maritbet girişmaritbet
Ankara’da ilk kentsel yenileme Sincan’da başlayacak!

Ankara’da ilk kentsel yenileme Sincan’da başlayacak!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan'daki Kentsel Yenileme Projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal A da yayınlanan "İşte Haber" programına konuk olan Başkan Tuna, Kentsel Yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yakında vatandaşla görüşülmeye başlanacağını söyledi

 

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kanal A da yayınlanan Volkan Nazlılar'ın sunduğu "İşte Haber" programına katıldı. Sincan'daki Kentsel Yenileme çalışmalarıyla ilgili vatandaşın merak ettiği konulara açıklık getiren Başkan Tuna, vatandaşa ev alırken yapılması gerekenlerle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. 
 
İLK YENİLEME SİNCAN 
Başkentteki ilk kentsel yenilemenin Sincan'dan başladığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; " Bir binanın çürük olması için 3 neden vardır. Beton, demir ve proje... 
 
Bu 3 nedenden 2 tanesi sağlam olmadığında o binada sorunlar oluşur. Doğankent Sitesinde de böyle bir problem vardı. Şimdi Devletimizin sağladığı kolaylıkla vatandaşımız sıkıntıdan kurtulacak. Eskiden olsa hem parası hem de evi yok olacaktı. Bu yasa vatandaşımız için can simidi oldu." dedi. 
 
Vatandaşa kira ya da faizsiz kredi imkanın sunulduğunu belirten Başkan Tuna; " Hükümetimiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız vatandaşımıza elinden gelen yardımı yapıyor. Eğer vatandaş binasının riskli olduğunu düşünüyorsa Bakanlığın onayladığı yetkili firmalara giderek binanın analizini yaptırıyor. Sonrasında aldığı raporu Bakanlığa sunuyor. Bakanlıkta binanın durumuna göre Kentsel Yenilemeye dahil ediyor." dedi. 
 
EV ALACAKLARA TAVSİYE 
Ev alacaklara önemli tavsiyelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; " İnşaat Mühendisi olduğum için vatandaşımıza bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Boyaya ya da sıvaya bakarak ev almayın. Bu konuda Belediyeye başvurup bina ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Vatandaşımız bizim Belediyemize gelirse biz elimizden gelen yardımı yaparız. 
 
Vatandaşımız da zaten artık bilinçlendi dışına bakarak ev almıyor." dedi. Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallerinde de Kentsel Yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "1 yıl önce başlayan çalışmalarda bugüne kadar mevcut binaların durum tespiti, hali hazır haritalarının alınması, imar planlarının tasarımları, kaç konut yapılacağı, kaç oda olacağı gibi pek çok husus değerlendiriliyor. Bu konuda vatandaşımızın da yapılan anketlerle fikri alındı. Bu aşamadan sonra fizibilite çalışmaları devam ediyor. Yani, mevcut planın maliyetinin ne olacağı hesaplanıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşla da görüşmeler yakında başlayacak." dedi. 
 
Projenin normal seyrinde devam ettiğini belirten Başkan Tuna; " TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda herhangi bir sıkıntı olmadan sürüyor. Sincan'ımıza yakışır bir proje olması için gayret ediyoruz. Hem vatandaşımızın hem de ilçemizin yüzünü güldürmesi için çalışıyoruz." dedi.
 
Ankara İlke Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı, TOKİ'nin 1 Milyonuncu Evini Teslim Etti!
  • 08.07.2021 08:58

Cumhurbaşkanı, TOKİ'nin 1 Milyonuncu Evini Teslim Etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Saraycık TOKİ Konutları'nda TOKİ 1 Mi ...

TOKİ 2016 Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesi!
  • 03.10.2016 14:04

TOKİ 2016 Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesi!

Ankara-Sincan Saraycık’ta TOKİ, kentsel dönüşüme hızla devam ediyor. Geniş yeşil ...

Akyurt Uluslararası Fuar Alanı'nın yüzde 25'i bitti!
  • 25.01.2019 11:10

Akyurt Uluslararası Fuar Alanı'nın yüzde 25'i bitti!

Ankara'nın ilk uluslararası fuarı olma özelliğine sahip Akyurt Uluslararası Fuar ...

İskitler'deki kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı
  • 18.11.2018 01:01

İskitler'deki kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Ankara'nın İskitler bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak p ...

Bakan Kurum açıkladı: Bin adet konut yapacağız
  • 12.11.2018 09:58

Bakan Kurum açıkladı: Bin adet konut yapacağız

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje alanını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan ...

Kanal Ankara ile ilgili flaş gelişme!
  • 05.11.2018 15:52

Kanal Ankara ile ilgili flaş gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesini Çevre ve Ş ...