maritbet girişmaritbet
Aydın Şengül “Çocuklarımız için devrim"

Aydın Şengül “Çocuklarımız için devrim"

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, seçim bölgesi Bayraklı'da seçmenleri ile biraraya geldi. Gündemde olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile ilgili değerlendirmede bulunan Şengül, vatandaşlar ile uzun uzun görüşerek konuya açıklık getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, seçim bölgesi Bayraklı'da seçmenleri ile biraraya geldi. Gündemde olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile ilgili değerlendirmede bulunan Şengül, vatandaşlar ile uzun uzun görüşerek konuya açıklık getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonları üyesi Şengül, şehir dönüşümüyle ilgili çok fazla ve asılsız söylenti bulunduğunu, son zamanlarda yapılan laf kalabalığından ötürü de vatandaşın korkulu bir bekleyişe girip telaşa kapıldığını dile getirdi.

Vatandaşların gereksiz yere telaşlanmamasını isteyen Şengül, "Maalesef ve üzülerek söylüyorum ki hiç kimse de vatandaşımızın karşısına çıkıp sağlıklı bir açıklama yapmadığından önyargı hakim. Şunu belirteyim ki ben de sizler gibi zor koşullardan geçtim. Aynı evlerde, aynı mahallelerde büyüdük. Kimsenin niyeti, onca emekle çalışıp didinerek yaptığınız birikimi alarak, sizleri ortada bırakmak değildir. Kentsel dönüşüm dediğimiz konu, öyle birden olacak bir süreç, bir yenileme değil. Kaldı ki bunun bir planlaması, bir altyapısı, bir hazırlığı var. Kesin ve net söylüyorum ki bu olgu, ancak önümüzdeki 10-15 sene içerisinde halledilebilecek bir şeydir. Rahat olun, acele etmeyin, telaşa kapılmayın. Burada öncelikle sizin rızanız, talepleriniz ön planda olacak. Kentsel dönüşüm, kimseye zorla dayatılacak bir proje değildir. 'Halkın evini zorla elinden alıp mimarlara peşkeş çekiyorlar' görüşünü bir kenara koyun. Bunlar, işin içine siyaset katıp aklınızı bulandırmak için yapılan söylentilerden ibaret şeylerdir." dedi.

Dönüşümün sağlıklı binalardan ziyade, sağlıklı bir gelecek inşa etmek olduğunun altını çizen Milletvekili Şengül, sadece İzmir'i değil, birçok şehri kapsamakta olduğunu, hükümet, TOKİ ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle yürütülen bir süreç olduğu kaydetti. Yenilemeye İzmir'de pilot bölge seçilen Karabağlar ile başlanacağını aktaran Şengül, "İlk olarak sizlerin görüşü alınacak, onay verdiğiniz takdirde de adil bir şekilde evlerinizin değeri belirlenecek. Devlet, görüşünüzü alıp sizleri projeye davet edecek. Daha önceden belirlenen alanlarda yeni yerleşimler açılacak, altyapı kurulacak ve kademeli olarak taşınacaksınız. Bunun için hükümetimiz bütçe hazırlıkları yapmaya devam ediyor. 2B olarak adlandırdığımız ve orman vasfını yitirmiş arazilerimizin satışından elde edilen gelir, kentsel dönüşüm için ayrılan alanların imarına ve altyapısına aktarılacak. Sosyal devlet olarak bize düşen görev, sizlere sağlıklı binaların yanında sağlıklı bir çevre de temin etmektir. İzmir, 1. derece deprem bölgesi. Evlerimiz, binalarımız eski ve sağlıksız. Gelecek nesilleri tehlikeye atıyoruz. Oturduğumuz evlerin altyapısı, su olsun, elektrik olsun, yol olsun, ulaşım olsun hep sıkıntılı. Çarpık kentleşme söz konusu. İzmir'in en güzel yeri olan Bayraklı, daha güzel bir manzarayı, daha güzel imkanları hak ediyor. Çocuklarımıza daha iyi ve daha güzel bir gelecek hazırlamak istiyorsak değişim vaktidir. Kentsel dönüşüm, çocuklarımız için yapılan bir devrim olacaktır. Onlara sağlam birer ev, sağlam birer çevre bırakacağız. Parkından tutun kültür tesislerine, spor alanlarına, otoparkına, ısınma sistemine kadar kurulu bir miras bırakacağız. Dediğim gibi kentsel dönüşüm, sağlıklı binalardan ziyade sağlıklı bir sosyal çevre yaratmaktır. Devlet, vatandaşa sunduğu yaşama hakkı ve barınma hakkını elinizden almaya çalışmıyor, kimseyi kapının önüne koyduğu da yok. Burada öncelik, vatandaş. Bunca fabrikayı, hastaneyi, okulu, yolu yapan devlet. Peki soruyorum, devlet neden gelip sebepsiz yere evinizi yıksın? Yasal ruhsatı olmayana, kiracıya da kolaylık sağlayacağız. Düşük kredi koşulları ile onları da ev sahibi yapacağız. İstemeyen de yerinde kalacak. Daha önce Ankara'da bunun örneğini yaşadık. Çekinerek geri adım atan ve yerinde kalmak isteyen tüm vatandaşlarımız, şimdi yeni etaplara yetişebilmek için uğraş veriyor. Kesinlikle emin olun ki daha modern bir yaşama, çok daha kaliteli koşullara ve en önemlisi de çok daha iyi bir çevreye kavuşacaksınız. Elbette bu bir süreç ve bazı zorluklar yaşayacağız ama neticede herkes, hakkı neyse onu alacak ve hep birlikte kentlerimizi güzelleştireceğiz." dedi. 

Timeturk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...