maritbet girişmaritbet
Ankara'ya yapay kayak merkezi geliyor!

Ankara'ya yapay kayak merkezi geliyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede ''Yapay Kayak Merkezi'' tesis edileceğini söyledi

Mamak'ın gecekondudan arınıp yaşanabilir bir şehir olmasını sağlamak istediklerini belirten Akgül şunları aktardı:
''Mamak denilince insanların aklına çöplük ve askeri cezaeviyle anılan bir ilçe geliyor. Bu anlamda belediyenin yapacağı yatırımların yanı sıra, kamunun ve özel sektörün yatırımlarını da bölgeye çekmemiz gerekiyordu. Biz de bu çerçevede hareket ettik. Bunlardan en büyüğü de rezidans projesidir. Aslında sadece rezidans projesi değil bu. 120 bin metrekare kapalı alanıyla büyük bir alışveriş merkezi olacak. İçinde, iki cazibe merkezi dediğimiz projeler var.

Bunların bir tanesi Durali Alıç Mahallesi'nde, çevre yolunun alt tarafında yer alacak Yapay Kayak Tesisi'dir. Bizim için önemli tarafı bir zamanlar çöplüğüyle anılan Mamak'ın tam karşısında böyle bir cazibe merkezi olmasıdır. İçerisinde bir de Türkiye'nin en büyük dev akvaryumu olacak. İçinde restoranlar, kafeler de bulunacak.''      

Yapay Kayak Merkezi'nde, çok maliyetli olduğu için yapay kar bulunmayacağını anlatan Akgül, ''Bizimkisi farklı bir sistem. Farklı bir malzemesi var. Gözenekli, altından köpük gibi, kayak yapmaya elverişli bir madde çıkıyor. Şu anda, profesyonel sporcuların bile antrenman yaptığı böyle sahalar var. Profesyonellerin bile kayabileceği bir mekan olacak. Burayı 2011 sonunda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Sadece rezidans kısmı 2012'ye sarkabilir'' diye konuştu.        
            
13 kentsel dönüşüm projesi

Kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini, bölgede 13 tane kentsel dönüşüm projesi olduğunu bildiren Akgül, en büyüğünün ise 'Yeni Mamak Projesi' olduğunu söyledi. Bu konuda TOKİ ve Büyükşehir Belediyesiyle çalışma yaptıklarını ifade eden Akgül, ''Birinci etap 1500 konutun ihalesi yapıldı. Bu konutlar bittikten sonra vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Enkaz bedellerine sayılan kısımdan geri kalanı da taksitle alacağız. Bunun haricinde, sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mamak otel kent görünümünde. Vatandaş sadece konaklıyor, çalışmaya başka yere gidiyor. Mermerciler Sanayi Sitesi'nin planları bitti, son noktaya gelindi. Bunlar daha ziyade istihdama yönelik projeler'' diye konuştu.        
Kamu kurumlarının da bölgeye yatırım yapmasını sağlamak istediklerini bildiren Akgül, ilçeye bir devlet hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığıyla görüşmeler yapıldığını ifade etti.   
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz