maritbet girişmaritbet
Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları bir araya geldi

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları bir araya geldi

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları 16 Kasım 2019 tarihinde bir araya geldi.

16.11.2019 Cumartesi Günü Saat:15.00'de Avcılar'ın Kentsel Dönüşüm ve İmar mağduriyetinin giderilmesi İçin binlerce Avcılarlı bir araya geldi. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu şu açıklamayı yaptı:

120.000 kişinin yaşadığı ilçede 7.000 binanın acilen yenilenmesi gerekmektedir. Bu binalarda genellikle dar gelirli veya emekli insanlar yaşamaktadır ki yenileme maliyetinin altından kalkacak ekonomik güce sahip değillerdir. Diğer taraftan çoğunlukla 100 m2 altında olan bu konutların yarısını inşaat firmasına vermeleri halinde, diğer yarısı onlara yetmemektedir. Bu şartlarda Avcılar halkı 20 yıl daha beklese yenilenme yine gerçekleşmeyecek.

Bu durumda Avcılar halkı ne yapmalı?

Olanakları olmadığı İçin halen deprem riskli binalarında yaşamak zorunda olan ve deprem tehlikesiyle burun buruna kalan Avcılar halkı kaderine terk mi edilecek?

Avcılar halkımızın ve hepimizin gelecek teminatı olan çocuklarımızın can güvenliği ve vicdani duyarlılık adına bizimle birlikte sesimiz olmaya davet ediyor, aramızda görmek istiyoruz.

"Geleceğimiz ve umutlarımız enkaz altında kalmasın"

Avcılar'ın yaşanılabilir bir kent olabilmesi ve halkımızın evlerinde huzurla ve deprem korkusuz yaşayabilmeleri için, "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın"  demiyoruz.

Yetkililerin halkımızın güvenli yaşam talebine kulak vermeleri ve onların sesimizi duymaları adına 21.10.19 İtibariyle; Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu'nun daha önceki 2  toplantısının ardından şimdi de kentsel  dönüşüm mağdurları, STK ve derneklerin, Avcılar halkının geniş katılımı ile 3.toplantımızı organize ettik ve sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

"Birlikten Çözüm Doğar"

Saygılarımızla

AVCILAR KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI PLATFORMU

  • Etiketler:

Yorum Yaz