maritbet girişmaritbet
Ankara’nın kentsel dönüşüm projesi ‘Kuzey Yıldızı’ açıldı

Ankara’nın kentsel dönüşüm projesi ‘Kuzey Yıldızı’ açıldı

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Kuzey Yıldızı Projesi"nin açılış töreni yapıldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ''Birileri bizim  ayağımıza çelme takmaya çalışıyor. Gezi olaylarını başlattılar, sokakları terörize etmek istediler. Alevi Sünni  çatışması çıkarma gayreti içerisinde oldular, başaramadılar. Son günlerde yeniden terör kartını önümüze sürdüler ama Allah'ın  izniyle başaramayacaklar. Bizler samimiyiz, gayretliyiz, canla başla çalışıyoruz'' dedi.

İşler, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Kuzey Yıldızı Projesi"nin açılış töreninde, başkentin, Kuzey Yıldızı projesi ile  çok daha farklı olduğunu söyledi.

Doğma büyüme Ankaralı olduğunu ifade eden İşler, geçmişte bölgenin içler acısı durumunu çok iyi bildiğini, şimdi ise önemli bir değişim dönüşüm yaşandığını anlattı. Geçmişte, söz konusu bölgede çok kötü manzaralar bulunduğunu fakirlik ve yoksulluk olduğunu dile getiren İşler, ''Ama şimdi buranın kaderi aynen Türkiye'nin kaderi değiştiği gibi Kuzey Ankara'nın kaderini değiştiğini görüyoruz'' diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e icraatlarından dolayı teşekkür eden İşler, ''Değerli Başkanımız bildiğiniz gibi Ankara'nın da tarihine geçti. Üst üste 5 defa seçilme şerefine ve onuruna nail oldu ve son döneminde de gördüğünüz gibi büyük ustalığını konuşturuyor ve devasa projelere imza atıyor. İşte bu projelerden en önemlilerinden birini Kuzey Yıldızı'nı burada açarak gerçekleştiriyoruz'' dedi.

İşler, Ankara'nın TEMA Park ve hayvanat bahçesi projesine de değinerek  söz konusu projelerin Ankara'ya çok farklı bir güzellik katacağını söyledi.

AK Parti olarak hizmetin ve icraatın partisi olduklarını belirten İşler, şöyle devam etti:
''Dolayısıyla birileri laf üretiyor, biz ise iş üretiyoruz, icraat üretiyoruz, hizmet üretiyoruz. İşte bundan dolayı milletimiz bizi her seferinde sandıkta, seçimlerde büyük bir başarıyla tekrar iktidara getiriyor. Bunun en güzel göstergesi 30 Mart'ta bizi üçüncü defa girmiş olduğumuz AK Parti olarak yerel seçimlerden yüzde 45,5 oyla büyük bir zaferle çıkarması oldu. 2004'te yüzde 42, 2009'da yüzde 38,5 ve 2014'te yüzde 45,5. İşte AK Parti farkı burada görülüyor. Üç defa genel seçimler, üç defa yerel seçimler her seferinde kazanıyoruz. Kaybedenler ise çıldırıyor. Yaptıkları tek bir şey var o da yalan iftira ve karalama kampanyası. İşte 30 Mart öncesinde yine aynı argümanlara başvurdular ve bunlarla bize saldırdılar. Ama biz gittik milletimize icraatlarımızı anlattık. Biz vermiş olduğumuz sözü yerine getiren bir iktidarız bir kadroyuz, Ak kadrolarız ve bundan dolayı milletimizin güvenine layık olduk. Birliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe de bu millet Allah'ın izniyle  bizim arkamızda durmaya devam edecek.''

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Türkiye'nin önünde  2 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu hatırlatan İşler, ''Bu seçimlerde de inşallah AK Parti'nin adayı Allah'ın izniyle büyük bir zaferle ilk turda seçilecek ve bu cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı zamanda 2015  genel seçimlerinin işaret fişeği olacak'' ifadesini kullandı. 

2023 hedeflerini açıklamış bir parti olarak 2015 seçimlerinden büyük bir başarıyla çıkmak durumunda bulunduklarını ifade eden İşler, bu nedenle de birlik ve beraberliği koruyarak kurumsal kimlikleriyle ortak akılla hareket ederek 2015 seçimlerini de büyük bir başarıyla tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

'Birileri çelme takmaya çalışıyor'

Kuzey Yıldızı Projesi'nin eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin kıyaslaması ve yeni Türkiye'nin ne olduğunun göstergesi olduğunu anlatan İşler, 2023 hedefleri arasındaki başlıklarından birinin ''marka şehirler'' olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bu ve buna benzer projeler bizim AK Parti'nin marka şehirlerinin ne olacağının ve ne olduğunun göstergesi. Bundan dolayı yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Yeni Türkiye'yi, yeni Türkiye'nin mimarı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve liderliğinde inşa ediyoruz, inşa etmeye de devam edeceğiz. Burası Ankara'nın kuzey yıldızı olacak. Ankara da bütünüyle de Türkiye'nin yıldızı, Türkiye'ye yakışır bir başkent olacak. Birileri bizim  ayağımıza çelme takmaya çalışıyor. Gezi olaylarını başlattılar, sokakları terörize etmek istediler. Alevi Sünni  çatışması çıkarma gayreti içerisinde oldular, başaramadılar. Son günlerde yeniden terör kartını önümüze sürdüler ama Allah'ın izniyle başaramayacaklar. Bizler samimiyiz, gayretliyiz, canla başla çalışıyoruz. Bizler siyasi  irade olarak irademizi ortaya koyduk, ne pahasına olursa olsun bu Türkiye'yi büyütmeyi, kalkındırmayı geliştirmeyi taahhüt ettik. Ve bu yolda Sayın Başbakanın da her zaman söylediği gibi bu yola çıkarken kefenimizi giyip çıkmışız. Allah'ın izniyle bizi kimse durduramayacak ve 21'inci yüzyıl Türkiye asrı olacak diyorum.''

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Kuzey Yıldızı" adlı rekreasyon alanına ilişkin, "Şimdi 750 dönüm yere mükemmel parklar yapan belediye başkanlarının olduğu, hizmetlerin olduğu, Türkiye'nin ayağa kalktığı yeni Türkiye var. Borç alamayan Türkiye'den, şehirler, medeniyetler kurma iddiasını bırakın, Dünya Bankasının önünde diz çöken bir Türkiye'den, benim şehirlerim dünya ile yarışacak diyen bir Türkiye var" dedi. 

Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan, "Kuzey Yıldızı" rekreasyon alanının açılış töreninde konuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i şehircilik, çevrecilik ve birçok hizmet bakımından tebrik ettiğini belirten Güllüce, "Eline sağlık Melih başkan, bir de isim koymuş 'Kuzey Yıldızı.' Güney ülkelerinde Türkiye'ye 'Kuzey Yıldızı' denir. Bir medeniyet arayışına giren ilim adamları Türkiye'ye doğru bakar ve Türkiye'ye 'Kuzey Yıldızı' derler, iyi özdeşleşmiş, isimden dolayı da tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Bölgenin daha önceki halinin eski Türkiye'yi çok iyi sembolize ettiğine değinen Güllüce, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin her yerinde AK Parti'den önce bir eski Türkiye vardı. Köylerinde içme suyu olmayan, köylerine ulaşılamayan, bırakın şehirlerin yarışmasını, maaşını ödeyemeyen belediyelerin kahir ekseriyette olduğu, yurt dışından borç para talep edip bulamayan bir eski Türkiye vardı. Şimdi 750 dönüm yere mükemmel parklar yapan belediye başkanlarının olduğu, hizmetlerin olduğu, Türkiye'nin ayağa kalktığı bir yeni Türkiye var. Borç alamayan Türkiye'den, şehirler, medeniyetler kurma iddiasını bırakın, Dünya Bankasının önünde diz çöken bir Türkiye'den, benim şehirlerim dünya ile yarışacak diyen bir Türkiye var."

"Türkiye'nin büyük Türkiye olmasını, engelleyemeyeceksiniz"

Güllüce, vatandaşlardan 2001 yılında ekonominin durumunu hatırlamasını istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:
"Şimdi İMF'ye borç veren, bütün Türkiye şehirlerini ayağa kaldırmak isteyen, 'Altay' isminde tank yapan, kendi helikopterini yapan, İstanbul Tuzla-Pendik tersanelerinde dünyanın en modern savaş gemilerini yapan yeni bir Türkiye var. Ağacın ne olduğu yeterince bilinmeyen, ağacın hiç önemli olmadığı şehirlerin olduğu, ağacın hiç dikilmediği bir eski Türkiye'den, milyarlarca tane ağaç dikildiği bir Türkiye var. Türkiye kuzeyin parlayan yıldızı oldu, şimdi ve dualarımızda diyoruz, 'yarabbi bu yıldızı hep parlak tut' diyoruz. Bu yıldızın parlamasının önüne geçmek isteyen organizasyonlar var ama içeride ama dışarıda. Onlara şöyle seslenelim hep beraber, (bizim yıldızımız, her gün parlayacak, her gün parlayacak, her gün parlayacak, bu yıldızı söndüremeyeceksiniz. Türkiye'nin ayağa kalkmasını, Türkiye'nin büyük Türkiye olmasını, engelleyemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz)." 
TOKİ Başkanı Ergün Turan da Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinin önemli bir ayağını oluşturan, "Kuzey Yıldızı"nın açılısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da söz konusu projeye çok önem verdiğini ifade etti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentin dört bir yanında açılan dev rekreasyon alanlarının ardından yeni birini daha hizmete sunduklarını ifade ederek, "Kuzey Ankara girişinde ‘Kuzey Yıldızı' adını verdiğimiz örnek bir rekreasyon alanını daha başkentlilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Esenboğa Havalimanı yolu güzergahında oluşturulan rekreasyon alanının yeşil dokusu ve ışıl ışıl görüntüsüyle görenleri büyülediğini anlatan Gökçek, "Başkentin giriş kapısı olan bu bölge kısa süre öncesine kadar sağlıksız ve metruk gecekondulardan oluşan bir yerdi. Bir zamanlar yabancı konukların görmesinden utandığımız bu alan değişen çehresiyle şimdi kentimizin yüz akı örnek bir alan oldu" diye konuştu.  

Konut projelerinde birçok dava ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Gökçek, "2013 yılında 8 bin 56 hak sahibi için kuraları çektik, 4 bin 552 vatandaşımıza konutlarını teslim ettik.  Bekleyen vatandaşlarımıza da şu müjdeyi veriyorum, ağustosa kadar 3 bin 504 konutu da teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Kuzey Yıldızı"nı bir gurur tablosu olarak nitelendirerek, Ankara'daki projeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Topbaş, "Bunu bir mimar gözüyle de ifade ediyorum, Ankara artık eski Ankara değil, her alanında ciddi bir gelişme var. İlçe ve Büyükşehir Belediyesiyle Ankara'da bunu gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Hizmete açılan rekreasyon alanının 400 dönümlük bölümü yeşil alan, kalan yaklaşık 350 dönümlük kısım ise sosyal donatılardan oluşuyor.

AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Köşe Koltuk Takımı Modelleri'nde Yeni Trendler!
  • 28.12.2020 14:10

Köşe Koltuk Takımı Modelleri'nde Yeni Trendler!

Köşe koltuk takımı modelleri, ev ve oda dekorasyon fikirlerinin vazgeçilmez ürün ...

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor
  • 18.06.2020 14:17

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde riskli bulunan binaları tespitinin ardın ...

Bakan Kurum'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm müjdesi!
  • 31.08.2019 09:33

Bakan Kurum'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ankara'da 116 binanın yer aldığı önemli ...

Kentsel dönüşümde müteahhitlerden ücret talep edilmeyecek
  • 05.10.2018 09:58

Kentsel dönüşümde müteahhitlerden ücret talep edilmeyecek

Altındağ Belediyesi, inşaat yatırımlarının hızını düşürmemek için kentsel dönüşü ...

‘Başkentte kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli’
  • 02.08.2018 17:05

‘Başkentte kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli’

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, büyük şehirl ...

Kadirbey kentsel dönüşüm projesinin 1. Etap çalışmaları başladı
  • 22.07.2018 00:22

Kadirbey kentsel dönüşüm projesinin 1. Etap çalışmaları başladı

Ankara Kızılcahamam Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. etap çalışmalarının s ...