maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi'ni yıkım korkusu sardı!

Bağdat Caddesi'ni yıkım korkusu sardı!

Kentsel dönüşüm uygulamaları nedeni ile ortaya çıkan sorunlar gün geçtikçe artıyor.

Kadıköy Bağdat Caddesi şu sıralar tam bir şantiye görünümünde. Bölgede bulunan işyerlerine ise peşi sıra yıkım kararları tebliğ ediliyor. Yıkım kararı verilen bir binada sigortacılık yapan bir işyeri sahibi “Bu iş rant dönüştü. Bir yandan yeni yer arıyoruz öte yandan yıkımı durdurmaya çalışıyoruz” derken Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bir dizi şikâyetin kendilerine de ulaştığını belirterek mülkiyet hakkının yok edildiğini söyledi.

İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri konumunda olan Bağdat Caddesi'nde yoğun bir inşaat faaliyet bulunuyor. Hafriyat kamyonları başta olmak üzere iş makinelerinin yoğun bir faaliyet yürüttüğü caddede yaya trafiği durmuş vaziyette.

Bağdat Caddesi'nde faaliyet gösteren Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucusu ve Genel Müdürü Taner Çağatay, “Yıllardır burada iş yapıyoruz. Bulunduğumuz binadaki daire bize ait. Ancak iş tam anlamı ile ranta dönüşmüş durumda. İçeriden veya dışarıdan birilerinin başvurusu sonrası bina için yıkım kararı aldırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne yaptığımız itirazlardan da sonuç alamadık. İlla da ‘yıkılacak' deniyor. Oysa gelinip sağlıklı bir kontrol yapılıp bir karar verilmesi gerekir. Yaptırdığımız kimi çalışmalarda binanın güçlendirmesinin yapılabileceği ortaya çıktı. Güçlendirme yapılacak yerlere ısrarla yıkım kararı uygulanmasın. Yeterli tetkikler yapılsın ve güçlenmesi için yardımcı olunsun” dedi.

YENİ BİNA ARAYIŞI BAŞLADI

Kendileri ile birlikte Bağdat Caddesi'nde biri dizi işyerinin daha benzer sorunlar yaşadığına işaret eden Çağatay, “Piyasa koşulları zaten kötü. Bir de yıkım korkusu iyice moralleri bozdu. Bir yandan yeni yer arayışı sürerken öte yandan yıkım kararına karşı çaba gösteriyoruz. Bugün, İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması istemi ile dava açacağız” dedi.

NUHOĞLU: MÜLKİYET HAKKI YOK EDİLİYOR

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da uygulamanın bir dizi sorunu ortaya çıkardığına vurgu yaptı. Başkan Nuhoğlu, yasa için ‘vahşi yenileme' ifadesini kullanırken, mülkiyet hakkının yok edildiğine işaret etti. Belediye olarak kendilerine de bir dizi şikâyetin geldiğini söyleyen Nuhoğlu, kendileri ile ilgili olmayan konu nedeni ile ev sahiplerinin haklarında savcılığa şikâyette bulunduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!
  • 09.01.2015 17:19

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilecek olan K Reside ...

Turizmde KDV indirimi desteği 1 ay daha uzatıldı!
  • 22.06.2021 09:00

Turizmde KDV indirimi desteği 1 ay daha uzatıldı!

Turizm sektörüne müjdeli haber geldi, KDV indirimi 1 ay daha uzatıldı. ...