maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım “10 milyar TL ayırdık !”

Binali Yıldırım “10 milyar TL ayırdık !”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in kentsel dönüşümü için 10 milyar TL'lik yatırım öngördüklerini açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in kentsel dönüşümü için 10 milyar TL'lik yatırım öngördüklerini açıkladı. Yıldırım, İzmir'de TOKİ tarafından yapılan konut sayısının 13 bini bulduğunu, bu kapsamda 1 milyar TL'ye yakın yatırım yapıldığını söyledi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in kentsel dönüşümü konusunda hükümet olarak TOKİ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bir araya getirdiklerini, bu kapsamda çalışmaların da başladığını açıkladı. İzmirlilere seçimde de kentsel dönüşüm konusunda gerekirse özel yasa çıkaracakları sözünü verdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurul gündemine alındı. Bu tasarının kanunlaşması ile birlikte vatandaşlarımız afetlere karşı güvenli yapılara, güvenli bölgelere kavuşurken bir yandan da yıkılan alanlarda bütüncül bir planlama anlayışı ve yeni altyapı ve ulaşım sistemleri ile şehirlerin daha düzenli hale gelmesini sağlayacağız" dedi.

İzmir'de artık kaynak israfının da engelleneceğini belirten Yıldırım, İzmir'de kentsel dönüşüm konusuna siyaseti bulaştırmadan İzmir'in işini hızlı bir şekilde çözmeyi amaç edindiklerini vurguladı. Yıldırım, "Bu işi siyasi çekişmelerin dışında bırakalım dedik ve merkezi hükümetle belediyenin ortak çalışması ile riskli bölgeleri çözüme ulaştıracak adımları bir bir atmaya başladık" dedi. Yıldırım, İzmir'de büyüme alanlarının belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, bunun adresinin de 'kentsel dönüşüm'den geçtiğini dile getirdi. İzmir'de bulunan yapıların yüzde 60'ının imarsız olduğunu belirten Binali Yıldırım, "Bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

Bu da yaklaşık bir hesapla 100 bin konutu ilgilendiriyor. Bunun için de 10 milyar TL'lik bir meblağ gerekiyor. TOKİ sekiz yılda 500 bin konut yaptı. Yani İzmir'deki bu konutların beş katı kadar" dedi.

2 adet devlet hastanesi Bakan Yıldırım, TOKİ ile İzmir Büyük şehir Belediyesi' nin ortaklaşa hareket ederek tüm ilçelerdeki konut ve kentsel dönüşüm ihtiyacını belirlemeye başladığını belirterek, "Şu anda talepler ilçe ilçe toplanmaya başladı. Belediyelerimizi ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'in kensel dönüşümüne 10 milyar TL yatırım öngördüklerini belirterek, şehre 2 devlet hastanesi yapacaklarını açıkladı.

TOKİ İzmir'de çok güzel bir birliktelik örneği sergiliyor. Bu da İzmir'e, İzmirliye yarayacak bir birliktelik" dedi. Bakan Yıldırım, alınan talepler doğrultusunda Ödemiş'te ve Bornova'da birer adet devlet hastanesinin yapımının planladığını bildirdi.

Karşıyaka'da depreme dayanıksız binalar yıkılacak Karşıyaka'nın Bostanlı Mahallesi ve Alaybey Mahallesi'nde bulunan toplam 156 depreme dayanıksız bina tespit edildiğini anlatan Yıldırım, bu bölgenin Büyükşehir tarafından "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edilmesinin ardından bu binaların yıkılıp tekrar yapılmasına ilişkin proje çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Yıldırım, Yeşildere Vadisi kentsel dönüşüm kapsamında da, Konak tarafından 2001 yılında başlatılan "Bailıkuyu Kentsel Yenileme Projesi "nin 47 hektar büyüklüğündeki kısmında uygulama yapılması hedeflenen çalışmanın da kabul edildiğini bildirdi.

Haber Ekspres

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...