maritbet girişmaritbet
Bursa, yıkılan binalarla nefes alacak

Bursa, yıkılan binalarla nefes alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde yaptığı yıkımlarla vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla vatandaşların nefes alacağı alanlara kavuşuyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu Fatih Mahallesi'nde de Fatih Camii güneyindeki 6 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında hem camiyi yenileyecek hem de mahalleye bir meydan kazandırmış olacak. Bursa'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmenin yolunun yıkımlardan geçtiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fatih Mahallesi'ni yıkarak güzelleştirdiklerini söyledi.

Bursa'nın yıpranan, depreme karşı büyük risk taşıyan yapı stokunu, yol, spor tesisleri ve meydan düzenleme eriten Büyükşehir Belediyesi, böylelikle bir taraftan eski binaları ortadan kaldırırken, diğer taraftan da bu bölgeleri yeni sosyal yaşam alanlarına dönüştürüyor. Yoğun ve çarpık yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum olan Osmangazi ilçesindeki Fatih Mahallesi de Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje ile yeni bir meydana kavuşacak. Binaların arasına sıkışıp kalan Fatih Camii'nin çevresindeki 6 binayı yaklaşık 1,5 milyon TL harcayarak kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, bu binaların yıkımına başladı. Yıkımın tamamlanmasının ardından proje kapsamında yaklaşık bin metrekarelik alan elde edilecek. Projesi hazırlanan yeni cami projesiyle cami daha güneye inşa edilip, camiye bir avlu ile bölge halkının toplanma noktası olan küçük bir meydan kazandırılmış olacak.

Yıkarak güzelleştiriyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Fatih Camii yanında başlatılan yıkımı yerinde inceledi. Bölge halkının yıllardır cami önüne bir meydan kazandırılması yönünde talepleri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “İşin zor kısmı olan kamulaştırma bitti ve yıkımları başlattık. Yaklaşık 1,5 milyon liraya kamulaştırdığımız 6 binayı yıkıyoruz. Cami projelerimiz da hazırlanıyoruz. Camiyi daha güneye yapıp, arkasına da güzel bir buluşma merkezi yapmış olacağız. Bursa'yı yıkarak güzelleştirmekten başka şansımız yok. Bu nedenle kamulaştırmalar bütçemizde önemli bir yer tutuyor. Bu yıkımlarla Fatih Mahallemiz de güzelleşmiş olacak” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da özellikle Çelebi Mehmet Bulvarı'nın açılmasının ardından dönüşüm sürecine giren Fatih Mahallesi'nde cami etrafının açılmasıyla bölgenin daha da yaşanılabilir hale geleceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...