maritbet girişmaritbet
Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye'de akıllı ev dönemi başlıyor!

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye'de akıllı ev dönemi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde Türkiye'de akıllı evlerin inşa edileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de muhtarlarla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi depreme hazırlayacak, akıllı evler yapacağız. Senede 500 bin ev yıkacağız ve yerine yenisini yapacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentte imar barışı toplantısı düzenlendi. Kayseri ve ilçelerindeki muhtarların katıldığı toplantıda 8 Haziran'da ülke genelinde başvuruları başlayan imar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Üzerinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşkesinden biridir. Yer üstündeki fitne odakları ile savaşırız. Ancak yer altındaki deprem ile savaşacak halimiz yok. Depremde öncelikli kural çürük zeminlere ev yapmamamız lazım. Bu ülkenin topraklarının yüzde 66'sı 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesidir. Müthiş bir tehlike var.

Ege'de bizim deprem haritamız kıpkırmızı. 55 milyon insanımız deprem bölgelerinde yaşıyor. Son yıllara yıkıcı depremler nedeniyle mali kaybımız 100 milyar dolar. Belli aralıklarda bu depremsellik kendini ortaya koyuyor. Biz, depreme karşı şehircilik şurasını topladık. Depreme karşı fikir söyleyebilecek herkesi davet ettik. Yasalar, yönetmelikler çıkardık. Yol haritası belirledik. Bizler, kentsel dönüşümü yerinde yapıyoruz ve yapacağız. Sosyal devlet vatandaşın ihtiyacını düşünen, sorunu çözen devlettir. Bundan sonra 15-20 katlı kutu evler olmayacak. Yarın insanın başına bu evler bela olur. Türkiye'yi depreme hazırlayacak, akıllı evler yapacağız. Senede 500 bin ev yıkacağız ve yerine yenisini yapacağız. Hiç kimse bana parayı nasıl bulacağımı sormuyor. Çünkü, Kayserilidir bulur Bakan Özhaseki diyorlar. Biz bakanlık olarak Güneydoğu'da binlerce ev yaptık. Maliyeden para almadık. Türkiye'yi geleceğe hazırlamanın yolunu bulacağız. Gittiğim yerlerde belediye başkanlarımıza şehirlerinin depremlere hazırlama yönünde uyarılarımızı yapıyoruz. Bakanlığımızın sağladığı kolaylıkları anlatıyoruz " dedi.

"TÜRKİYE'DE İMARA VE KANUNA UYGUN YAPI MİKTARI YÜZDE 25"

Türkiye genelinde 26 milyon 330 bin yapı olduğunu söyleyen Başkan Özhaseki , "Ülkemizde iş yeri, konut anlamında 26 milyonu aşkın bir yapı var. Ancak bu yapıların sadece yüzde 25'i kanuna ve imara uygundur. Geri kalan yüzde 75'lik yapı uygun değil. Bundan dolayı 80 milyon vatandaşın 55 milyonu devlet ile imar durumundan kaynaklı olarak kavgalıdır. Vatandaş devleti ile kavgalı olmaz. Bunu çözmek de bana nasip oldu. Kimsenin cesaret edemediğini hamdolsun yaptık. İmarla ilgili bütün şikayetleri imar barışı ile yok edeceğiz. İmar barışı yasasına göre vatandaş kendi rızasıyla gidip başvurusunu yapıyor. 8 Haziran'dan bu yana bugün itibariyle 1 milyon aşkın vatandaş imar barışı için başvuru yapıyor. İmar barışının en büyük faydası sağladığı psikolojik rahatlık. Kimsenin evim yıkılır mı diye bir düşüncesi olmayacak. Bu kanundan boğaziçi kenarındaki yalılar, Sultanahmet ve Süleymaniye arasındaki hat ve üçüncü olarak Gelibolu adasındaki alan bu durumdan yararlanmayacak" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

LG’nin Akıllı Ev teknolojisi ile Eko-Yaşam kolaylaşıyor!
  • 26.03.2022 17:34

LG’nin Akıllı Ev teknolojisi ile Eko-Yaşam kolaylaşıyor!

Akıllı ev teknolojileri de, bu sürdürülebilir yolculuğu çok daha kolay hale geti ...

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!
  • 19.02.2022 16:57

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!

Pandemiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, dünya genelindeki birçok ...

İmar Barışı’nı 1 gün ile kaçıranlar itiraz ediyor!
  • 24.08.2021 07:45

İmar Barışı’nı 1 gün ile kaçıranlar itiraz ediyor!

3194 saylı İmar Karunu’nun 16. Maddesiyle getirilen düzenlemeyle kaçak yapıların ...

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor
  • 05.09.2019 13:53

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan ...

“Tıpkı Ayder gibi Uzungöl de dönüşecek”
  • 13.07.2019 14:18

“Tıpkı Ayder gibi Uzungöl de dönüşecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl’de dönüşümün başlayacağını belir ...

“Yatırım için tam zamanı”
  • 02.07.2019 10:40

“Yatırım için tam zamanı”

İmar barışının yılsonuna kadar uzatılmasını değerlendiren Huzurlu İnşaat Yönetim ...