maritbet girişmaritbet
Bakan Özhaseki, Bursa'daki dönüşümü inceledi!

Bakan Özhaseki, Bursa'daki dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'daki kentsel dönüşüm sürecini yakından takip ettiklerini açıkladı.

Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin değerine değer katan kentsel dönüşüm faaliyetlerini yakından izlediklerini belirterek, Bursa'daki 0,50 emsal artışı uygulamasının yasalaştırılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Heykel'deki Tarihi Belediye Binası'nda ziyaret etti. Başkan Altepe, Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını ve kentsel dönüşüm adımlarını Bakan Özhaseki'ye anlattı.

Bakan Özhaseki'yi bakanlığı döneminde 2. kez Bursa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Altepe, “Daha önceki ziyaretinizde Yeni Belediye Binası'ndaydık. Bugün de 140 yıllık, belediyemizin kurulduğu tarihi binada sizleri ağırlamış oluyoruz. Son yıllarda Türkiye ile birlikte şehirlerimiz de hızlı bir şekilde gelişiyor, kalkınıyor. Bu konuda bugüne kadar söylenip yapılamayanlar da birer birer yapılıyor” dedi.

“Bursa'da çok hızlı bir dönüşüm var”

Başkan Altepe, Bursa'nın çehresinin değiştiğini ifade ederek, “Özellikle son dönemlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili olarak Bursa'da çok hızlı bir dönüşüm var. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Özellikle sizin, Bursa için bizlere verdiğiniz yetki, bizlere duyduğunuz güven ile birlikte, 0,50'ye kadar emsal artışı ile birlikte bir yandan burada konutlarımızın dönüşümü önemli. Hızlı gelişen büyüyen Bursa, bizim dönemimizde büyüdü, 120 binlerden 2,5 milyona çıktı şehir merkezi nüfusu… Böyle bir şehirde dönüşüm en büyük ihtiyaçtı. Sizin de verdiğiniz yetkilerle ve desteklerle birlikte Bursa'da, şu anda sosyal donatı alanlarını sağlamak, başta daire başı otoparkları yeraltında sağlamak şartıyla, 236 site geçti ve 12 bin tane bina bu kapsamda yıkıldı, yıkılıyor ve hızlı bir şekilde dosyalar geçiyor. Burada yıkılmak üzere olan binaların yerine çok prestijli, ondan 4-5 kat daha değerli daireler yapılarak, Bursa'mızın da değerine değer katıyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, bu adımın kent açısından önemini ifade ederek, “Hem insan hayatı hem de kentin kalitesinin artması açısından hayırlı bir adım oldu. Bu yapılan çalışmalarla birlikte Bursa, yaşam kalitesinde Türkiye'de 1. sırada, son 5 yıldır… Dünyada da ilk 21. sırada” diyerek bu konuda hükümetin desteklerinin önemine vurgu yaptı.

Bursa'ya özel yetki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Bursa'nın kadim medeniyetin en önemli şehirlerinin başında geldiğini söyleyerek, “Bursa, son 15 yıldır istikrara vermiş olduğu destekte de hükümet olarak özel önem gösterdiğimiz şehirlerin başında geliyor. Bursa'da gerek bakanlığımız, gerek milletvekili arkadaşlarımız, gerekse başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerimiz, müthiş bir işbirliği içerisinde, uyumla, Bursa şehrine hizmet etmenin şerefini de taşıyorlar. Arkadaşlarımızla hep bir araya geldiğimizde, emin olun, Bursa'yı çok sık konuşuyoruz” dedi.

Kendi bakanlığı ile ilgili olarak bir alanda çevre hususunda çalışmalar yaparken, diğer taraftan da şehircilik konusunda çok büyük işlerin yapıldığı bir dönemde olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Özellikle deprem gerçeğinin her gün bize kendini hissettiriyor olması, biraz daha bizim bu konularda atak olmamızı icap ettiriyor. Bursa'da başlamış olan ve devam eden, kentsel dönüşüm noktasındaki gayretleri yakından da takip ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, iki ile yetki verdiklerini hatırlatarak, “Birisi İstanbul, diğeri Bursa. İstanbul'a yetkiyi bırakırken bakanlıkta, “Hiçbir yoğunluk artışı yapılmaksızın bina bazlı dönüşümlerde siz yetkilisiniz” diye yetki verdik. Ama Bursa'da biraz daha özel hassasiyetini gözeterek, başkanımızın da isteği ve talebiyle “0,50'ye kadar emsal artırılabilir” dedik. Bu konuda müthiş çalışmalar yaptık. Bakanlar Kurulu'ndan geçti, ekonomik kurullardan geçti. Sene sonuna kadar bunu inşallah yasalaştıracağız” dedi.

“Hedefimiz büyük”

Çalışmalarının sürdüğüne değinen Bakan Özhaseki, “Gelecek seneyi biz, ‘pilot yıl' ilan ederek tüm Türkiye'de, depreme dayanıksız ne kadar bina varsa, onu bir takvim ve dilimleme içerisinde yavaş yavaş dönüştüreceğiz. Hedefimiz de büyük. Senede yaklaşık 500 bin bağımsız birimi yenilemeyi, değiştirmeyi, dönüştürmeyi hesaplıyoruz. Bunların bütün matematik hesapları da yapıldı. Finans kaynakları hesaplandı, rezerv alanları hesaplandı. İstanbul başta olmak üzere Anadolu'ya doğru bütün illerimizde yaygın bir vaziyette bu çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

İl il gezerek o ildeki sorunları yerinde tespit edip, doğru bir dönüşümün nasıl olacağı hususunu da detaylıca değerlendireceklerini anlatan Bakan Özhaseki, bugün Bursa'da yapacağı çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Bursa'da inşaat sektöründeki işadamlarıyla bir araya gelip, bakanlıkça son çıkarılan, planlanan imar yönetmeliğini değerlendireceklerini belirten Bakan Özhaseki, inşaat sektörünün geleceğine de mercek tutulacağını anlatarak, “İnşallah bu gelişimizin faydası olur, bereketli olur. Buraya kadar teşrif eden başta Sayın Valimiz olmak üzere, değerli milletvekillerimize, her zaman zaten kadim dostumuz olan Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza, ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Altepe, ziyarette, Bakan Özhaseki'ye, Bursa İpeği ile işlenen, Yeşil Türbe'nin resmedildiği bir tablo hediye etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...