maritbet girişmaritbet
Bursa'da Nazar Sitesi'nde dönüşüm başladı

Bursa'da Nazar Sitesi'nde dönüşüm başladı

Bursa'da 0,50 emsal artışı uygulamasından yararlanan Nazar Sitesi C Blokta da dönüşüm başladı.

Birinci derece deprem bölgesinde olan Bursa'da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor. Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetiklemiş oldu. Bu uygulamadan yararlanmak için başvuran 160'ın üzerinde sitenin dosyası Büyükşehir'den geçerken, Nilüfer ilçesindeki Nazar Sitesi C Blokta da dönüşüm yıkımla başlamış oldu. Halen 5 katlı ve 21 daireden oluşan blok, 8,5 kat ve 32 daire olarak yenilenecek. Otopark sorunu yer altında çözülecek ve belediye terk edilen 700 metrekarelik alan yeşil alan olacak.

Deprem yıkmadan kendimiz yıkıyoruz

Nazar Sitesi C Blokun kentsel dönüşüm kapsamında yıkım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1999 depreminin ardından mevcut yapı stoğunun yeni sisteme göre mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, depreme karşı riskli binaların da acilen yenilenmesi gerektiğini hatırlattı. Her an gelebilecek bir depreme karşı vatandaşların güvenilir konutlarda oturabilmesi için gerekli her adımı attıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kentsel dönüşüm için vatandaşlarımızdan gelen tüm projeleri titizlikle inceliyoruz. Kriterlere uygun olanları da onaylıyoruz. Şuana kadar 160'ın üzerinde kentsel dönüşüm dosyasına onay verdik. Böylelikle binlerce riskli daire yıkılıyor, yerine sağlam, güvenli, sosyal donatı alanları olan yüksek yaşam kalitesine sahip daireler yapılıyor. 1999 depreminden sonra güvenlik katsayıları yüzde 60 artırıldı. Yani o tarihte önce yapılan binalar ruhsatlı bile olsa güvenli değil. Binaların altında kalıp, ‘kaderimiz buymuş' demek yerine bir an önce harekete geçmeliyiz. Bu konuda acil hareket etmeliyiz. Bu konuda zaman kaybettiren yöneticiler, hesabını veremez. Çünkü insan hayatından değerli başka bir şey yok” dedi.

Başkanlar risk alacak

Nazar Sitesi C Blokun dönüşümünü yapacak olan Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şakir ise yıllar önce kendilerinin yaptığı binanın dönüşümünü de kendilerinin yapacak olmasının Bursa'da bir ilk olduğunu söyledi. Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin yanına şimdi de 1000 metre yüksekliğinde bir kule yapıldığını ve bu kulede deprem riski bulunmadığını vurgulayan Şakir, “Ancak biz 2-3 katlı binalarda deprem korkusu ile yaşıyoruz. Bu açıdan riskli binaların kaldırılması çok önemli. Bu konuda Başkanımız inisiyatif kullandı. Belediye Başkanlığı sadece kara kaplı deftere göre olmuyor. Başkanlar risk alacak, cesaret gösterecek ve adım atacak. Bu açıdan Başkanımıza kentsel dönüşüm konusundaki kararlı duruşu nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 katlı bloğun yıkımına başlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...