maritbet girişmaritbet
Dönüşümde sıra Konya'ya geldi

Dönüşümde sıra Konya'ya geldi

Konya, Türkiye'nin en düzenli kentlerinden biri. Ancak hızlı gelişen her şehir gibi imar alanında bazı çarpıklıklar olabiliyor

Sözkonusu çarpıklıklara son vermeyi amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi 2007 yılından beri çeşitli nedenlerle sekteye uğramıştı. Ancak sonunda TOKİ ve Meram Belediyesi arasında sağlanan işbirliği ile kentte dönüşümün yolu açıldı.

Meram Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle, Yenice-Hacı İsa Efendi mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının yapımına başlanıyor. İlk etap 2 yıl sürecek.  'Konevi Konutları' ismini taşıyan ve toplamda 2 bin 624 yeni konutun yapılacağı kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi veren Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, TOKİ'nin Konya'da yapacağı ilk kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında bin 220 konut yapılacağını açıkladı. Konutların 2 yıl içinde arsa sahiplerine teslim edileceğini belirten Kalayçı, ihaleyi kazanan firmanın şantiyesini kurduğunu, kısa bir süre zarfında da konutların temelinin atılacağını söyledi.

Meram'ın alt merkezi olacak

Bu projenin Meram için tarihi öneme sahip bir proje olduğunu vurgulayan Dr. Serdar Kalaycı şunları söyledi:
"Yenice ve Hacı İsa Efendi mahallelerini de kapsayan bu bölge, Meram'ın alt merkezi olacak ve şeririmizin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. İlk etapta 23 blok yapılacak. 100,150 ve 200 metrekarelik konutlar inşa edilecek. Tamamı arsa sahiplerine verilecek bu konutların alanı 110 bin metrekaredir. Bu etaptan soma 2'inci etabın ihalesi yapılacak ve bin 404 konutla birlikte toplam 2 bin 624 konut yapılacak"

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz