez Dükkanlar Projesi'nde sona gelindi

Gürpınar Belediyesince "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, ilçe merkezinde yap ...