maritbet girişmaritbet
Enkaz halindeki bina 5 yıldızlı hastane oldu

Enkaz halindeki bina 5 yıldızlı hastane oldu

Yıllarca atıl durumda bekleyen Buca'daki binanın Sağlık Bakanlığı'nın çabalarıyla modern bir hastane haline getirildiğini belirten Başhekim Dr. Zeki Yaşar, "Hasta sayımız artıyor" dedi

Kaynak: Erkan Doğan / Yeni Asır
 

Yıllarca enkaz halinde bekleyen Buca'daki hastane binası, Sağlık Bakanlığı tarafından örnek gösterilen modern bir hastaneye dönüştürüldü. Çocuk ve kadın doğum servisinin bir arada bulunduğu tek hastane ünvanına sahip 125 yataklı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 10 Temmuz 2009 tarihinde hizmet vermeye başladı. Çocuklar için oyun odasının bile düşünüldüğü hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Zeki Yaşar, "Süit odalarımız beş yıldızlı oteli aratmıyor. Hasta sayımız giderek artıyor" dedi.
 
Eksikler vardı
İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan ise, hastanenin eksiklerini tamamlamak için çok uğraştıklarını vurguladı. Özkan, "SSK döneminde Ege Doğumevi Hastanesi'nde bir yatakta iki kadın yatıyordu. Birinin başı bir tarafta, diğerinin başı diğer tarafta oluyordu. İnsanlığa yakışmayan bu tabloyu değiştirdik" diye konuştu.
 
1991'de başladı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına 1991 yılında karar verilen ve 1995'te ihale edilen hastane ödenek yetersizliği nedeniyle uzun süre enkaz halinde bekledi. İnşaatı başladıktan sonra tam 12 sağlık bakanı gören hastanenin ismi 'hayalet hastaneye' çıktı. İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, kaba inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan hastaneyi kurtarmak için çalışma başlattı. Hastanede birçok tadilat ve onarım geçirdi. Modern bir doğumhanesi bulunmayan, odaları koğuş sistemine göre inşa edilmiş hastane uzun uğraşlar sonucunda modern bir binaya dönüştürüldü.
 
İçinde yok yok
125 yataklı hastane 10 Temmuz 2009 tarihinde ilk hastasını kabul etti. İki çocuk, bir çocuk cerrahisi, bir kadın hastalıkları ve bir doğum servisinin bulunduğu hastanede, 6 yataklı erişkin yoğun bakım servisi, 5 ameliyathane salonu, 5 doğum salonu, 6 yataklı çocuk yoğun bakım servisi, 15 kuvözlü yenidoğan yoğun bakım servisi yer alıyor. Günde 800- 1000 hastaya poliklinik hizmetinin verildiği hastanenin acil servisine 250-350 kişi başvuruyor. Hastanede bir günde 10-12 arası doğum gerçekleştiriliyor. En son teklonoji cihazların ve ameliyathanelerin yer aldığı hastanede yok yok. Doğuma veya servise başvuran ailelerinin çocukları için bir oyun odası bile düşünüldü. Anne ve babalar tedavilerini yaptırırken çocukları da boş vakitlerini oyun odasında eğlenerek değerlendiriyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz