maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar Malatya’daki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti!

Erdoğan Bayraktar Malatya’daki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti!

Türkiye’ye dalga dalga yayılan kentsel dönüşüm çalışmalarının tümünü yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya’daki kentsel dönüşüm alanlarını ve TOKİ bölgesini ziyaret etti

 

Türkiye'ye dalga dalga yayılan kentsel dönüşüm çalışmalarının tümünü yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'daki kentsel dönüşüm alanlarını ve TOKİ bölgesini ziyaret etti. Malatya'yı marka şehir yapmak için kolları sıvadıklarından söz eden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün halkın rızası olmadan olamayacağının altını bir kez daha çizdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'nın Beydağı'ndaki Fırat ve Yamaç Mahallelerinde devam eden kentsel dönüş alanlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Merkezi 500 bin nüfuslu olan Malatya'nın büyük şehir olmayı hak ettiğini ve yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile iki tane merkeze kavuşacağından bahseden Erdoğan Bayraktar, “Biz 10 seneden bu yana Malatya'da konut üretimi ve kentsel dönüşüm konusunda çalışıyoruz. Özellikle 2 milyon 200 bin m2'lik büyük bir alanı kaplayan Beydağı'nın Yamaç ve Fırat Mahallerindeki çalışmalar tamamlandığında, Malatya'nın marka değerini yükseltecek, önemli bir bölge olacak. Şu ana kadar 468 konut bitme aşamasına geldi. Bu yıl içerisinde burada, iki etap şeklinde 3 bin 200 konutun ihalesini yapacağız ve 2 yıl içerisinde de bunların inşasını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Beydağı'ndaki kentsel dönüşüm alanında dikkat ettikleri iki husus olduğundan söz eden Bakan Bayraktar; “Birincisi yeni yapılacak olan yerleşim alanlarında yeşil alan üretimine çok dikkat edeceğiz. Bir diğer çok önemli husus ise hiçbir vatandaşımızı buradan göndermeyeceğiz. Hepsi burada yeni ev sahibi olacak. Burada belediyemiz kiralarını veriyor. Tamamlandıktan sonra evlerine taşınacaklar. Buradaki evlerden hak sahiplerinin tamamına, pırıl pırıl, modern, depreme dayanıklı, yeşil alanı olan, parkı olan, asansörlü, kaloriferli, enerji tasarruflu akıllı evler yapılacak. Burası tamamlandığında hem Malatya'mızın marka değeri artacak, hem de burası çevre şehirlere de örnek olacak. Bu bölgede yüzde 90 halkla anlaşma sağlandı. Anlaşma olmayanlarla da anlaşmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

“Valilere de yetki verdik”

Erdoğan Bayraktar “Buradan da tüm Türkiye'ye dalga dalga mesaj veriyoruz; artık Türkiye'de kentsel dönüşüm zamanıdır. Yeni çıkardığımız 6306 sayılı yasa ile valilere de çok büyük sorumluluk ve yetki verdik. Kentsel dönüşüm bölgelerinde gerektiği durumlarda devreye girecekler. Ayrıca Malatya'da lisanslaştırdığımız kuruluşlar var. Riskli evlerden dönüşüm için talepler var. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Malatya'da da ciddi adımlar atacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...