maritbet girişmaritbet
Büyükşehir belediyeleri kentsel dönüşüm zirveleri yapacak

Büyükşehir belediyeleri kentsel dönüşüm zirveleri yapacak

Türkiye’de inşaat dünyası başta olmak üzere ekonominin her alanını yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm, Adana’da yapılan bir zirve ile ele alındı.

Türkiye'nin değişim hızında önemli bir kilometre taşı olan Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ilki 26 Şubat'ta Adana'da yapıldı. Rönesans GY ana sponsorluğunda Emlak GYO, Hafele ve Yıldız Entegre'nin katkılarıyla düzenlenen zirvenin bir sonraki adresi Antalya olacak.

Zirvenin sabahleyin yapılan açılış konuşmalarında genel anlamda kentsel dönüşümün önemine vurgu yapılırken yapılan işin sadece binaların dönüşümü olmaması gerektiği savunuldu. Çarpık kentleşmenin düzeltilmesi için bu hamlenin fırsat olarak değerlendirilmesini isteyen firma yöneticileri sosyal dokunun ve geleceğin inşasına buradan başlanmasının doğruluna işaret edildi. 

Büyükşehir belediyeleri destekleyecek

Dünya Gazetesi ile CNBC-E işbirliğinde gerçekleşen “Kentsel Dönüşüm ve Modern Şehirler" konferansı, kentsel dönüşümde rol oynayan iş dünyası, siyaset ve medyadan fikir önderlerinin panelist olarak katıldığı bi formatla düzenleniyor. İlki Adana'da gerçekleştirilen konferans zincirinin diğer durakları Bursa, Antalya ve İstanbul olacak. Zirveler, düzenlendiği ilin büyükşehir belediye başkanının himayesinde ve aktif katılımıyla destekleniyor. 

Farklı soruların cevabı arandı

Yapılan 3 panelde kentsel dönüşümün bugünü ve yarını konuşulurken farklı taraflara ışık tutuldu. Modern şehir nedir? Modern şehirler akıllı binalardan mı ibaret? Türkiye'nin kentsel dönüşüm planı nedir? Sorularının yanıtlandığı ve  “Şehirlerin Yeni Yüzünü Keşfediyoruz” diyerek yola çıkan zirve, kentsel dönüşümün dinamikleri, başarı hikayeleri ve gelecek planlarının tartışıldığı 3 farklı panelden oluştu. 

“Yüksekten Uçanlar” başlığıyla CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın moderatörlüğünde düzenlenen ilk panelde, sektöre yön veren şirketlerden Rönesans GY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu veİki Design Grup Kurucu Ortağı Murat Kaderkatıldı.  Emlak sektörüne yön veren bu kuruluş ve şirketlerinin başarı hikayelerinin paylaşıldığı panelde, aynı zamanda firmaların geleceğe yönelik öngörüleri de aktarıldı. 

“Adana'nın Dönüşümü” başlığını taşıyan ikinci panel ise Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras moderatörlüğünde gerçekleştirildi. AGİAD Başkanı Sefa Noyaner'in açılışıyla gerçekleşen panelde, İlbank Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu,AGIAD Yönetim Kurulu Üyesi Enver Yılmaz, Ayamder Başkanı Sayın Mustafa Vursavuş ve TabanlıoğluMimarlık'tan Murat Tabanlıoğlu yer aldı. 

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ınmoderatörlüğünde düzenlenen “Kentsel ve Sosyal Dönüşüm Olgusu” adlı son panelde ise, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar, belediye başkanları tarafından masaya yatırıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer'inyer aldığı panelin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kapanış konuşması gerçekleştirdi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...