maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Riskli kamu binalarının yeri yeşil alan olacak!

Erdoğan Bayraktar: Riskli kamu binalarının yeri yeşil alan olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında, yapılaşma ve nüfusun yoğun olduğu yerlerdeki riskli kamu binalarını taşıyarak, bunların yerini yeşil alan olarak değerlendirecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında, yapılaşma ve nüfusun yoğun olduğu yerlerdeki riskli kamu binalarını taşıyarak, yerlerini yeşil alan olarak değerlendirecek.

AA muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında, afet riski taşıyan kamu binaları da yenileniyor. Yapılaşmanın ve nüfusun yoğunluğunun çok olduğu şehir merkezlerindeki riskli kamu binaları, başka bölgelere taşınabilecek. 

Kentsel dönüşümle can ve mal güvenliğini sağlamanın yanında daha yeşil şehirler tasarlayan Bakanlık, yıkılan kamu binalarının yerlerini, yeşil alan, park ve rekreasyon alanı olarak kullanacak. Böylece vatandaşın rahat nefes alabileceği, kent hayatının yorgunluğunu atabileceği mekanlara kavuşması sağlanacak.

Uygulamaya Van'dan başlanacak

Uygulamaya, önceki yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da yaşanan depremlerin ardından Bakanlık tarafından yeni imar planları yapılan Van'dan başlanacak.

Bu çerçevede Van Valiliği ile alınan karar doğrultusunda, kentte geniş alana ve makine-araç parkına sahip Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi, Karayolları Bölge Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşları, şehir dışına çıkartıldı. Aynı şekilde askeri tesislerin de Edremit ilçesine taşınmasına yönelik imar planlama çalışmaları tamamlanarak, gerekli yerler ayrıldı.

Şehir dışına taşınacak kamu kurumları ve askeri alanların yerleriyse büyük ölçüde park, rekreasyon, yeşil alan gibi vatandaşın ihtiyaç duyduğu donatılar olarak planlandı. Böylelikle şehir merkezindeki yaklaşık 800 dönümlük alan, kent yaşamına dahil edildi. Ayrıca bu alanın günlük hayatta kullanılabilirliği artırıldı.

"Kamu binalarının bahçeleri otopark olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van merkezde planlanan yeşil alanın, kente canlılık ve hareket getireceğini belirtti.

Kentsel dönüşüm kapsamında kurulacak yeni şehirlerde yeşile ağırlık verileceğini ifade eden Bayraktar, dünya standartlarında kişi başına 8-12 metrekare yeşil alan bulunduğunu, kendilerinin bunun üzerine çıkarak kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedeflediğini kaydetti.

Kentsel dönüşümle ülkenin daha düzenli bir çevreye kavuşacağını da vurgulayan Bayraktar, bu kapsamda büyükşehirlerde kamu binalarına ait bahçelerin otopark olarak kullanılmasının, ayrıca park, yeşil alan, yol ve meydanların altına da kapalı otoparkların yapılmasının planlandığını da bildirdi.

Esra Altınmakas, Tolga Özgenç/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...