maritbet girişmaritbet
Çinçin Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

Çinçin Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

İstanbul'un Esenler ilçesindeki Çinçin Deresi'nde İSKİ tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları devam ediyor

İstanbul'un Esenler ilçesindeki Çinçin Deresi'nde İSKİ tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları devam ediyor.
Mevcut durumda, şiddetli yağmurda zaman zaman su baskını yaşanan bölgede, çatı ve balkon sularının da atıksu hatlarına bağlanması nedeniyle yağmursularını taşıyan tonoz yetersiz kalıyor ve kanalizasyon da taşıyordu.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altyapı Müdürlüğü'nce 3 bin 260 metresi 2008'de ıslah edilen Çinçin Deresi'nde, İSKİ tarafından Anadolu ve Şehit Ali Karahan Caddeleri'nin altından geçen 2 bin 329 metrelik kısmının da yapılması ile toplam 5 bin 589 metre ıslah çalışması yapılmış olacak.
 
Çinçin Deresi'nin ıslahı kapsamında bugüne dek 52 adet bağımsız birimin yıkılarak 23 bin metre karelik alanda kamulaştırma yapılırken, bunun için 14,5 milyon TL harcama yapıldı.
 
Dere yatağının geçtiği Anadolu Caddesi'nde 5 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde ve 1.051 m uzunluğundaki kutu kesitin 900 metresi tamamlandı. Şehit Ali Karahan Caddesi'nde, dairesel kesit olarak 1.278 metre dere yatağı inşa edilirken, 8 bin metre uzunluğundaki atıksu kanalının 5 bin metresi tamamlandı.
 
Islah projesi tamamlandığında dere kesiti üzerine inşa edilecek yol ile ulaşım altyapısı da yenilenecek. İSKİ tarafından sürdürülen söz konusu ıslah çalışmasının 32 milyon TL'ye mal olması ve 2011'in ilk yarısında bitirilmesi hedefleniyor.
 
Çinçin Deresi'ndeki yapılan kamulaştırmalar dahil tüm ıslah çalışmaları ise toplam 108 milyon TL'ye mal olmuş olacak.
Kaynak: Zaman 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz