maritbet girişmaritbet
Ankara Mamak'a dev kentsel dönüşüm projesi daha

Ankara Mamak'a dev kentsel dönüşüm projesi daha

Mamak'ta Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallesi'nde 1500 gecekondu yıkılarak 510 bin metrekarelik alanda yeni konutlar yapılacak

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projeleri ile ilgili olarak Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallesi'nde 1500 gecekondunun yıkılarak 510 bin metrekarelik alana inşa edilecek dev projeyi mahalle sakinlerine açıkladı.
 

Mamak Belediyesi İlçe'yi gecekondulardan arındırırken bir yandan da modern konutların yapımına devam ediyor. Mamak'ın Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahallerinde yapılacak olan Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi olarak amacımız modern konutlar inşa etmek ve bunları da Mamaklı hemşehrilerimizin hizmetine sunmaktadır" dedi Mahalle sakinlerinin projeyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, projenin gerçekleşmesi için mahalle sakinlerinin desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Akgül, "Arazi yapısı sıkıntılı olan parsellere müteahhitlerin girmesi mümkün değil. Bunun için hazırladığımız kentsel yenileme projesi kapsamında arsalarınız en iyi şekilde değerlendirilerek daire sahibi olmanız sağlanacak "dedi.
 

1500 Gecekondu Yerine Modern Konutlar

TOKİ ile işbirliği içinde yapılması planlanan proje kapsamında 510 bin m2 alanda konutlar inşa edilecek. Site şeklinde yapılması planlanan projenin tamamlanmasının ardından yaklaşık 1500 gecekondunun yerini modern konutlar alacak. Sosyal donatıların da içerisinde bulunduğu projenin, büyük bir kısmı yeşil alana ayrılacak.
Bu proje sayesinde askeri alanda kalan 152 vatandaşın da sorununun çözülmüş olacağını ifade eden Başkan Akgül, "Biz vatandaşımıza tapularını verip yıllarca gecekondularında oturmalarını reva göremedik. İnsanlarımızın daha huzurlu konforlu ve modern şartlarda yaşaması için bu projeyi hazırladık "dedi.
 

Kapalı Pazar Alanı ve Aile Merkezi

Ayrıca yine bu projenin ilk etabı olarak Kapalı Pazar Alanı ve Aile Merkezi projesine start verdiklerini söyleyen Akgül, Mamak ilçe halkının rahat ve hijyenik bir ortamda alışveriş ve spor yapabileceği Karaağaç Kapalı Pazar alanı projesinin 2011 yılında tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Akgül,2 kat üzerine inşa edilecek binanın alt katı cumartesi günleri semt pazarı olarak hizmet vereceğini, diğer günleri de kapalı otopark olarak kullanılacağını söyledi. Pazar alanının üst katının ise hanımlara ve çocuklara yönelik bir adet Aile Merkezi ve Bilgi Evi, fitness alanları, çocuk oyun alanları ve basketbol sahasının yer alacağını belirtti.
Bilgilendirme toplantısına katılan yaklaşık 500 vatandaşın tamamı bu projeyi desteklediklerini dile getirerek, Başkan Akgül'e teşekkür ettiler. Mahalle sakinleri bu projenin bir an önce başlaması halinde anlaşmaların süratle yapacaklarını oybirliği ile kabul etti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz