maritbet girişmaritbet
Bizim evleri de yıkın!

Bizim evleri de yıkın!

Maltepe'de evlerini TOKİ konutları ile değiştiren vatandaşların evlerinin yıkımına başlandı. Vatandaşlar evlerinin yıkımını güle oynaya izlerken komşuları da ekiplere, 'Bizim evleri de yıkıp yeni ev verin' dedi

Maltepe Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle birlikte Başıbüyük Mahallesi'nde bulunan bazı evleri yıktı. Zabıta ekipleri de olay çıkması ihtimaline karşı bölgede önlem aldı. Ancak yıkım sorunsuz gerçekleştirildi.
Belediye ekiplerinin bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım olaylarında görmeye alışık olduğumuz gerginlik dolu saatler, Maltepe'deki yıkım olayında yaşanmadı.
Vatandaşlar evlerinin yıkılmasını güle oynaya izlerken, komşuları da ilginç isteklerde bulundu. Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde belediyenin, en yüksek enkaz bedeliyle satın aldığı evlerin yıkımı için dün düğmeye basıldı.

Direniş yok

Başıbüyük sakinleri yeni evlerine geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in yaptığı kura çekimi ile kavuştu. Maltepe Belediyesi ekipleri de kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerini TOKİ konutları ile değiştiren 1928 Maltepe Belediyesi, 1928 yılında kuruldu.
Başıbüyük Mahallesi sakinlerinin eski evlerinin yıkımına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle dün sözkonusu evlerin bulunduğu bölgeye geldi.
Ancak diğer yıkım olaylarının aksine evleri yıkılacak vatandaşlar ne bir direniş gösterdi ne de gözyaşlarına boğuldu.

İlginç diyaloglar

Vatandaşlar evlerinin yıkımını sessizce izlerken, ilginç diyaloglar da yaşandı. Komşularının evlerinin yıkılmasını seyreden mahalle sakinleri, yıkım ekiplerine "Bizim de evlerimizi yıkın. Yeni ev verin" diye istekte bulundu.
Akşama kadar süren yıkım olayı sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz