maritbet girişmaritbet
Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi'ni kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeniliyor.

Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çözümlerle bir bir bu imkanlara kavuşuyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım'daki itfaiye binası da Büyükşehir Belediyesi'nin yenileyerek dönüştürme çalışmaları kapsamında yıkıldı. Yıkılan itfaiye binasının yerine 250 metrekare taban alanlı 2 katlı aile sağlığı merkezi yapılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hedeflerinin mimari açıdan bölgeye değer katacak yapıyı bu yıl içerisinde hizmete alabilmek olduğunu söyledi. 

Bursa'nın yıpranan, depreme karşı büyük risk taşıyan yapı stokunu sağlık ocağı, yol, spor tesisleri ve meydan düzenlemesiyle eriten Büyükşehir Belediyesi, böylelikle hem eski binaları ortadan kaldırıyor hem de bu bölgeleri yeni sosyal donatı alanlarıyla güzelleştiriyor. Yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum olan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yıkarak yenileme çalışmaları kapsamında bir aile sağlığı merkezine daha kavuşmuş olacak. Yıldırım'da bulunan itfaiye binasını tahliye eden Büyükşehir Belediyesi, yapının yıkımını törenle gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin de katıldığı törenle yapılan yıkımlarla birlikte yaklaşık 750 metrekarelik alan açığa çıkacak ve buraya 2 katlı aile sağlığı merkezi yapılacak. 

Yıldırım'daki itfaiye binasının yıkım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yoğun yapılaşmanın bulunduğu bölgelere sosyal donatı alanları kazandırabilmek için yıkarak güzelleştirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Sıkıntı çekilen alanlardan birinin Yıldırım semti olduğunu belirten Başkan Altepe, Yıldırım Camii'nin bulunduğu caddede uzun yıllardır süren sağlık ocağı probleminin gerçekleştirilecek yatırımla birlikte giderileceğini kaydetti. Bölgedeki sağlık çalışmalarının yarım asırdır Yıldırım'daki külliye içerisindeki bölmelerden birinde yürütüldüğünü belirten Başkan Altepe, “Benim de çocukluğumdan beri hizmet aldığım sağlık ocağıydı. Külliyenin restorasyonu gündeme gelince, yeni bir sağlık ocağı ihtiyacı doğdu. Alanın dar olduğu bölgede bizler de çalışmayı başlattık. İtfaiye binasıyla birlikte batı tarafındaki arsaları kamulaştırdık. Büyükşehir olarak artık bizim için çok önemli olmayan itfaiye binamızı boşalttık. Su anda buranın yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Yatırımın 750 metrekare taban alanı olduğunu, bunun 250 metrekaresinin üzerine de 2 katlı olarak aile sağlığı merkezinin inşa edileceğini söyleyen Başkan Altepe, “Şu anda proje çalışmaları tamamlanıyor. Buraya şık bir kentsel tasarım projesi uygulanacak. Aile sağlığı merkezimiz gerek binası gerekse çevre düzenlemesiyle Yıldırım'a değer katacak. İnşallah inşaata en kısa sürede başlayacağız. Hedefimiz bu yıl içinde merkezi hizmete alabilmek. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden semtimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Yıkım törenine katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise yaptığı açıklamada, yapılan yatırımla birlikte Yıldırım'da 2 güzel olayın birden yaşanacağını söyledi. Mevcut aile sağlığı merkezinin şu anda Yıldırım Külliyesi'ndeki odalardan birinde faaliyet gösterdiğini belirten Aydın, “Buradaki yeni aile sağlığı merkezinin tamamlanmasıyla birlikte hekimler buraya transfer edilecek ve Yıldırım Külliyesi de restorasyon için elverişli hale gelecek. Zaten ihalesi yapılmıştı. Bina tamamlanır tamamlanmaz tahliye gerçekleşmiş olacak ve külliye restorasyonu başlayacak. Ayrıca bölgemiz yeni ve şık bir aile sağlığı merkezine kavuşmuş olacak. Başta Recep başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de açıklamasında, eski itfaiye merkezinin Büyükşehir tarafından yenileneceğini vurgulayarak, başta Başkan Altepe olmak üzere emeği geçenlere şükranlarını iletti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...