maritbet girişmaritbet
ELİNİZDEKİLERİ KAPTIRMAYIN

ELİNİZDEKİLERİ KAPTIRMAYIN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşları uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşları uyardı.

Ümraniye ilçesine bağlı Kazımkarabekir, Hekimbaşı ve İnkılap Mahalleleri'nde son alınan kararla kentsel dönüşüme geçilmesi, kafalarda soru işaretlerini artırınca devreye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar girdi.Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları ile vatandaşla doğrudan karşı karşıya gelme kararı alan Bakan Bayraktar, ilk bilgilendirme toplantısına ise Ümraniye'den start verdi. Ümraniye'de 3 mahallenin sakinleriyle bir araya gelen Bakan Bayraktar, amaçlarının herkesi mutlu edecek bir model oluşturmak olduğunu belirterek, vatandaşa "Devlet sizin yanınızda... 2B arazileri birilerine peşkeş çekilmeyecek" dedi.

Sosyal devlet vurgusu

Bugün gazetesinin haberine göre; bugüne kadar birçok il ve ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm gerçekleştirdiğimiz hiçbir il ve ilçede vatandaşımızı mağdur etmedik. Sosyal devlet, fakirin fukaranın, gecekondununmalını zengine peşkeş çekmez. Böyle bir şey olursa bunun cezası hapistir.Asla böyle bir şey olmaz içinizi ferah tutun" bilgisini verdi.

VATANDAŞI UYARDI

Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşı uyarmayı da ihmal etmeyen Bakan Bayraktar, "Şimdi birileri gelip size bu araziyi bana sat, bak ben sana para veriyorum. Devlet bunu senin elinden alacak. Sen üstüne bir de para ödemek durumunda kalacaksın, gibi söylemlerle elinizden malınızı almaya kalkabilir. Bu konuda da uyanık olun. Biz kullandığınız 2B yerlerinin tapularını yüzde 30 indirim yapmak suretiyle vatandaşa 3 yıl vadeyle vereceğiz. 6 ayda bir taksitlerle. Eğer vatandaş derse ki ben peşin ödeyeceğim bu durumda da yüzde 20 daha indirim yapacağız. Böylece vatandaş kullandığı 2B arazisine değerinin yüzde 55'ini ödeyerek sahip olacak. Elinizdeki değeri ucuza almak isteyenlere karşı uyanık olun" dedi. Stok konuttan vazgeçildi Küçük parsel sahiplerinin de mağdur olmaması için stok konut yapma kararı aldıklarını ancak bundan vazgeçtiklerini dile getiren Bakan Bayraktar, "Aranızda küçük parsel sahipleri var. Bu araziler tek başına imar için yeterli değildi. Bunları çözmek için stok konut yapalım dedik, problemleri daha kolay çözeriz diye ama şimdi önce tapuları vereceğiz. Tapuları verdikten sonra bu konutları yapmayacağız, onları da daha sonra yapacağız'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kendiliğinden olacak

Türkiye'de en büyük 2B arazisinin Ümraniye'de olduğunu belirten Bakan Bayraktar, burada yaşayan vatandaşların tapularını aldıktan sonra kentsel dönüşümün kendiliğinden oluşacağını söyledi. Bayraktar, tapusu olan bölgeye inşaat firmalarının daha rahat gelip teklifte bulunduğunu, 2B arazisi olan yerlerin tapularının alınması durumunda vatandaşın elinin çok güçleneceğini kaydetti.

Peşin veren tapuyu alacak

Dünyanın her tarafında kentsel dönüşüm yapıldığını da belirten Bayraktar, "2B kapsamında Türkiye genelinde 400 hektar alan var. Ümraniye'de 2B olarak tespit edilen yerlerde önceliğimiz 2B arazisini kullananlara atmak. Yüzde 55'ini peşin ödeyenler bugüne kadar kullandıkları 2B arazilerinin sahibi olacak. Onlara tapularını vereceğiz. Niyetimiz herkesi kendi yaşadığı yerde barındırmak. Mağdur etmek değil" şeklinde konuştu.

Milliyet

Yorum Yaz