maritbet girişmaritbet
Bursalı müteahhitler kentsel dönüşümde söz hakkı istiyor!

Bursalı müteahhitler kentsel dönüşümde söz hakkı istiyor!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ağırlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Kentsel dönüşümde mühendislik kadar önemli olan bir diğer konu da müteahhitliktir. Kentsel dönüşümü sadece mühendisler ve akademisyenler konuşmamak. Bu işe sermayesini aktaran, emeğini veren müteahhitlerin de söz hakkı olmalı" dedi

'Müteahhit dönüşümde söz hakkı bulmalı' 

Kentsel dönüşümde konunun mühendislik kısmı kadar önemli olan bir başka ayağının da müteahhitlik olduğunu ifade eden Burkay, "Kentsel dönüşümü sadece mühendisler ve akademisyenler konuşmamak" dedi. 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette sektörün sorunları, rekabet koşulları, kentsel dönüşüm ve geleceğe yönelik hedefler konuşuldu. 

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, BTSO Başkam İbrahim Burkay'a yeni görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasına dernek hakkında bilgiler vererek devam etti. İMSİAD'ın 14 seçkin kurucu üye ile faaliyetlerine başladığını ve bugün 51 üyeyle sektörde önemli bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini anlatan Gökçadır, "Dernek olarak en büyük hedefimiz Bursa'ya yakışır konutların üretilmesi noktasında sektör temsilcilerimize ve çalışanlarımıza eğitimler vermektir" dedi. 

Bursa'nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını vurgulayan Gökçadır, kentsel dönüşümde aktif rol almaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: 

'Her zaman göreve hazırız' 

"Deprem tehdidi altındaki ülkemizde, artık bir zorunluluk haline gelen kentsel dönüşüm çalışmalarını gönülden destekliyoruz. Bu kapsamda çeşitli belediyelerimizle toplantılar düzenledik. Kentsel dönüşümün nabzını hazırladığımız anketler ve raporlarla tutmaya devam ediyoruz. Bugün Bursa'da 650 bin binanın 500 bini yenilenmelidir. Başbakanımız tarafından Bursa'dan başlatılan kentsel dönüşüm hamlesinde, her kurum ve vatandaş gibi biz de Bursalı müteahhitler ve işadamları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." 

'Mühendislik kadar önemli' 

İMSİAD yönetim kumlu başkanı Adil Gökçadır ve yönetim kumlu üyelerinin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, müteahhitlerin güçlü bir sivil toplum kuruluşu ile daha çabuk başarıya ulaşabileceğini vurgulayarak, "İMSİAD inşaat sektörünü ve Bursalı müteahhitleri bünyesinde barındıran önemli bir dernek. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. İnşaat sektörü bugün şehrimize ve ülkemize yurt içinde ve yurt dışında önemli katma değer sağlıyor" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm hakkında da görüşlerini aktaran Burkay, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kentsel dönüşüm denildiğinde konunun mühendislik kısmı kadar önemli olan bir başka ayağı da müteahhitliktir. Kentsel dönüşümü sadece mühendisler ve akademisyenler konuşmamalı. Bu işe sermayesini aktaran, emeğini veren müteahhitlerin de söz hakkı olmalı." 

Bursa Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine indirim çağrısı
  • 22.12.2021 17:00

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine indirim çağrısı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa A ...

Pandemi, konut ve konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!
  • 23.02.2021 16:31

Pandemi, konut ve konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!

İMSİAD tarafından yapılan açıklamada pandemi süreciyle birlikte konut ve konakla ...

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!
  • 23.10.2020 09:53

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!
  • 25.09.2020 09:38

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara 2,5 milyon TL'lik destek!
  • 25.08.2020 11:59

Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara 2,5 milyon TL'lik destek!

Bakan Selçuk, "Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için 2,5 milyon TL kay ...