maritbet girişmaritbet
Bursa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Bursa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl'deki kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı toplantıda kentsel dönüşümün geleceği masaya yatırıldı. Ortak aklı yoğun şekilde kullanacaklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı ortak akılla hareket edip, yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi.

Bursa'nın ulaşımdan sonraki en önemli sorunu olarak öne çıkan kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla konunun tüm taraflarının görüşlerini alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekipleriyle bir araya geldi. Belediye binasında yapılan toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile imar komisyonu üyeleri ve belediyelerin imarla ilgili yetkilileri katıldı. Toplantıda; dönüşümün ada veya bölge bazında yapılmasından, otoparklara, sosyal donatı alanlarının miktarlarından yeni gelişim bölgelerine kadar tüm konular ele alındı.

Ortak akılla hareket ediyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm konusuyla ilgili olarak daha önce de akademik odalar, belediye başkanları, imar komisyonu, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Göreve geldiği ilk andan itibaren ortak aklı yoğun şekilde kullanacaklarını ifade ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa'nın problemli konularından bir tanesi de kentsel dönüşüm ve imarla ilgili uygulamalar. Bununla alakalı hem mevcut bekleyen problemler hem de bundan sonraki sürecin nasıl olmasıyla alakalı şimdi de Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Gemlik belediye başkanlarımızla ve onların teknik ekipleriyle bir araya geldik. Herkes bundan sonraki süreçle alakalı öngörüsünün neler olduğunu ifade etti. Bir kere şunda hemfikiriz. Klasik 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm yapmaktan ziyade daha büyük ölçekli alanlarda, ada bazında, bölge bazında kentsel dönüşüme bütün heyet üyeleri sıcak bakıyor. Pazartesi gününden itibaren imar komisyonumuzun bütün üyeleri, beraberinde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerimizin teknik başkan yardımcıları, imar müdürleri ve imarla alakalı yetkileri bundan sonraki sürecin nasıl olması gerektiğiyle alakalı ortak bir akılla, ortak fikirle işin notlarını yazmaya başlayacaklar. İnşallah bundan sonraki yol haritamız, mecliste netleştikten sonra da bu olacak. Aldığımız ve alacağımız kararların Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...