maritbet girişmaritbet
Bursa Osmangazi’nin kentsel dönüşüm master planı hazır!

Bursa Osmangazi’nin kentsel dönüşüm master planı hazır!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapılaşmaya karşı kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizdi. Başkan Dündar "Bursa'nın geleceği, Şehircilik Akademisi ile şekillenecek" dedi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapılaşmaya karşı kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizdi. Başkan Dündar "Bursa'nın geleceği, Şehircilik Akademisi ile şekillenecek" dedi.

Türkiye'nin yüzleştiği deprem gerçeği, kentsel dönüşümün şehirler için önemini bir kez daha ortaya koydu. Planlı ve güvenli yapılaşma çabalarına en büyük ve sağlam adımı ise Osmangazi Belediyesi attı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa'nın geleceği Şehircilik Akademisi ile şekillenecek" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME MASTER PLANI HAZIRLANIYOR

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve sağlıklı yaşanabilir bir kentin ortaya çıkması için oluşturulan "Şehircilik Akademisi" kapsamında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm için odalarla birlikte "Kentsel Dönüşüm Master Planı" hazırladıklarını söyledi.

Bursa'nın TOKİ alternatifi dışında özel sektörle kentsel dönüşümünün sağlanması için yeni caddeler ve yollar açmanın yanı sıra mevcut cadde ve sokakları da genişlettiklerini aktaran Başkan Dündar, kaçak yapılaşmayla da kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizdi.

"Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli" konferansına ev sahipliği yapan Osmangazi Belediyesi, Harvard Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı aynı zamanda peyzaj şehirciliğinin isim babası Prof. Dr. Charles Waldheim ve Texas Üniversitesi Mimarlık Okulu Dekanı Prof. Dr. Frederick Steiner'ı Bursa'da buluşturdu. Başkan Dündar, "Amacımız Bursa'da kentsel dönüşüm planını sağlam temeller üzerine kurarak hayata geçirmek" dedi.

'KENTİN MEVCUT HALİ KORUNMALI'

Kentlerin değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Texas Austin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Frederick Steiner, "Afetlerden daha az zarar görmek için daha iyi şeyler yapmamız gerekiyor. Biliyorsunuz kendisini değişime uydurabilen canlılar yaşamını sürdürebiliyor" dedi. Harvard Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr.

Charles Waldheim de, kentin mevcut halinin korunarak geleceğe aktarılması gerektiğini söyledi. Waldheim, "Bir Milyon Fidan Kampanyası'nın da gelecek için çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Rakamlarla hizmetler

Osmangazi Belediyesi, bugüne kadar kamulaştırmaya 60 milyon lira harcadı.

Bu kapsamda 63 çıkmaz sokak açıldı.

Başta Hüdavendigar Değirmen Parkı, Yunuseli 242. Sokak Parkı, Akpınar Has Bahçe Parkı olmak üzere 34 büyük park hizmete girdi.

Mahallelere soluk aldıran 29 yeşil alan kazandırıldı.

Hedef, 2012-2013 döneminde de ilçeye 27 büyük park ve yeşil alan yapmak.

Çocuk oyun gruplarının sayısı 244'e, fitness aletlerinin sayısı da 72'ye yükseltildi.

Yunuseli, Demirtaş, Hamitler, Nilüfer ve Dereçavuş başta olmak üzere 2011 yılı sonuna kadar 158 imar yolu açıldı

Bağlarbaşı Demirtaş, Emek, Küçükbalıklı, Zekai Gümüşdiş, Yeşilova, Ovaakça, Kemerçeşme, Doğanevler, Koğukçınar, İnkaya ve Mollafenari mahallelerine meydan kazandırmak için çalışmalar devam ediyor.

Sümbüllü Bahçe Konağı, Sürüştü Konağı, Ertaş Bakırcılar Çarşısı, Nilüfer Köylü Pazarı ve Yorgancılar Çarşısı başta olmak üzere 120'den fazla tarihi eser günümüze kazandırıldı.

Çevre düzenlemeleri kapsamında da 20 tarihi caminin çevre düzenlemesi yapıldı.

Yer sarsıntıları kayıt altına alınacak

 Osmangazi Belediyesi ilçede 5 farklı noktaya Bursa'da ve çevresinde meydana gelecek bir depremin anında ölçülmesine olanak sağlayacak deprem istasyonları kuruyor.

"Depremi engelleyemeyiz ama oluşacak hasarı en aza indirebiliriz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son yıllarda Türkiye'nin adeta kâbusu haline gelen deprem konusunda kritik bir adım attıklarını söyledi. Bu sistemle olası bir depremin etkilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edileceğini açıklayan Dündar, "Kurulacak alarm sistemiyle depremin oluşmaya başladığı an elektrik, doğalgaz ve altyapı elemanlarının kesilmesi sağlanacak, hazırlanacak deprem envanteri sayesinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilimsel veriler, en ileri teknolojiler kullanılarak elde edilecek" dedi.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor
  • 18.02.2021 11:31

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor

Gebze’nin renkli yaşam merkezi Gebze Center AVM, geniş marka karmasına dünyaca ü ...

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak
  • 25.07.2020 11:01

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düz ...

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!
  • 07.06.2017 12:49

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!

Bursa Osmangazi Gaziakdemir Mahallesi'ndeki 4 adet parselinin satışı için ihaley ...

Bursa Osmangazi'de 4.6 milyon liraya satılık tarla!
  • 28.04.2017 08:43

Bursa Osmangazi'de 4.6 milyon liraya satılık tarla!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan tarla 4.6 milyon liraya satışa çıkarıldı. ...

Bursa Osmangazi'de satılık tarla ve ham toprak!
  • 25.04.2017 09:57

Bursa Osmangazi'de satılık tarla ve ham toprak!

Bursa ili, Osmangazi ilçesindeki 2 mahallede yer alan tarla ve ham toprak Bursa ...

Bursa Osmangazi'de 5 milyon 863 bin TL'ye satılık 2 arsa!
  • 15.03.2017 08:47

Bursa Osmangazi'de 5 milyon 863 bin TL'ye satılık 2 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi'de yer alan 2 arsayı toplam 5 mi ...