maritbet girişmaritbet
Dönüşüm Fikirtepe'den başlıyor sırada 5 ilçe var

Dönüşüm Fikirtepe'den başlıyor sırada 5 ilçe var

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve yeni projesi Belediye Meclisi'nden geçen Fikirtepe ile başlıyor. Sırada şu bölgeler var...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve yeni projesi Belediye Meclisi'nden geçen Fikirtepe ile başlıyor. Yüzde 10 ile 80 arasında imar artışı verilen Fikirtepe baştan aşağı değişecek. Sırada Dragos, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu ve Okmeydanı var. Ayrıca çeşitli semtlerde kamuya ve vakıflara ait işgal edilmiş yerlerin satışına da başlandı, istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe'nin bir örnek bölge olduğunu, burada 1 milyon 500 bin metrekarelik alanda proje çalışması yapılacağını belirtti.


Topbaş şunları söyledi: "Cendere Vadisi'ndeki çalışmalarımız da meclisten geçti. Orada da sanayinin bulunduğu bir noktada bir dönüşüm çalışması olacak. Ayamama ile ilgili gelecek ay çalışma yapılacak.
Diğer ilçelerimiz de sırada, imar haklarını arttırmak suretiyle, deprem riskini ortadan kaldırmak adına İstanbullulara ve riskli alanlara fırsat vermeye çalışıyoruz. Bu da şehrin yenilenmesi için bir şans olarak kullanılabilecek."

Fikirtepe projesinde neler var?
FİKİRTEPE. Dumlupınar, Merdivenköy ve Eğitim mahalleleri 'Özel Proje Alanı' lejantına alındı. Çalışmayla düzensiz ve sağlıksız yapılaşmış konut alanları sıhhileştirilecek. Küçük sanayi alanları da dönüşüme tabi tutulacak.
600 metrekareye kadar olan parsellere yüzde 10,1200 metrekareye kadar yüzde 20, 2 bin 500 metrekareye kadar yüzde 25, 4 bin metrekareye kadar yüzde 35 ve daha üstündeki yerlere ise yüzde 50 ilave imar artışı verilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz