maritbet girişmaritbet
Dönüşüm, değişim…

Dönüşüm, değişim…

Son zamanlarda konut sohbetlerinin en popüler konusu oldu Kentsel Dönüşüm. Ömrünü dolduran binalardan, deprem riskine karşı sağlam imalatlardan bahsedilir oldu hep

Son zamanlarda konut sohbetlerinin en popüler konusu oldu Kentsel Dönüşüm. Ömrünü dolduran binalardan, deprem riskine karşı sağlam imalatlardan bahsedilir oldu hep.

Birazda insani yaklaşmak lazım dönüşüme. Dönüşüm değişimle başlar. Zaman değişir, zamane çocukları gelir, eskilerin yerine. Çevirmeli telefon değişir, düğmeli olur, dijital olur, küçülür cebe kadar girer dokunmatik olur bakarsın bir gün.  Aslında 10 yıl önce hayal bile edemeyeceğin bir dönüşüm gerçekleşmektedir saatler içinde. Değişim insanın doğasında bulunur. Değişmezsen zamana ayak uyduramazsan arkada kalırsın diye öğretilir hep kişisel gelişim derslerinde.

İnsanlar bu denli hızlı değişip dönüşürken, yaşam alanlarının değişimi zorunlu olarak gerçekleşir. Onlarda zamana uydurulur.  Bu değişimin boyutu elbet bir gün bir bakmışız ki kentsel boyuta da ulaşmış, ulusal boyuta da.

Ne kadar tartışılsa da, ne kadar formüller üzerine çalışılsa da gün gelir, içinde yaşayan insanlar değiştirir ve dönüştürür o kenti.   Önemli olan, değişimin ileriyi öngörebilmesi, sonraki nesillere mirasımız olan kentlerin dokularını bozmadan dönüşümün kendi ivmesinde gerçekleşmesini sağlayabilecek adımları atabilmesi için, uygun zemini bugünden hazırlayabilmek becerisini gösterebilmektir. 

Bu görev hepimizin. Madem bizde başlıyor her şey, o zaman kendimizle başlayalım. Daha çok okuyalım, daha çok bilgi sahibi olalım, bilgi sahibi olup fikir sahibi olabilelim,  insanı düşünelim,  sonrasını düşünelim daha çok, çocuklarımızı iyi yetiştirelim ki onlar bizden bu görevi devraldıklarında, onlar daha iyisini yapabilsinler, onlarda kendilerinden sonrasını daha iyi yetiştirebilsinler…  

Dönüşüm kentsel olsun, sosyal olsun, ne olursa yada nasıl olursa olsun, gayret edelim ki, hep iyiye doğru olsun..

Sağlık, mutluluk ve huzurla kalın...

Murat Keskiner / Özyazıcı İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü

  • Etiketler:

Yorum Yaz