maritbet girişmaritbet
Bahaş Holding inşaatta kentsel dönüşüm atağı başlattı

Bahaş Holding inşaatta kentsel dönüşüm atağı başlattı

Bahaş Holding, 2021’de yaklaşık 500 adet konutun dönüşümüne başlayacak.

İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarındaki köklü tecrübesi ile sektörün gelişimine yönelik öncü adımlar atan Bahaş Holding, inşatta kentsel dönüşüm atağı başlattı. Bu kapsamda, 2021'de yaklaşık 500 adet konutun dönüşümüne başlayacak. 

“Türkiye'nin en fazla konut üreten şirketi” olarak anılan holding, 2017 yılında, Gaziosmanpaşa'da, 70 dönüm arazi üzerinde temellerini attığı 2 bin konut 200 ticari alandan oluşan GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında sona yaklaştı. Projenin 440 konut ve 40 ticari alandan oluşan ilk etabı temmuzda teslim edecek. Geçtiğimiz günlerde ilk etabının yıkımının başarıyla tamamlayarak başladığı Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi, 2 bin konut 100 ticari alandan oluşan Üsküdar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Bağcılar Mahmutbey'de biri ofis, residence ve ticari üniteden, diğeri konut ve ticari alandan oluşan 2 kentsel dönüşüm projesi ile başlattığı dönüşüm atağını destekleyecek. 

İnşaat sektöründe gündemini koruyan çarpık kentleşme ve deprem gerçeği karşısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümün yol haritasını belirledi. Buna göre, Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konut bulunuyor. Bunların 1,5 milyonunun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Bakanlığın ajandasında, her yıl 300 bin konutun dönüştürülmesi yer alıyor. Dolayısıyla kentsel dönüşüme yönelik yapılacak çalışmalar da sektör temsilcilerinin ajandalarında büyük bir yer tutuyor. Bahaş Holding, yılın henüz başındayken başlattığı inşaatta kentsel dönüşüm atağı ile örnekle gösterilecek bir yaklaşım sergiliyor. 

30 yıldan bu yana, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik okul, hastane, yol, köprü gibi anahtar teslimi 100'e yakın dev projeyi tamamlayan, taahhüt işindeki başarısını markalı konut projeleriyle de sektöre kazandıran Bahaş Holding, 2021 yılını kentsel dönüşüm yılı ilan etti. İstanbul'un ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilen, Gaziosmanpaşa'daki GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmalarına hız kazandıran holding, 3 etaptan oluşan projenin ilk etabında sona yaklaştı. 2 blok halinde yükselen 440 konut ve 40 ticari alandan oluşan projenin satışının yüzde 80'ini tamamlandı. Proje, temmuzda teslim edilecek. Holding, 2021 ajandasında yer alan kentsel dönüşüm projelerini de aynı anda olgunlaştıracak. 

Geçtiğimiz günlerde ilk etabının yıkımının başarıyla tamamlandığı Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaklaşık 800 dairenin dönüşümüne imza atacak. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün önderliğinde başlatılan toplu kentsel dönüşümde bölgede tek başına hareket eden Bahaş Holding, yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip riskli binaları dönüştürerek Büyükçekmece'yi olası depreme karşı korumayı hedefliyor. Yıkımı tamamlanan Hilal Hill Büyükçekmece'nin ilk etabının yüzde 60'ı yeşil alandan oluşuyor. Projede 120 adet konut ve 800 metrekarelik ticari alan bulunuyor. Büyükçekmece'yi adeta yeniden inşa etmeyi planlayan Bahaş Holding, depreme dayanıklı, geniş yeşil alanı ve sosyal olanakları bulunan, lüks konutlardan oluşan projeler üreterek bölge insanını sağlıklı, kaliteli ve üst düzey bir yaşamla buluşturmaya hazırlanıyor.  

Üsküdar Bosna Bulvarı'nda yer alan, 106 dönüm arazide, 200 bin metrekare inşaat alanına sahip Üsküdar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile 2 bin konut 100 ticari alandan oluşan projeye start verecek. Proje, Üsküdar'ın mimari özelliklerine uygun mahalle konseptiyle eski Osmanlı evlerini bugüne kazandıracak. Holding, Bağcılar Mahmutbey'de biri ofis, residence ve ticari alandan, diğeri konut ve ticari üniteden oluşan 2 kentsel dönüşüm projesi ile dönüşüm atağını tamamlayacak. Öte yandan planlanan kentsel dönüşüm projelerine yenilerini eklemek üzere arazi arayışlarını ve proje geliştirme çalışmalarını da sürdürecek. 


Bahaş Holding olarak bu zamana kadar hayata geçirdikleri projeler aracılığıyla kentsel dönüşümde bir marka haline geldiklerini vurgulayan Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, başlattıkları kentsel dönüşüm atağı hakkında şu bilgileri verdi:

“Yeni proje ve arazi geliştirme çalışmalarımız da sürecek”

“Türkiye'de çözüm getirilemeyen çarpık kentleşme ve deprem gerçeği nedeniyle kritik öneme sahip olan kentsel dönüşüm projelerinin acilen hayata geçirilmesine olan inancımızla 2021'i kentsel dönüşüm yılı ilan ettik. Bu zamana kadar geliştirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinde elde ettiğimiz köklü tecrübe ile yeni kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştireceğiz. Hayata geçireceğimiz projeler ile bu sene 500, devam eden süreçte yaklaşık bine yakın konutun dönüşümünü tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul'un mimari özelliklerini yansıtan, pandemi döneminde oluşan izole yaşam ihtiyacını karşılayan projelerimizle bu yönde öncü adımlar atacağız. Bakanlığımızın da öncelikli gündem maddeleri arasında ilk sırada yer bulan bu yöndeki projelerin giderek daha da çoğalması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımızla yeni projelerimizi hızla olgunlaştırırken, yeni proje geliştirmeye yönelik arazi arayışlarımızı da sürdüreceğiz.” 

444 88 24   
                                      
www.bahasholding.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi 3 ve 4’üncü etap yıkımları tamamlandı
  • 01.04.2022 10:53

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi 3 ve 4’üncü etap yıkımları tamamlandı

Bahaş Holding, FKG İnşaat ve STTA İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun ortaklaşa hayat ...

Abdüssamet Bahadır, GİGDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu
  • 07.07.2021 16:10

Abdüssamet Bahadır, GİGDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, GİGDER’in 1. Olağan Yönetim Kurulu Topl ...

FuzulEv, yılın ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı
  • 11.06.2021 10:50

FuzulEv, yılın ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı

FuzulEv, geçen yıl ocak-mayıs cirosunu, 2021'in aynı döneminde yüzde 87 artırara ...

Meydan Ardıçlı’da 2. etap teslimleri başlıyor
  • 05.05.2021 12:45

Meydan Ardıçlı’da 2. etap teslimleri başlıyor

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığıyla Esenyurt’ta inşa edilen 'Meydan ...

Hilal Hill projesinde daireler 800 bin TL'den satışta!
  • 14.04.2021 15:45

Hilal Hill projesinde daireler 800 bin TL'den satışta!

Bahaş Holding Büyükçekmece’de 750 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği kents ...

"3 Nehir, 1 Şehir" projesi Edirne'ye güzellik katacak
  • 11.03.2021 10:06

"3 Nehir, 1 Şehir" projesi Edirne'ye güzellik katacak

Bakan Kurum, Meriç Nehri kenarında yapılması planlanan "3 Nehir, 1 Şehir" projes ...