maritbet girişmaritbet
Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir bölüm için kuralar çekildi!

Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir bölüm için kuralar çekildi!

Kentsel dönüşüm projelerinde tapusu olmayan vatandaşlar için TOKİ’nin yaptığı konutların bir kısmı çekilen kura ile sahiplerine teslim edildi

 

Kentsel dönüşüm projelerinde tapusu olmayan vatandaşlar için TOKİ'nin yaptığı konutların bir kısmı çekilen kura ile sahiplerine teslim edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan gecekondu sahibi vatandaşlar için TOKİ'ye yaptırılan ucuz konutlardan 839'u, çekilen kura sonucu sahiplerine teslim edildi. 

Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen konut kura teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül gecekondu sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kura çekiliş töreni öncesinde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak bölgesinde 7 milyon metrekarelik bir alanda yapılan Dünya'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin meyvelerini topladıklarını belirtti. Başkan Akgül, şunları söyledi: “Proje kapsamında bulunan 4 bin tane tapu ya da tapu tahsis belgesi bulunmadığı için hiçbir hakkı olmayan vatandaşlarımız vardı.  Bu vatandaşlar için ne yapabiliriz diye görüşmelerde bulunduk. Girişimler sonucu 1374 konutun inşası için start verildi ve işte bugün o yapılan 1374 konuttan 839 konutun teslimini gerçekleştiriyoruz. Bu işte emeği geçen başta Başkan Gökçek olmak üzere TOKİ Başkanına ve herkese teşekkür ederiz”

Törende konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile 2010 tarihinde yapım sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, TOKİ'nin planlı kentleşme seferberliği kapsamında konutları inşa ettiğini kaydetti. Bulut, “Piyasa şartlarında konut sahibi olamayan insanlar için çevre ve sosyal düzenlemeleriyle modern konutlar üretiyoruz. Kusunlar bölgesinde de 86 bin metrekare alanda 75 metrekare büyüklüğünde 1374 konutun inşaatını bitirdik. Hak sahibi vatandaşlara hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

7 milyon metrekarelik alanıyla Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesini Mamak İlçesi'nde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gökçek ise, “Amacımız kimseyi üzmeden ve kanunların bize verdiği yetki dahilinde sizlere en fazla imkanı vermek, hiçbir yasal hakkı olmadığı halde burada yaşayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktı. Bugün bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Projenin yapıldığı alanın 14 mahalleyi kapsadığını dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu: “Proje 11 etapta gerçekleştirilecek. Projenin kapsamında 50 bin civarında konut üretilecek. Bu büyüklükteki projenin tamamlanması da haliyle 10 sene gibi bir zaman alacak. Ve ayrıca cadde üzeri başta olmak üzere pek çok işyeri burada yer alacak.  Bölgede 13 bin 750 tane gecekondu bulunuyor.  Bu gecekondularda oturanlardan 6 bin 900'uyla anlaşma yaptık. Tabiri caizse işi yarıladık.  Daha fazla anlaşma da yapabilirdik. Ama amacımız beklentileri fazla yükseltmeden anlaşma yaptıklarımıza konutları teslim etmekti.” 

Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam eden Başkan Gökçek, “2 bin 300 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Gecekonduculara verilmek üzere de konutların ihalesini yaptık. Bu rakamı Allah nasip ederse 5 bine kadar da çıkarmış olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut ve Başkan Akgül, noter huzurunda kura çekimi için sahneye geldiler. Kura çekilişinde ilk olarak Yener Bakırtaş adlı vatandaşın kurasını Başkan Gökçek çekti.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara'da Belgesiz Gecekondu Sözleşmesi yapılıyor!
  • 03.04.2017 11:14

Ankara'da Belgesiz Gecekondu Sözleşmesi yapılıyor!

Kentsel dönüşüm bölgesinde kalan gecekondu hak sahipleriyle belgesiz gecekondu s ...

Ali Babacan: Kentsel dönüşüm projeleri Ankara’nın çehresini hızla değiştiriyor!
  • 29.08.2013 17:23

Ali Babacan: Kentsel dönüşüm projeleri Ankara’nın çehresini hızla değiştiriyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Eskisi gibi döviz kuru Türkiye'nin genel ekon ...

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projelerine akademisyenlerden yoğun ilgi!
  • 05.07.2013 08:17

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projelerine akademisyenlerden yoğun ilgi!

Başkentin en fazla gecekondu bulunan yerlerinden Mamak’ta gerçekleştirilen kents ...

Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir bölüm için kuralar çekildi!
  • 26.03.2013 07:14

Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir bölüm için kuralar çekildi!

Kentsel dönüşüm projelerinde tapusu olmayan vatandaşlar için TOKİ’nin yaptığı ko ...

Ankara'da kentsel dönüşüm hatası son anda önlendi!
  • 24.04.2012 12:02

Ankara'da kentsel dönüşüm hatası son anda önlendi!

Ankara Büyükşehir'in 3 bin dönüm üzerinde yaptığı dönüşüm projesine ruhsatlı bin ...

Erdem, konut sektörünü değerlendirdi
  • 29.03.2012 15:39

Erdem, konut sektörünü değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta Adana ile başladığımız Türkiye Konut Piyasası Dosyası’nın ikinc ...