maritbet girişmaritbet
Bağcılar’ın çehresi kentsel dönüşüm projeleri ile değişiyor

Bağcılar’ın çehresi kentsel dönüşüm projeleri ile değişiyor

Modern yaşam alanlarının kurulduğu ve “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında asansörlü ve otoparklı binaların inşa edildiği Bağcılar ilçesi cazibe merk

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla açılışı yapılan “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” ile farklı bir görünüme kavuşan Bağcılar'da 10 tane kapalı yüzme havuzu inşaatı sürüyor. İlçe yine benzeri olmayan yeni bir projeye daha kavuşacak. Son yıllarda yerli ve yabancı işadamlarının yatırım yaptıkları Bağcılar ilçesi artık cazibe merkezi olarak biliniyor. Bağcılar Belediyesi'nin tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK'larla  birlikte hayata geçirdiği projeler dikkat çekiyor. Kısa sürede tamamlanan projeler hem mimariye hem de sosyal ve kültürel yaşama yönelik olarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Avrupa'da bile az sayıda örneği bulunan Engelliler Sarayı ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezleri'nin hayata geçirildiği Bağcılar'da yine bir ilk yaşandı. Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için önemli etkinliklere imza atan Bağcılar Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye'de bir ilk olarak Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış şehitlerine ithaf edilerek tasarlanan Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi üzerinde inşa edilen “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” kısa süre önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. 
Çanakkale Müzesi

Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ndeki kafeterya alanı 265 metrekarelik alandan oluşuyor. Sosyal tesisleri, parkı ve peyzajıyla dikkat çeken bina 810 metrekarelik kullanım alanına sahip. Safranbolu evi bünyesinde  zemin katta kafeteryanın da yer aldığı parkta ayrıca birinci katta Tarih Müzesi ve ikinci katta sinema salonu bulunuyor. Orijinal materyaller bölümünde 99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümünde bulunan Mehmetçiğe ait bir tutam ince örülmüş saç da sergileniyor. 

“Cefasını çeken sefasını sürecek”

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı'nın, “İlçenin cefasını çeken sefasını sürecek” şiarıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi de ilçe sakinlerinin büyük desteğiyle devam ediyor. İlçede, Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, herkesin bulunduğu yerde kalması amaçlanıyor. Proje kapsamında okullar, camiler ve cemevleri de yenilenerek depreme dayanıklı hale getiriliyor. Okulların yenilenmesi amacıyla bir yılda okullara 50 trilyon lira para ödediklerini belirten Çağırıcı, ilçedeki tüm okulların dış cephelerini yenilediklerini ve mantolamasını tamamladıklarını belirtti. Okullara kapalı spor salonu yapmaya başladıklarını da anlatan Çağırıcı, “Yeni dönemdeki iki yıl içerisinde ilçemizdeki bütün okullarımızı kapalı spor salonlarına kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.  Okullardaki sınıfların 30'ar kişi oluncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak her kesimden ilçe sakinine hizmet verdiklerini kaydetti. Çağırıcı ibadethanelerin yenilenmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu kapsamda iki trilyon lira ödeyerek Demirkapı'daki Cem Evi'ni yeniledik. Yine eskiden cami inşaatları 15 yılda tamamlanabiliyordu. Biz şimdi 1,1.5 yılda inşaatları tamamlıyoruz. Depremde hasar gören Kazım Karabekir ve Mahmutbey Hicret camilerini yıktık yeniden yaptık. Hoca Ahmet Yesevi Camii'ni de 850 metrekare imarlı arsayı kamulaştırarak bahçeye kavuşturduk. Tüm cami ve okullarımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Camiler, okullar, cem evleri Belediyemize emanet.”   Önümüzdeki dönemde ilçenin trafik problemini metro gibi toplu taşıma hatlarıyla çözeceklerini ifade eden Çağırıcı, ayrıca kavşak düzenlemeleriyle de trafiği rahatlatacaklarını ifade etti.

“İlçemize 10 tane kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz”

Yedi yıl önce Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine geldiklerinde önceliklerinin eğitim ve gençlik olduğunu söylediklerini anlatan Çağırıcı, her alanda gençlere en kaliteli ve güzel hizmeti vermek için projeler ürettiklerini anlattı. Çağırıcı, “10 yıl öncesine kadar ilçemize daha iyi bir yaşam için gelen yoktu. Öğretmenlerimiz bile ilçemizde durmak istemiyordu. Kütüphanemiz yoktu.” dedi.  Yıllar önce İstanbul'da bile 2 adet yüzme havuzu bulunduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Bağcılar'a on tane kapalı yüzme havuzu inşa ediyoruz. İnşaatını tamamladığımız Kazım Karabekir Kapalı Yüzme Havuzu şu an hizmet veriyor. Havuzlarımızı yakında hizmete açacağız. Bağcılar önümüzdeki dönem 10 yüzme havuzuna kavuşacak. Bu yüzme havuzlarımızdan okullarımızdaki ve Kur'an Kurslarındaki öğrenciler ücretsiz olarak yararlanacak.” 

Bağcılar Meydan'da inşa ettikleri Dil Evi'nde ilçe sakinlerine Arapça ve İngilizce pratik yapma imkanı sunduklarını da kaydeden Çağırıcı bir müjde daha vererek şunları söyledi: “Bizim önemli değerlerimiz var. Bu değerlerimizden arasında yeralan aşıkları gelecek kuşakla buluşturmak adına önemli bir eseri daha Bağcılar'a kazandırıyoruz. Bir yıl içerisinde hizmete sunacağımız Aşıklar Konağımızın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Biz değerlerimizle değer verdiklerimizi buluşturuyoruz. Bundan sonra da Bağcılarlı hemşehrilerimizle birlikte değerlerimizle değer verdiklerimizi buluşturmaya devam edeceğiz.” 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak
  • 22.09.2020 14:13

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni göz ...